Práce s dojíždením 1h30min
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Zeoli píše:
@Martin058 vzala bych to. Jsi mladý, bezdětný, vůbec bych dojíždění neřešila. 3 hodiny je prd, ani to není pětkrát do týdne. Vůbec nechápu, co řešíš
Jak to tady slyším od více lidí, taky nevím, nad čím přemýšlím. Je to jasná příležitost. Možná ta přehnaná opatrnost co mám od mala zabudovanou mě trochu brzdila.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martin058
A věř, že takovej plat, co máš časem mít, plno lidí nemá ani po 20 leté praxi někde.
Můžu se zeptat na obor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
@Martin058
A věř, že takovej plat, co máš časem mít, plno lidí nemá ani po 20 leté praxi někde.
Můžu se zeptat na obor?
Logistika. Zrovna v mém případě se jedná o řízení zásob mimo Evropu.
EDIT: A firma je korporátní společnost v oblasti alkoholických nápojů. Šmarja, snad tu někdo z nich neni členem tohohle fóra.:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martin058 já dojizdim MHD po Praze hodinu a půl do práce jednu jízdu. Když mám štěstí, je to něco málo přes hodinu, ale to jak kdy. Cesta zpět je vždy hodinu a půl a to se nikde nezastavuji.
Jediný rozdíl vidím v tom, ze by jsi jezdil autem (nebo je to vlakem?). Já tedy také nejezdim denně, ale jen 2-3 x týdne dle situace.
Jsi mladý, tak bych do toho šla. Já tak dojizdela i z Kladna do Krče v Praze, denně. Měla jsem kolegy, kteří odjizdeli do té Krče z Pardubic nebo Liberce, taky denně a to už měli rodinu.
- Citovat
- Upravit
Vzala bych to a šla bydlet do Prahy. Dokud jsi svobodný, tak do spolubydlení. Určitě se to vyplatí víc než dojíždět. Není to jenom o penězích, ale fakt chceš 3 hodiny místo věnování se aktivitám, rozvíjení nebo odpočinku někde trajdat na cestě? Nevím no, svýho času si vážím víc teda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KimL my cestou domů pracujeme oba s manželem. Jednu dobu jsem jezdila s kamarádkou tak jsme si povídaly. Ono 3 hodiny denně se dají zabít i " blbostma" doma v obýváku.
A samozřejmě bonus je výplata. ![]()
- Citovat
- Upravit
Absolutně nechápu tvoje uvažování. bez rodiny bych se sebrala a dočasně se odstěhovala podstatně blíž Prahy nebo rovnou do ní.
V Praze sežene ve zdravotnictví minimálně stejně placenou pozici a dohromady na tom budete dost finančně podobně, jako kdybys dojížděl, i když zaplatíte o něco více za bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jestli si s tou 1h30 na 110 km trochu nefandis. Pokud teda nebydlíš před nádražím a nebudeš pracovat před nádražím. Já můžu sdílet zkušenost s dojížděním Pardubice - Praha a reálný čas (taky 110 km) je 2,5 hodiny tam a 2,5 hodiny zpátky. Cesta na bus, bus, zpoždění vlaku v 99 %, metro, cesta k budově.
Za mě je to na houby, zejména pokud chceš dojíždět denně, tak zjistíš, že nebudeš stíhat akce s kamarády, nákup potravin (vlastně nákup ničeho), cvičení, randeni, přijdeš v podstatě o veškerý osobní život. Do denního dojíždění bych rozhodně nešla. Za mě i 3 dny v týdnu jsou moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mellam píše:
Jako jestli to je hromadnou dopravou nebo na kole tak to je úplně v pohodě. V autobuse nebo ve vlaku uděláš práci, dospis se..:D do toho bych šla!
To je naprosto naivní představa. Čas strávený ve vlaku je naprosto mrtvý čas. On se nebude potřebovat dospat mezi stovkou hlucnych spolucestujících. On bude potřebovat nakoupit, jít cvičit, jít se projít s přítelkyní, na pivo s kámošema… A nebude stíhat nic z toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martin058 píše:
Díky. Já to vidím stejně. Pak přijde mrně a takové příležitosti se stanou nereálnými. Nerad bych se přichytil jak lituji, že jsem takovou příležitost nevzal.
Jen aby nějaké mrne bylo. Ne každá přítelkyně dá to, že musí vše zařizovat sama (nákup, úklid,…) a že přítele prakticky nevidí. Aby si nenašla jiného, který s ní bude trávit čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnoNe píše:
To je naprosto naivní představa. Čas strávený ve vlaku je naprosto mrtvý čas. On se nebude potřebovat dospat mezi stovkou hlucnych spolucestujících. On bude potřebovat nakoupit, jít cvičit, jít se projít s přítelkyní, na pivo s kámošema… A nebude stíhat nic z toho.
Hele taky dojizdim hodinu a půl jednu cestu. Neříkám, že super, ale dá se. Manžel jezdí hodinu jednu cestu. Pokud se dá říct, že ve vlaku člověk něco udělá, tak v MHD ne. Max se něco ucit nebo číst. A to jezdíme oba dva přes Prahu, ne ze vzdáleného města. Já jak jsem psala 2-3× týdně, manžel denně. Zvládnout to musíme i s péči o děti. Ty už jsou naštěstí větší, tak základní sebeobsluhu daji. Ale i s malými dětmi jsem jezdila do práce hodinu, naštěstí jsem část týdne dělala z domu a já měla částečný úvazek. Pokud se zakladatel rozhodne pro tuto práci a časem si bude míči dovolit pracovat z domu, tak to určitě půjde skloubit s rodinou. Vše je o tom, jak se zharmonizuji a jak si to nastaví. Do hospody s kamosema přece nechodí denně, nebo ty snad jo? Nákupy v dnešní době, kdy jsou supermarkety otevřeny do 21 hodin snad jednou týdne zvládnou, ne?
Vse je o tom, jak daný člověk chce a co je pro to ochoten udělat. Také se muže stát, že zakladatel práci vezme, ale zjisti, že to není ono a najde si jinou. Je mu 22 let, proboha, kdy jindy má člověk jednak nastartovat svou pracovní kariéru nebo zkoušet se vypracovat i za ztizenejsich podmínek, než když je mladý.
Pak se nedivme, že mladí ofrnujou nos nad pomalu jakoukoliv práci, která jim není naservirovana pod nos.
- Citovat
- Upravit
@AnoNe odjíždíme v 5.30, vracíme se v 16.30 - 17.00 hod ( z toho 3 hodiny na cestě). Stíhám nákup, cvičení, i ty kamarádky.
Ve vlaku se dá spát, ráno naprosto ok. Určitě nejsem jediná. Odpoledne zcela ok na PC pracovat. ![]()
Asi jezdíš jiným vlakem. WiFi a klimatizace samozřejmě součástí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@AnoNe odjíždíme v 5.30, vracíme se v 16.30 - 17.00 hod ( z toho 3 hodiny na cestě). Stíhám nákup, cvičení, i ty kamarádky.
Ve vlaku se dá spát, ráno naprosto ok. Určitě nejsem jediná. Odpoledne zcela ok na PC pracovat.
Asi jezdíš jiným vlakem. WiFi a klimatizace samozřejmě součástí.
Já podrimuji i rano v MHD. A nejsem jediná ![]()
- Citovat
- Upravit