Práce zdravotního laboranta - vzdělání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní
Napsat příspěvek
Reakce:
Velikost písma:
Anonymní
14.2.25 22:09
@tini mám to blízko. na Bc., kombinovanou formu bych musela daleko dojíždět, plnit praxi buhvikde, platit si ubytování. VOŠ mam v dojezdovy vzdalenosti
- Citovat
- Upravit
14.2.25 23:51
@Anonymní píše: Více
Na tvém místě a s tvoji praxí bych zavolala do nejbližší nemocnice, kde bys chtěla pracovat a poptala se na vše primo u nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptám se čistě náhodou, jestli někdo tady nebude vědět o této problematice více. Jsem VŠ zemědělského směru (ale laboratorní obor). Po škole jsem pracovala několik let v laboratoři humánní genetiky na vedoucí pozici, ale součástí byla i manuální práce v laborce. Moc mě to bavilo. Pak jsem se přestěhovala (z mnoha důvodů) do lokality, kde takové laboratoře nejsou. Dělala jsem všemožně, státní správa, administrativa, atp… Ale chtěla bych se k laborantské profesi nějak zpět dostat.
Teď jsem 4. rokem na RD, ještě 2 roky budu. Před MD jsem si udělala AKK Odborné zdravotnické laboratorní metody a uvažuji ještě o dodělání VOŠ Diplomovaný zdravotnický laborant, ale odrazuje mě objem praxe, bojím se, že není reálné konkrétně praxi při 2 dětech a pak i práci zvládnout (1000 hodin/studium) + školné. Podle zákona by AKK mělo stačit, ale myslím, že realita je jinde a všude chtějí SŠ/VOŠ laborant. Nemáte někdo zkušenost? Je laborantů hodně nebo málo? Jak moc chtějí odborné vzdělání (přestože nějakou praxi v laboratoři přeci jen mám)?
Chtěla bych se hrozně dostat do nemocnice, ale mám pocit, že už je pozdě. Táhne mi na 35
Příspěvek upraven 14.02.25 v 22:11