Práce sestry v domově pro seniory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce sestry v domově pro seniory
Ahoj, nepracuje někdo z Vás jako sestra v domově pro seniory? Zajímalo by mě, jaká je to práce, co se tam nejčastěji píchá, jestli sestra dělá spíše odborné výkony nebo spíše ošetřovatelskou práci, takže hlavně hygieny atd.? Prostě náplň té práce, potřebuju to jako úkol do školy, Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Stavy sester s snížily na minimum a přijalo se víc ošetřovatelek-levnější pracovní síla. Tzn. na sestře je vesměs odborná práce. Je to jako v nemocnicích, kde se snaží mít minimum sester, které dělají odbornou práci a k ruce mají ošetřovatelky, které provádějí práci, na kterou není potřeba „drahý“ pracovník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sabuskasabka zalezi jak kde. Ja jsem sestra, ale v dd jsem delala jen administrativu na pojistovny.
Jinak sestram jsem tam vykazovala leky, prevazy, inzuliny, ale vetsinou realne je to tak ze hodne delaji osetrovatelky a sestra dela jen to odborne nejnarocnejsi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak kde, někdy sestry dělají vše, někde dělají pouze odbornou práci + práce s neboštíkem, ale je to fakt jak kde..je pravda že všude berou spíše ošetřovatelky, jsou levné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono dost záleží na Domově. V každém to může být jinak. Já dělala normálně spíše ošetřovatelskou práci. Té odborné tolik nebylo, takže bych si službu dá se říci odseděla, kdybych dělala jen odborné věci. Z těch odborných jsem připravovala léky pro klienty a samozřejmě rozdávala je, odběry biol. materiálu, sem tam nějaké injekce (B vit., analgetika (ty málokdy), Fraxiparine). Infuze jsme nedávali, jen co si pamatuji tak asi 2× do podkoží. Dál pak převazy - bércáky, různé ranky třeba po pádech atd. Pak papírování, účtování pro pojišťovny atd. K tomu pak ta ošetřovatelská práce jako úprava lůžka, oblékání klientů, přebalování, každodenní hygiena i celkové koupele/sprchování, roznášení stravy, krmení, úklid pokojů, doprovod na procházku… Prostě holky pro všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to nejde tak zevšeobecnit. Asi záleží co je to za typ zařízení, jestli klasický domov důchodců, sociální zařízení, penzion. A taky na jaké je úrovni, jak je na tom finančně, kolik je tam zaměstnanců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, každé zařízení to má jinak. My jsme třeba byli na denní na každém oddělení jedna sestra a na noční jedna sestra na 5 oddělení. Kolegyně říkala, že byla na exkurzi v jiném domově pro seniory na druhém konci republiky a tam byly sestra jakoby úplně zvlášť a dělaly jen odbornou práci, ale pro celé zařízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak tady píšou ostatní. Je to různé. Já pracuji v DS už 8 let jako sestra. Aplikujeme inzulíny, i.m. injekce, chystáme a rozdáváme léky, provádíme převazy, klyzmata, občas se odsává, jsme u vizity, plníme harmonogram práce, děláme papíry a pojíšťovnu, polohujeme a zavlažujeme…Jídlo roznáší a hygienu provádí PSP.(Pečovatelky)
Aplikují se zejména analgetika, B 12,Fraxiparine, Milgama, Oxantil…Infuze zde nedáváme, jsme vedení jako sociální a ne zdravotní zařízení-i když už jsme za to s holkama bojovaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Editte píše:
Jak tady píšou ostatní. Je to různé. Já pracuji v DS už 8 let jako sestra. Aplikujeme inzulíny, i.m. injekce, chystáme a rozdáváme léky, provádíme převazy, klyzmata, občas se odsává, jsme u vizity, plníme harmonogram práce, děláme papíry a pojíšťovnu, polohujeme a zavlažujeme…Jídlo roznáší a hygienu provádí PSP.(Pečovatelky)
Aplikují se zejména analgetika, B 12,Fraxiparine, Milgama, Oxantil…Infuze zde nedáváme, jsme vedení jako sociální a ne zdravotní zařízení-i když už jsme za to s holkama bojovaly.
Neděláš náhodou u nás? ![]()
Jinak u nás je to to stejné, dělám v sociálním zařízení. Jen ještě přidám, že děláme odběry, měříme fyziologické funkce, glykemie, zavádíme PMK. Můžeme dávat i infuze pokud je naordinuje lékař.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laaja To nevím
Třeba se známe
Máš pravdu, vše co jsi ještě písla to děláme tady taky+péče o sondu a krmení sondou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už mě nic jiného nenapadá, snad jen péče o zemřelé, objednávání vyšetření, práce v programu Cygnus, zhodnocení stavu, když se někomu přitíží, vážení hmotnosti ![]()
@sabuskasabka : Klidně se ptej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My zase klyzma vůbec nedáváme - bylo nám vedením řečeno, že jsme ústav sociální péče a ne zdravotnické zařízení, takže toto dělat prý nebudeme. Infuze taky nedáváme, akorát 2× jsme dávali do podkoží a to byla opravdu výjimka. Jinak PMK zavádíme, FF měříme. TK 1× za měsíc, když není naordinováno jinak, ostatní dle potřeby. Ne nějak pravidelně (TT při podezření na zvýšenou…). Pak jsem zapomněla ještě na opiáty - dle ordinace dáváme injekční, tbl i náplasti. Krmení sondou taky děláme. Pak samozřejmě komunikace s lékaři, záchrankou, rodinou klientů, pohřební službou. A teď už mě nic nenapadá. Jsem přes 2 roky doma, tak mám mozek otupen a přepnut jiným směrem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Editte píše:
@Laaja To nevímTřeba se známe
Máš pravdu, vše co jsi ještě písla to děláme tady taky+péče o sondu a krmení sondou.
jo na to jsem zapomněla. Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit