Práce s dětmi s hotelovkou

1039
23.8.12 21:20

Práce s dětmi s hotelovkou

Moc bych si přála pracovat s dětmi školkového věku, bohužel ale mám hotelovou školu, nikoli pedagogickou. Na hotelovou školu jsem šla, že jsem nevěděla co a obor mi vůbec nic neříká. Teď bych ráda pracovala s dětmi, ale nevím jestli by mě vzali do školky jako učitelku. Napadá vás popřípadě jiná práce s dětmi? Zkušenosti mám, několik let už vedu cvičení s různě starými dětmi, takže to je ok. Poraďte :think:
PS: Kolik tak mají plat učitelky v MŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
23.8.12 21:26

Na učitelku v MŠ si můžeš dodělat vysokou školu. Bez vzdělání pedagogického směru asi práci v tomhle oboru neseženeš. Já mám školu víceméně pedagogicko/sociálně/zdravotnického směru a trpím v baumaxu za pokladnou, protože na nic konkrétního v oboru jsem nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.8.12 21:28

No mě právě bylo řečeno, že pokud mám maturitu, tak mohu dělat práci jakou chci, ale s nižším platem, než co mají ti co na práci mají danou školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
23.8.12 21:29

Tak nevím, mě ve školce řekli, že i když mám školu svého zaměření, tak mě nevezmou, protože chtějí někoho, kdo má pajdák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.8.12 21:53

Bez praxe a bez vzdělání dnes už ne. Leda po známosti - a to musíš vědět sama, jestli znáš někoho, kdo Tě zaměstná jako učitelku v mateřské škole. Chápu dobře, že si čerstvá absolventka střední hotelové školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
23.8.12 21:53

Moje mamka děla v MŠ, teď se jim tam taky ucházela o místo kočka asi 20 let, s maturitou, před tím dělala v albertu na pokladně a hostesku, ale má moc ráda děti, tak to přišla zkusit, ale bohužel bez pajdáku neměla šanci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.8.12 21:56

Ano. Tak nemusí to být jen v mš, klidně jinde, nějaké hlídání nebo tak, jen nevím kde hledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
23.8.12 21:56

U nás ve škole/školce to v praxi vypadá tak, že by tě přijali, kdyby bylo nejhůř, ale musela by sis do určité doby dodělat VŠ. Měla bys určitě méně peněz o jednu platovou třídu, to dělá nějaké 4 tis. hrubého - nevím přesně, jsem učitelka ZŠ/SŠ. Holky ze školky měly, tuším, kolem 14 hrubého, ale opravdu nevím, jak je to teď. Jinak mě v tvém případě napadá dodělat alespoň pedagogické minimum, pokud nechceš studovat VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.8.12 22:14

Já zas vím o dvou známých /obě SŠ, ekonomického směru, po mateřské/, které místo ve školce získaly (vloni) s tím, že si dodělávají bakaláře při práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
24.8.12 09:03

Tak já nevím no, já bych asi neměla na to si dodělat školu, zaprvý teda nejsem studijní typ a ani bych na to neměla peníze. Maturitu mám to si myslím, že je podstatný. No znám jednu ředitelku mš, tak se poptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.8.12 09:09

@Kate92 maturitu má dnes každý :mrgreen:, jestli o tuhle práci fakt stojíš, tak ti nezbyde nic jiného než se dovzdělat. A pokud se rozhodněš studovat státní školu, tak na co peníze? Můj jediný výdaj byly peníze za dojíždění a to jsem si platila z prospěchového stipendia. Zkus napsat pár emailů do MŠ a uděláš si obrázek jak to je. Moje kamarádka do MŠ nastoupila s Mgr. 1.stupeň ZŠ za podmínky, že si doplní vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
24.8.12 09:39

Tak já moc nejsem zastánce vysokých škol, jsem ráda, že mám marutitu a je to pro mě vzdělání jaké jsem chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.8.12 10:53

@Kate92 tak nemůžeš chtít makat v MŠ, ne ;)? Možná tak jako vedoucí na táboře, škole v přírodě, možná v DDM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
24.8.12 11:30

Maturitu má opravdu dneska každý, bohužel… ani se dvěma vysokýma školama jsem se nedostala na takovou školu, kde jsem učit chtěla, takže jít tam s maturitou, to by mě asi hanba fackovala :D
Pokud jsi čerstvě po maturitě, tak si zkus podat přihlášku na bc. - je to studium na tři roky a opravdu tě nebude nic stát - zatím. Ona ani práce ve školce není jen o hlídání dětí, musíš rozumět RVP a ŠVP, dodržovat je, zpracovávat si přípravy na jednotlivé dny… Podle nového šk. zákona musí do ledna 2014 být všichni učitelé- pedagogičtí pracovníci kvalifikovaní, tzn. že k tomuto datu musí mít všichni buď odpovídající vzdělání ukončené, popř. musí v tu dobu řádně studovat. Jinak by tě škola nemohla dál zaměstnávat. Pokud nám teda zase nepřijde nový ministr a nezmění to :D
Jinak ale držím palce, ať si aspoň trochu ten svůj sen splníš ;) Ještě mě napadá práce v tzv. dětské skupině, ale tam je nutné pedagogické/sociální/ popř. zdravotnické vzdělání, takže to asi taky nic… :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
24.8.12 11:30

Myslím, že pokud mám zkušenosti s dětmi, dobrý vztah k nim a vím, jak se o ně postarat, tak v tom nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat