Pračka páchne jako spálený plast

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
298
5.12.22 22:35

Pračka páchne jako spálený plast

Zdravím dámy,
ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s novou pračkou.

Koupila jsem si novou pračku a jako první jsem samozřejmě prala na prázdno.
Jakmile se přehoupla první hodinka, začala pračka divně páchnout, jako kdyby se pálil plast.

Jelikož jsem si dříve kupovala použité a tato je má první nová, netuším, zda to tak na začátku bývá, nebo jestli bych ji raději neměla vyměnit.

Budu velice šťastná za vaše rady i názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
5.12.22 22:47

Vyndala jsi ze zadu upevňovací šrouby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
5.12.22 22:48

Nedávno se to tady řešilo - je to normální stav. Po pár pracích cyklech bude smrad pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
5.12.22 22:50

No, mě se to stalo u staré pračky. Chyba byla v zasuvce- spekla sevubec nešel vyndat kabel.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
5.12.22 23:06

Pokud bubnem volně otočíte, pak to s velkou pravděpodobností bude normální stav. Nové auto taky neskutečně smrdí (až z toho může bolet hlava) a trvá to rok až dva, než začne páchnout po majiteli.

@marrynka píše:
Zdravím dámy,
ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s novou pračkou.

Koupila jsem si novou pračku a jako první jsem samozřejmě prala na prázdno.
Jakmile se přehoupla první hodinka, začala pračka divně páchnout, jako kdyby se pálil plast.

Jelikož jsem si dříve kupovala použité a tato je má první nová, netuším, zda to tak na začátku bývá, nebo jestli bych ji raději neměla vyměnit.

Budu velice šťastná za vaše rady i názory :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
5.12.22 23:10

Spíše bych to viděl na chybu v pračce. Zřejmě vznikl velký odpor a tak se to speklo dohromady. Nejčastěji za to může vymlácené ložisko bubnu, kdy motor musí hodně zabrat, aby bubnem otočil. To se pozná tak, že pračka má tendenci více poskakovat a buben lze těžce otočit rukou.

@Andromeda81 píše:
No, mě se to stalo u staré pračky. Chyba byla v zasuvce- spekla sevubec nešel vyndat kabel.
  • Citovat
  • Upravit
Andromeda81
5.12.22 23:12
@Prostě Vodnář píše:
Spíše bych to viděl na chybu v pračce. Zřejmě vznikl velký odpor a tak se to speklo dohromady. Nejčastěji za to může vymlácené ložisko bubnu, kdy motor musí hodně zabrat, aby bubnem otočil. To se pozná tak, že pračka má tendenci více poskakovat a buben lze těžce otočit rukou.

To bylo spíš zásuvkou, v minulém bytě jsem měla staré hliníkové, které v posledních 20 letech určitě nikdo nedotahoval.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
5.12.22 23:32

Jo hlína, tak to jo.

@Andromeda81 píše:
To bylo spíš zásuvkou, v minulém bytě jsem měla staré hliníkové, které v posledních 20 letech určitě nikdo nedotahoval.
  • Citovat
  • Upravit
298
5.12.22 23:41

@janickaIII Ano, šrouby jsem vyndala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
5.12.22 23:43

@Elnc Dobře, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
5.12.22 23:49

@Andromeda81
To je nemilé, pro jistotu nechám zkontrolovat zásuvky.
V koupelně nemáme zrovna nejnovější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
6.12.22 00:05

@marrynka krásný večer. Smrdí uvnitř bubnu nebo je to cítit v koupelně?
Zásuvku? stačí stáhnout jestli je po chvíli provozu teplá na omak nejlépe vytáhnout a zjistit teplotu kolíků.
Nechala jsi ji proběhnout na 90?
Může tam být bordel a pripect se třeba k tělesu a po vypálení tobude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
6.12.22 00:10
@Andromeda81 píše:
No, mě se to stalo u staré pračky. Chyba byla v zasuvce- spekla sevubec nešel vyndat kabel.

Vyměnit koncovku ta jinou do 50 Kč chce to včas hlídat pokud bude koncovka vlažná je to špatně ;) HLAVNĚ U VÝKONNÝCH SPOTŘEBIČŮ pračka má problém že je furt v síti a postupem času už pružný kontakt v zásuvce netlačí tolik na kolíky zástrčky a přechodový odporu se zvětšuje a tím i teplota. Je to dosti nebezpečné jistič ani chránič v tomto případě nevybavi a může to nemile hořet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
6.12.22 00:13
@JiříkMazlík píše:
Vyměnit koncovku ta jinou do 50 Kč chce to včas hlídat pokud bude koncovka vlažná je to špatně ;) HLAVNĚ U VÝKONNÝCH SPOTŘEBIČŮ pračka má problém že je furt v síti a postupem času už pružný kontakt v zásuvce netlačí tolik na kolíky zástrčky a přechodový odporu se zvětšuje a tím i teplota. Je to dosti nebezpečné jistič ani chránič v tomto případě nevybavi a může to nemile hořet

Jj, tenkrát to taky jističe nevyhodilo… zásuvka již vyměněna a už bydlím jinde v novostavbě. Tak předpokládám měděné vedení.

• Citovat
  • Upravit
3598
6.12.22 00:29

@Andromeda81 ono je potom jedno jaký je přívod do zásuvky pokud je problém v koncovce tak ti shoří i nová zásuvka :(
Tak pokud se ti nebude koncovka zdát a bude teplejší než ruka tak jí to chce sledovat třeba i v jiné zásuvce abys věděla čím to je. Ty zalité koncovky občas mají uvnitř špatný spoj buď pájení nebo lisování ;)
Samozřejmě u hliníku to většinou dělá spoj pod šroubkem a musí se to dotahovat ;)
Zásuvka na lampičku to hned neudělá ale třeba u rychlovarné konvice a vesměs všechny spotřebiče nad 1kw na to trpí více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák