Práce při pracovní neschopnosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ano, problém zastupování si musíš vyřešit ty interně. Je velmi krátkozraké nemít člověka, který tě může zastoupit. Jak řešíš dovolenou? Já mám ve svém týmu jednu kolegyni, která mě zastoupí plnohodnotně a druhou, která je schopná částečného vykrytí. Plus k tomu celkově tým fungující dost samostatně. A v případě neschopnosti jsem i tak na příjmu dle aktuálních zdravotních možností. Dlouhodobou neschopenku při rekonvalescenci bych řešila přes homeoffice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zajímal by mě váš pohled na věc: aktuálně jsem v pracovní neschopnosti po operaci. normálně fungovat můžu, jen nemůžu vůbec používat jednu ruku. součástí léčebného režimu je také klid.
jde o to, že za sebe nemám oficiálně žádný zástup (jsem ve vedoucí funkci) a neměla jsem komu předat všechny činnosti, takže nakonec mi začala kolegyně psát a já musela věci řešit. stejně tak se řeší jiné organizční věci a očekává se, že se toho budu účastnit.
na dotaz, že bycg chtěla vyřešit systém zástupnictví, když je vedoucí v neschopnosti, mi bylo řečeno, že je jen na mně, koho si zvolím za zástup.což je hloupost, protože těch pár lidí, co u nás je, nemá buď čas, nebo kompetence.
upřímně moc nevím, co se situací dělat. stalo se vám něco takového? jak jste postupoali?
Tady toto je tvoje jednoznačná chyba. A holt musíš dělat a být nápomocna i z neschopenky, když sis to nezařídila jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem asi dva měsíce v neschopnosti s kolenem a neměla moc zástup. Takže jsem pracovala na neschopence a domluvila se, že až nastoupim zpět tak mi to vykonpenzuji odměnou ve výplatě.
Až se vrátíš tak bych někoho jako ten zástup určila. Ideálně ve spolupráci s vyšším vedením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taktéž souhlasím s ostatními, šéfka když má dovolenou, tak se mnou projde, co vše je zapotřebí za ní udělat. Zatím jsem jí na dovolenou volat nemusela a to je pryč 14 dní a více. Tady jednoznačně platí jaké si to uděláš takové této máš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tady toto je tvoje jednoznačná chyba. A holt musíš dělat a být nápomocna i z neschopenky, když sis to nezařídila jinak.
a v čem je to moje chyba, když máme dlouhodobě podstav, na který upozorňuji a vedení s ním nic nedělá? tudíž nemám vše komu předat?
- Citovat
- Upravit
@Gortyna píše:
Taktéž souhlasím s ostatními, šéfka když má dovolenou, tak se mnou projde, co vše je zapotřebí za ní udělat. Zatím jsem jí na dovolenou volat nemusela a to je pryč 14 dní a více. Tady jednoznačně platí jaké si to uděláš takové této máš…
ano, ale jak už jsem psala, já neměla možnost předat ani většinu věcí - neměla jsem komu. jedna kolegyně na to nemá kompetence a druhá byla týden na zahraniční pracovní cestě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Conchita píše:
ano, ale jak už jsem psala, já neměla možnost předat ani většinu věcí - neměla jsem komu. jedna kolegyně na to nemá kompetence a druhá byla týden na zahraniční pracovní cestě.
Tak je to u vás naprd. Jsi na neschopence, pracovat nemusíš. Pak tě možná vyhodí a možná ne, když jim chybí lidi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dobre, a kdyz nekoho srazi auto a lezi v bezvedomi v nemocnici, taky prace stoji, protoze si nezajistil zastup?
Myslim, ze stejnou merou je to odpovednost i zamestnavatele - vyssiho vedouciho, aby se ubezpecil, ze zastup je, pripadne jej jmenoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
a v čem je to moje chyba, když máme dlouhodobě podstav, na který upozorňuji a vedení s ním nic nedělá? tudíž nemám vše komu předat?
Tak jsi ve vedouci funkci, takze s timto se musis poprat. Pokud to nedokazes sama, musis tlacit na sveho nadrizeneho. Melo by to byt v jejich zajmu, protoze si vem, ze bys opravdu pracovat nemohla, co by firma delala pak?
Vyzadala bych si okamzite schuzku se svym nadrizenym, znovu vysvetlila situaci a zadala reseni. Pokud to nemuze prevzat nikdo pod tebou, bude to muset vzit tvuj nadrizeny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
No dobre, a kdyz nekoho srazi auto a lezi v bezvedomi v nemocnici, taky prace stoji, protoze si nezajistil zastup?Myslim, ze stejnou merou je to odpovednost i zamestnavatele - vyssiho vedouciho, aby se ubezpecil, ze zastup je, pripadne jej jmenoval.
Presne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Byla jsem asi dva měsíce v neschopnosti s kolenem a neměla moc zástup. Takže jsem pracovala na neschopence a domluvila se, že až nastoupim zpět tak mi to vykonpenzuji odměnou ve výplatě.
Až se vrátíš tak bych někoho jako ten zástup určila. Ideálně ve spolupráci s vyšším vedením.
Tohle je dobrý plán. Teď už stejně musíš naložit se situací tak, jak je, tak by šlo se domluvit s vedením na podobné kompenzaci (nebo alespoň náhradním volnu), a pak dořešit jádro problému (= najít a zaučit zástup).
Ale domluv se s nimi předem, ať pak neřešíte, že to bylo přeci tvoje rozhodnutí, dělat z nemocenské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás taky nemáme vyřešené zástupy a je to v současném personálním obsazení nemožné, takže to chápu. Všichni nenahraditelní tedy můžeme pracovat z domova, ale pokud by nastala situace, že by to člověk byl v takovém stavu, že ani z domu nemůže, tak nevím, co by bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak teď máš pádný argument, že je to u vás špatně.
Hoď na papír co funguje a nefunguje, návrh řešení a prostě si to u vedení vydupej
Pokud to nebudou řešit tak bych jim řekla, že tedy půjdeš jinam ať si to pak dělají jak chtějí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
na dotaz, že byc[h] chtěla vyřešit systém zástupnictví, když je vedoucí v neschopnosti, mi bylo řečeno, že je jen na mně, koho si zvolím za zástup. což je hloupost, protože těch pár lidí, co u nás je, nemá buď čas, nebo kompetence.
Víš jak se pozná špatný vedoucí? Udělá se nepostradatelným. Nevybírá si schopné zástupce. Neškolí podřízené, nezvyšuje jejich kompetence. Nezadává jim rozsah práce. Nemotivuje je. Neodměňuje je za práci navíc.
- Citovat
- Upravit
Zajímal by mě váš pohled na věc: aktuálně jsem v pracovní neschopnosti po operaci. normálně fungovat můžu, jen nemůžu vůbec používat jednu ruku. součástí léčebného režimu je také klid.
což je hloupost, protože těch pár lidí, co u nás je, nemá buď čas, nebo kompetence.
jde o to, že za sebe nemám oficiálně žádný zástup (jsem ve vedoucí funkci) a neměla jsem komu předat všechny činnosti, takže nakonec mi začala kolegyně psát a já musela věci řešit. stejně tak se řeší jiné organizční věci a očekává se, že se toho budu účastnit.
na dotaz, že bycg chtěla vyřešit systém zástupnictví, když je vedoucí v neschopnosti, mi bylo řečeno, že je jen na mně, koho si zvolím za zástup.
upřímně moc nevím, co se situací dělat. stalo se vám něco takového? jak jste postupoali?