Práce v Dubai
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak ono pokud bude ve meste hotel-office, tak to asi bezecny je. Nebezpecny je to courani se po cele zemi, kolem hranic apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@zuzu224 oni mu řekli, že na rozhodnutí o Dubaj má ještě spoustu času. Tohle je další služební cesta prostě. Takže by byla Dubaj potom, teda pokud by přežil IRAN. Ale ten ředitel tam létá běžně a prej je tam bezpečno:-D já čekám ještě smsku, jestli třeba ho nevyšlou do Paříže, protože se to stupnuje ta mista.
Tak Paříž je teď díky vojákům a policii bezpečnější než kdy jindy ![]()
Jinak nevím, kde je v Íránu Modena, ale obecně k situaci v Íránu:
MZV doporučuje dbát během pobytu v Íránu maximální opatrnosti a nedoporučuje cestovat do určitých oblastí země. Především v příhraničních oblastech na západě země (západní části provincií Západní Ázerbájdžán, Kordestán a Kermánšáh) občasně dochází k ozbrojeným střetům íránských ozbrojených složek s kurdskými protivládními skupinami. Současně se ve zmíněné oblasti ještě stále nacházejí minová pole z doby irácko-íránské války. V oblasti je zaznamenávána zvýšená aktivita íránských bezpečnostních složek, a to i v souvislosti se zhoršenou bezpečnostní situací v sousedním Iráku. Cestování v této části Íránu může být spojeno se zvýšeným rizikem. Při pohybu mimo větší sídelní oblasti a hlavní dopravní tepny se doporučuje předem konzultovat cestovní plány s místními policejními úřady. V případě cest do těchto oblastí se doporučuje ubytovávat pouze v hotelech s vyšším standardem a 24-hodinovou recepční službou. Doprava autostopem se nedoporučuje.
S Pákistánem a Afghánistánem hraničící jihovýchodní provincie Sístán a Balúčistán se vyznačuje zvýšenou kriminalitou související s chudobou, drogovým obchodem a v poslední době zvýšenou aktivitou protistátních ozbrojených skupin, které útočí na íránské státní cíle z různých motivů. Vyskytly se i případy únosu turistů (medializovaný případ z března 2013, kdy v balúčské provincii na území Pákistánu byly uneseny dvě české turistky, které projížděly přes Írán). V pouštních a horských nezalidněných oblastech této provincie se mohou nacházet miny, které jsou kladeny ze strany drogových překupníků za účelem ochrany „obchodních“ toků tohoto materiálu do země. Pohyb v této oblasti a jen po hlavních trasách je možný na základě zvlášť uděleného povolení ze strany příslušných íránských úřadů.
MZV důrazně nedoporučuje uskutečnění cest do celé oblasti provincie Sístán a Balučistán, do příhraničních měst a oblastí v provinciích Khorasan Jonubi a Khorasan Razavi a do příhraničních měst a oblastí všech provincií po celé délce hranic s Irákem.
Vzhledem k dlouhodobě citlivé povaze íránské vnitropolitické situace i diplomatickým vztahům Íránu se západními státy se doporučuje přísně vyhýbat jakékoli aktivitě, která by mohla být úřady vnímána jako politická či náboženská propaganda. V případě setkání s jakýmkoli incidentem politické povahy (protestní shromáždění, střety s policií apod.) se důrazně doporučuje se z dějiště okamžitě vzdálit a nepořizovat žádné fotografické snímky ani videozáznamy.
V zemi je zakázáno fotografovat vojenské a policejní objekty. Za takové objekty jsou považovány například i komunikační prvky jako antény apod. Při pořizování snímků se proto doporučuje postupovat velmi obezřetně.
Při cestách do pouštních oblastí důrazně doporučujeme využívat služeb místních průvodců, a to jak z důvodu snadné ztráty orientace v poušti, tak z důvodu neúmyslného vkročení do té části pouště, která není určena k pohybu civilních osob a která není viditelně označena. Kvalitní místní průvodce zajistí, že se cestovatel nedostane do situace zadržení místními policejními, vojenskými a bezpečnostními složkami.
