Pracovní dilema - co vybrat?

3040
5.1.11 13:58

Jen tě chci opravit - od 1.1.2011 si nesmíš přivydělat ani korunu pokud si na ÚP.

Takže na tvém místě bych zvolila variantu - odhlásit pracák, pracovat ve 2 a sem tam v 1. Za tři měsíce se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4823
5.1.11 14:01

Presne jak pise Lemaz. Nove si pri evidenci na UP nesmis vydelat ani korunu.
Pokud se na to citis, zkusila bych obe prace a v breznu se uvidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
5.1.11 14:06
lemaz píše:
Jen tě chci opravit - od 1.1.2011 si nesmíš přivydělat ani korunu pokud si na ÚP.Takže na tvém místě bych zvolila variantu - odhlásit pracák, pracovat ve 2 a sem tam v 1. Za tři měsíce se uvidí.

I já bych se stavěla za tuto variantu. Ale ať už se rozhodneš jakkoli, ať jsi spokojená! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
5.1.11 14:13

Taky bych volila variantu 2.nastoupit do 2.práce a vypomáhat v 1.uvidíš jak to bude po březnu a třeba ti ji prodlouží!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
5.1.11 14:16
dusicka.. píše:
Pokud se na to citis, zkusila bych obe prace a v breznu se uvidi.

Ano, ale to platí až pro nově registrované od 1.1.2011. Tudíž pokud se registrovala v roce 2010 tak si ještě přivydělat může, ale jenom do toho limitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.1.11 14:17
sia píše:
dusicka.. píše:
Ano, ale to platí až pro nově registrované od 1.1.2011. Tudíž pokud se regisstrovala v roce 2010 tak si ještě přivydělat může.

Tak já jsem to slyšela jinak. Má to platit pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
5.1.11 14:22
lemaz píše:
sia píše:
dusicka.. píše:
Ano, ale to platí až pro nově registrované od 1.1.2011. Tudíž pokud se regisstrovala v roce 2010 tak si ještě přivydělat může.
Tak já jsem to slyšela jinak. Má to platit pro všechny.

Já četla toto:

Kdo si přivydělá, ztratí podporu

Od ledna si už lidé nebudou moci k podpoře v nezaměstnanosti přivydělat polovinu minimální mzdy jako dosud, tedy 4000 korun. Nově bude platit, kdo si přivydělá, bude potrestán. Na podporu ztratí nárok.

„Podle přechodných ustanovení k novele zákona o zaměstnanosti se posuzuje možnost souběhu výdělku z tzv. nekolidujícícho zaměstnání a podpory podle stavu, kdy byla provedena registrace na úřadu práce. Pokud byla tato registrace provedena v roce 2010, platí podmínky podle právní úpravy platné v roce 2010,“ sdělila mluvčí z ministerstva. Podle informací z úřadů práce jde o další důvod, proč lidé po propuštění souhlasí s dřívějším odchodem, aby poslední den roku k registraci ještě stihli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
5.1.11 14:56

No já bych se odhlásila z pracáku,nastoupila do práce číslo dvě a práci číslo jedna.Pokud si to zvládala na mateřské tak ted by jsi taky mohla,nebo myslíš,že ne?Já bych to udělala takto i peněz budeš mít více ale záleží zda to zvládneš psychicky i fyzicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.11 14:59

A co ještě v zaměstnání č. 1 vyjít s pravdou ven a zatlačit, že máš jinou nabídku a rozhoduješ + je navíc více práce, jestli by nepřikročili ke změně smlouvy z DPP alespoň na DPČ?

Ale to hodně záleží na vašich vztazích…Jinak bych taky volila variantu zde navrhovanou - sedět na 2 židlích a časem se to rozlouskne samo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat