Pracovní doba a dojiždení zvládate?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Presne, hrozna pracovni doba..kdyby to bylo od 6 do tri treba. Takze si cely den v prd.eli. sama si rekni kdy bude cas na tebe .jedine o vikendu.
- Citovat
- Upravit
Do práce dojíždím hodinu (MHD), auto nemáme, tak proto. ¨
Sice práce ve stejném městě, ale na druhé straně. Máme dítko ve školce, manžel pracuje krátký / dlouhý týden, já mám flexibilní pracovní dobu. Je to náročnější, člověk musí dobře plánovat čas. Máme i paní, která nám syna občas vyzvedává ve školce ( babičky bydlí daleko). Mám paní na úklid, abych půl soboty netrávila s hadrou a mopem… Ale chci mít práci, která mě baví a je i ohodnocená .. takže je to něco za něco. Člověk si musí zvážit, co je pro něj motivující. Měla jsem možnost nastoupit do polo-komunistické firmy, pozice by mě až tak nebavila a vím, že bych dřív nebo později odešla. Měla bych to sice blízko, 7,5 hodiny, ale plat o 1/3 nižší než mám teď.. Když už v té práci trávím čas, tak ráda dělám, co mě baví, kde se profesně posouvám dál … než tam být 8 hodin otrávená… takže já volila dojíždění, ale spokojenost v práci. Díky za ponechání anonymity
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Do práce dojíždím hodinu (MHD), auto nemáme, tak proto. ¨
Sice práce ve stejném městě, ale na druhé straně. Máme dítko ve školce, manžel pracuje krátký / dlouhý týden, já mám flexibilní pracovní dobu. Je to náročnější, člověk musí dobře plánovat čas. Máme i paní, která nám syna občas vyzvedává ve školce ( babičky bydlí daleko). Mám paní na úklid, abych půl soboty netrávila s hadrou a mopem… Ale chci mít práci, která mě baví a je i ohodnocená .. takže je to něco za něco. Člověk si musí zvážit, co je pro něj motivující. Měla jsem možnost nastoupit do polo-komunistické firmy, pozice by mě až tak nebavila a vím, že bych dřív nebo později odešla. Měla bych to sice blízko, 7,5 hodiny, ale plat o 1/3 nižší než mám teď.. Když už v té práci trávím čas, tak ráda dělám, co mě baví, kde se profesně posouvám dál … než tam být 8 hodin otrávená… takže já volila dojíždění, ale spokojenost v práci. Díky za ponechání anonymity
Me prave jde taky o to abych byla sokojena a ne se stresovala co zas bude…ceste d9 prace mi zabere necellou hodinu a zase patek je prac doba zkracena a svatky jsou volne
- Citovat
- Upravit
Krátký dlouhý super.. máš hodně času pro sebe, víc volných dní. Asi bych neměnila. Já tedy dělám od 5, 6, 7h, jak to zrovna vyjde a vracím se v 15,16,17,18,19h, někdy se poštěstí a začnu v 7, skončím v 15, někdy začnu v 5 a skončím v 19
Složitý se čtyřletou dcerou ve střídavce, ale práce mě baví a tolik peněz si jinde nevydělám.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@whooro píše:
Krátký dlouhý super.. máš hodně času pro sebe, víc volných dní. Asi bych neměnila. Já tedy dělám od 5, 6, 7h, jak to zrovna vyjde a vracím se v 15,16,17,18,19h, někdy se poštěstí a začnu v 7, skončím v 15, někdy začnu v 5 a skončím v 19Složitý se čtyřletou dcerou ve střídavce, ale práce mě baví a tolik peněz si jinde nevydělám..
@whooro chapu taky ten kratky dlouhy ok ale prace me deprimuje neskutecne nedavam to a ve volnu se z toho vzpamatovavam. Tam kde pujdu bude karierni postup a lepsi penize a vyhody
- Citovat
- Upravit
@ocean.mama píše:
Ne. Pro me bylo vzdycky dulezitejsi kvalita zivota - volny cas atd, nez treba dve tisicovky na vyplate (ktery stejen projedes). Proto jsem odesla z rodneho mesta kde 80% dojizdi za praci do Prahy. Opravdu nevidim smysl zivota v tom vstat v 6 rano a vratit se v 7 vecer (napriklad)
Me zase prijde lepsi delat 9-17 a mit vecery a vikendy volne nez bych kazdy druhy vikend cely v praci a 3 dny za sebou e s nikym nevidet. To mi pripada sileny… ale hold kazdy to ma jinak,to chapu. Ale hodit z prace kolem 18 mi prijde jeste v pohode, to mas jeste tak 5 hodin casu pro sebe nez jdes spat:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PupuP píše:
Me zase prijde lepsi delat 9-17 a mit vecery a vikendy volne nez bych kazdy druhy vikend cely v praci a 3 dny za sebou e s nikym nevidet. To mi pripada sileny… ale hold kazdy to ma jinak,to chapu. Ale hodit z prace kolem 18 mi prijde jeste v pohode, to mas jeste tak 5 hodin casu pro sebe nez jdes spat:)
@PupuP tak uvazuji vyhudu vidim v tom mit kazdy vikend s pritelem volny a take svatky protoze v praci kde jsem tady delam i svatky a i kdyz mam volno s pritelem se nevidim dela tyky od pondeli do patky a vikendy volne ![]()
- Citovat
- Upravit
@PupuP píše:
Ja delala 8-4 nebo 7-3 kazdy den pondeli-patek, klouzava pracovni doba a to bylo skvely.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dělala 8 hodinové směny - pracovní doba byla 7-15:30, realita 7-18:00 a dojížděla jsem 40-60 minut v závislosti na provozu. A pak jsem tedy ještě většinou makala doma. Upřímně plat byl krásný, ale za ty nervy mi to nestálo. Byla jsem celé dny pryč a ty víkendy volné mi ani nepřišli, protože za celý týden jsem byla k.o. A taky jsem si nemohla nic vyřídit - třeba úřady, pošta, obchody…Ne, znovu bych do toho nešla. Po 7 měsících v tomto dennodenním maratonu přišli Vánoce a já začala 23.12. chystat komplet Vánoce. A buch 1.1. jsem úplně přestala videt periferii a celkově viděla na cca 30%. Hrozný šok. Vzala jsem si PN a moje nadřízená to odmítala zkousnout a pořád po mě vyžadovala ukončení PN a vrácení se do práce (toto chtěla hned 2.1.), byla jsem doma měsíc a z toho týden vyloženě celý prospala. Ty oči byly z přepracování, tělo už prostě nemohlo, tak mě takto vyřadilo z provozu…
- Citovat
- Upravit
Nemuzes si domluvit delsi zkusebni dobu? Za tri mesice uz poznas, jestli je to pro tebe dobre nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to prave asi ne
v minulosti jsem dojizdela tak daleko ale bylo to na kratky a douhy tyden to slo