(zdroj: http://www.mzv.cz/…i/other.html)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dubaje bych se nebála. A pokud se bojí jezdit na sluzebky, ať si najde práci bez nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
NOOO tak ted jsem od nej dostala smsku s tím, že by měl letet do IRANU města Modena na tři dny plus dva dny cesta. Hmm a ted mi někdo poradí, abych neplašila??
Irán není Irák. To je jaksi rozdíl.
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 píše:
Irán není Irák. To je jaksi rozdíl.
a nebude to Modena ale Medina.Tedy řešit tyto státobezpečnostní aktuality na epipinu není nejlepší nápad
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elpiska píše:
Modena je italské město.
přesně. Modena je krásné italské město. Medína (arabsky al-Madína al-munawwara, المدينة المنورة) je město, které se nachází v západní části Saúdské Arábie. Ach ten zeměpis…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Jezdí pracovně třeba Rusko a Bělorusko a Slovensko a podobné Evropské státy.
@Burj Chalifa jj jak říkám, podpořila jsem ho do práce zprávou. Stačilo mi přečíst ty příspěvky o tom, jak je tam bezpečno a podobné názory vás, co jste tam byly. A přeposlala jsem mu to, aby i on byl klidnější a neunáhlil se nějakým rozhodnutím, kvůli kterému by ho mohli vyšoupnout z práce, kde je jinak ve všem maximálně spokojený.
Já se to totiž dozvěděla večer a vím, že ještě ráno mi od něj přišla spousta smsek ohledně tohodle tématu a že se mu tam vůbec nechce. Ho tohle ježdění mimo domov prostě nebaví ani po Česku na tož po cizině. Je tam pracovně a stejně to tam ani neproleze a bude zavřený ve firmě. Proto jsem chtěla založit i tohle téma, že se i on uklidní, až mu to dám přečíst, ale tím urážením mu to rozhodně číst nedám. Ono tady nešlo pouze o to, že bych měla strach jen já. Ani on nebyl moc v klidu a hlavně, když třeba ani nikdy neletěl letadlem.
To všude jezdí autem nebo vlakem?
- Citovat
- Upravit
@Burj Chalifa píše:
přesně. Modena je krásné italské město. Medína (arabsky al-Madína al-munawwara, المدينة المنورة) je město, které se nachází v západní části Saúdské Arábie. Ach ten zeměpis…
A Medina se říká každé staré části města v Arabských zemích. Nebo se pletu?
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 píše:
A Medina se říká každé staré části města v Arabských zemích. Nebo se pletu?
nepleteš! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kobliha51 píše:
Jezdí pracovně třeba Rusko a Bělorusko a Slovensko a podobné Evropské státy.
To všude jezdí autem nebo vlakem?
ruské vlaky jsou jistě velmi, velmi bezpečné. Hlavně v noci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
ruské vlaky jsou jistě velmi, velmi bezpečné. Hlavně v noci.
A Bělorusko, to musí být taky fajn. Jen jsem se zeptala. Když neletí, jak se tam dostane? A vyplatí se takový pracovník, který tráví tolik času v dopravních prostředcích? No nevím. Ten chlap musí být fakt šikula.
- Citovat
- Upravit
@Burj Chalifa píše:
nepleteš!
Ty jsi vlastně Chalífa, ty jsi přes ty araby. A to já taky. Hodně jejich zemí jsem procestovala a moc toho zažila a mele se to ve mně velmi. Ale to je mimo.
Zalézám do křoví.
- Citovat
- Upravit
@Kobliha51 píše:
Ty jsi vlastně Chalífa, ty jsi přes ty araby. A to já taky. Hodně jejich zemí jsem procestovala a moc toho zažila a mele se to ve mně velmi. Ale to je mimo.
Zalézám do křoví.
Já jsem Burj Chalifa, poučenému netřeba vysvětlovat. Palec nahoru za znalost.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit