Práce v korporaci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
192
7.10.14 18:23

Práce v korporaci

Jsem absolventkou a delší dobu hledám práci. Kamarád mi řekl o pracovní pozici v jedné korporaci, plat by byl pohádkový, ale upřímně nevím, jestli se na to hodím. Jsem humanitní typ a náplň mojí pozice by byla kontrolování účtů a výplat, navíc vše v angličtině, kterou požadují „fluent“ a dalším jazyce, který už ovládám lépe…nevím, jak to tam chodí, jestli je to práce těžká. Upřímně, s takovým excelem moc kámoška nejsem, čísla taky nejsou moje silná stránka..Máte někdo zkušenosti? Může se i člověk humanitního typu na takové pozici nějak uchytit? Je to náročný? Koukala jsem i na jiný pozice, ale skoro vše je tohoto typu.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
7.10.14 18:32

Tak v tvém případe absolventka bez praxe a práce bych po téhle pozici skočila jak slepice po flusu. Pokud te to nebude bavit, můžeš odejít ve zkušebce nebo pokud se neosvedcis, tak te vyhodí ve zkušebce oni…

• Citovat
  • Upravit
788
7.10.14 18:44

Korporátní společnosti mají velmi tvrdé přijímací pohovory, pokud jsi absolvent a nehledají absolventa nemáš šanci -pokud prac. bude kontrolovat účty atd. -bude pracovat asi v ekonom. úseku-tak tam znalost excelu je elementární záležitostí mimo jiné..pohádkové platy jsou za něco:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.10.14 18:45

@katharina25
Určitě nejlepší řešení je sedět doma na zadku a čekat až přijde to, co chci. 8) Nad vším přemýšlet jestli se na to hodím a všechno. Zkušebka je 3 měsíce a vpodstatě dá se odejít ze dne na den či jinak velmi rychle.
A že ti kamarád řekl - to vůbec neznamená, že místo dostane - jako absolventku tě někdo převálcuje a pokud máš problém i s požadavky… ale zkus to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55929
7.10.14 19:42

Mam humanitni vzdelani a pro podobnou korporaci delam. je to super. s excelem se naucis, neboj:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
7.10.14 19:59
@katharina25 píše:
Jsem absolventkou a delší dobu hledám práci. Kamarád mi řekl o pracovní pozici v jedné korporaci, plat by byl pohádkový, ale upřímně nevím, jestli se na to hodím. Jsem humanitní typ a náplň mojí pozice by byla kontrolování účtů a výplat, navíc vše v angličtině, kterou požadují „fluent“ a dalším jazyce, který už ovládám lépe…nevím, jak to tam chodí, jestli je to práce těžká. Upřímně, s takovým excelem moc kámoška nejsem, čísla taky nejsou moje silná stránka..Máte někdo zkušenosti? Může se i člověk humanitního typu na takové pozici nějak uchytit? Je to náročný? Koukala jsem i na jiný pozice, ale skoro vše je tohoto typu.. :(

Na pohovor bych šla určitě. Práce ve velké firmě může být náročná, a taky to může být totální pohoda, záleží na pozici. Rozhodně mi připadá škoda házet flintu do žita ještě před pohovorem. Excel není jadrová fyzika, ten se naučí každý. ;) A stejně, budeš ho pravděpodobně potřebovat téměř kdekoli, takže naučit se ho je opravdu základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
7.10.14 21:46

Myslím, že už ti to dámy přede mnou v podstatě všechno řekly.
Jako „absolventka delší dobu bez práce“ bych posílala životopisy všude, kde lze.
S „korporacemi“ mám hodně dlouhé zkušenosti, a podle mne pokud tě vezmou, tak na to pravděpodobně máš. Takže hurá na to… :palec:
Máš-li čas, zapracuj na té angličtině. Z toho popisu jsem to pochopila tak, že zase úplně „fluent“ nejsi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
8.10.14 07:01

@katharina25 Já v korporaci dělám, teď jsem na RD, ale strávila jsem tam 6 let. Z obtížnosti práce bych si nedělala hlavu, práce bývá nastavená tak, aby byli lidé rychle zaměnitelní, takže vše je jasné a jednoduché. Aspoň u nás. Spíš bych se bála toho, že tě to může nudit :-). S excelem bych si hlavu nedělala, s jazykem spíš, ale záleží, jak umíš a jak moc aktivně budeš jazyk používat (telefon?).
Lidí s humanitním vzděláním je u nás hodně, některé to nebaví, tak odejdou, někteří se dobře uchytí, naučí se nové věci, udělají kariéru. Taky záleží, co chytneš za lidi v týmu, někde je to pohoda, někde tvrdý a hnusný.
Stejně tak pohovor, může být náročný a můžou být v situaci, že berou všechno :-). Ale jazyk určitě vyzkouší.
Já bych to zkusila a řešila bych v případě přijetí až během zkušebky, máš ostatně jinou možnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat