Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, zkousely jste u atopiku praci prasky Jelen? (Nemyslim sliz vyrobeny z jeleniho mydla.) Hledam nejaky prusecik mezi tim, co nedrazdi, a aspon trochu pere. Jelen se tvari ekologicky a setrne, tak si na nej ted brousim zuby
Mate nektera vyzkousene pri ekzemech?
Není to dobré, ani mýdlo na praní Jelen není pro atopiky dobré obsahuje parfum a další dráždivou chemii nevohodnou pro atopiky. Jediné co mohu doporučit je prát v marseillském mýdle, prací sodě (ne na bílé tam perkarbonát) TAED na barevné, místo aviváže ocet.
@Barush Diky! A prani v marseillskem mydle myslis jako ve slizu? Protoze ten nechci. Byl mi sympaticky, vyrobila jsem ho, ale pekelne mi zanesl pracku, po trech pranich jsem musela vycistit i filtry, a to se pri nasem provozu neda. Proto se ptam, co presne myslis
Hledam nejaky osvedceny prasek / gel, ktery by mel aspon o neco lepsi praci vysledek nez orechy.
já používám kapsle ariel a máme pračku kde se dá přidat antialergické máchání od té doby jsem bez ekzému.
Strouhám mýdlo přímo do bubnu. Je lepší bílé, tmavě zelené z olivového oleje mi občas na světlém nechalo skvrnky
Já používám denkmit ten bílý sensitiv a antialergeni machani.
celá rodina jsme atopici a nejmenší zlo je zatím prací gel Marseillské mýdlo z Lidlu. všechno ostatní vadí vč. prášků pro miminka a pod.
@Barush Kolik toho tak nastrouháš na jednu pračku? A neucpává se? Díky ![]()