Pracovní pohovor: Jak dlouho čekat na výsledek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No jednou se mi ozvali za 6 mesicu, ze me berou - haha. Jinak vetsinou to rikaji sami, ze se ma pockat 14 dni az 3 tydny. Pokud se neozvou do 10 dnu zavolala bych, ale zaroven vychazela z toho, ze to asi nevyslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie píše:
No, pokud zájemců mají víc a ty jsi v tom s prominutím „odpadu“, je taky možné, že se neozvou vůbec. Cca po 10 dnech bych se pak ozvala sama - pokud bych o to místo měla zájem.
Nevhodní zájemci(odpad) se ani nezvou na pohovory. Momentálně pokud se zadá inzerát na relativně slušnou práci tak se ozve kolem 200-300zájemců. Z toho si vybírám na 3 skupiny. ANO/MOŽNÁ/NE. Ze skupiny ANO si vybírám kolem 15-30lidí na pohovor. Z této skupiny se ozvu všem. Ostatním ne. Pokud někdo volá dříve, jen dostane odpověd, že jěště není vybráno. Tudíž mi přijde zbytečné volat. Jen ukážeš, jak nutně potřebuješ práci a pokud Tě vyberou, nabídnou Ti nižší plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cmochy píše:
Kamarádovi se ozvali od pohovoru až po měsíci a půl a rovnou, že ho berou.
No jo, ale pokud mu neřeknout, tak je dost možný, že bude mít místo jinde. Asi o něj tolik nestáli, příp. jim někdo odpadl (našel si něco lepšího) nebo to ve zkušebce ukončil a tak zkoušeli ty, co se přihlásili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
No jo, ale pokud mu neřeknout, tak je dost možný, že bude mít místo jinde. Asi o něj tolik nestáli, příp. jim někdo odpadl (našel si něco lepšího) nebo to ve zkušebce ukončil a tak zkoušeli ty, co se přihlásili.
Presne tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me jednou rekli, ze se ozvou do tydne. Nikdo se neozval, ja tam volala, ukazalo se, ze personalistka ma dovolenou. Dalsi tyden volala a prijali mne. Takze pokud nechces/nemuzes cekat, zkus zavolat nebo napsat mail. Za to nic nedas. Hodne stesti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si volala za 14 dni. Za deset minut mi volali nazpet, ze me berou. Pry se nemohli rozmyslet koho vezmou, ja byla v uzsim vyberu a ozvala jsem se sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MateaFitz píše:
Me jednou rekli, ze se ozvou do tydne. Nikdo se neozval, ja tam volala, ukazalo se, ze personalistka ma dovolenou. Dalsi tyden volala a prijali mne. Takze pokud nechces/nemuzes cekat, zkus zavolat nebo napsat mail. Za to nic nedas. Hodne stesti
Jako ano, dovolené dělají hodně. Nevolala byhc hned po tom, co uplynula doba, že se ozvou. Prostě dát tomu ještě nějaký čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JJ, dám tomu čas. Nějak se to vyvine. Díky za rady i podporu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:Řešil bych to v případě, že tohle je holub na střeše a měla bys jiného vrabce v hrsti. Pak by to bylo dilema a být tebou, zajímalo by mne, jak moc je ten holub na střeše reálný nebo kdy budu vědět víc. Aby ti neuteklo něco možná méně atraktivního, ale jistějšího.
@betuska.bathory A myslíte, že bych měla zavolat?
Pokud bych neměl nic jiného, tak bych k tomu přistupoval „dokud nemám smlouvu, nemám nic a hledám dál.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobre odpoledne, chtela bych se vas zeptat na zkusenosti s vyberovym rizenim. Prihlasila jsem se do vyberoveho rizeni u statni instituce. Splnovala jsem vsechny pozadavky, ktere meli (vzdelani, praxe atd), dokonce i ty, u kterych bylo napsano „vyhodou“. Jedine, co mi prislo divne, bylo, ze vyberove rizeni bylo vypsane na konci druheho tydne v prosinci a nastup od zacatku ledna.Par dni pred Vanoci mi prislo mailem, ze bohuzel nepostupuji do uzsiho kola vyberoveho rizeni - ze tedy nejsem pozvana na osobni pohovor. U soukrome firmy bych to chapala, ale u statni instituce mi fakt dost vrta hlavou, co jsem „nesplnovala“. Chapu, kdyby mi to sdelili po osobnim pohovoru - ze jsem nezapusobila atd.,
ale tohle mi dost vrta hlavou…Vzhledem k terminu a rychlosti, jakou bylo misto obsazeno, me napada, ze uz pred vypsanim vyberoveho rizeni asi bylo jasne, kdo zidli „obsadi“ a vyberove rizeni bylo jenom „jako“. Mate nekdo podobnou zkusenost? A da se nejak poznat vyberove rizeni, ktere je jen „na oko“?
Diky za reakce ![]()
- Citovat
- Upravit
Nevím, jaká to byla pozice, ale je možné, že se přihlásíl někdo, kdo byl třeba níže, měl určitá školení (která bývají nákladná).
Jako nevím, jaká to byla pozice.
Mám zkušenosti s výběrovým řízením pro magistrát, z obou stran.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co napsat do emailu, když se firma neozvala do dané doby do které se měli ozvat zda byl pohovor úspěšní či ne?
Chci jim napsat a zeptat se, ale zase nechci ať email vyzní nějak vlezlé
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Co napsat do emailu, když se firma neozvala do dané doby do které se měli ozvat zda byl pohovor úspěšní či ne?
Polibte mi * mám jinou lepší nabídku. ![]()
Ne, normálně bych jim napsala, že jsi byla na pohovoru, kde jste se domluvili, že ti dají do nějakého data vědět a že bys ráda i kvůli jiným moznostem věděla na čem jsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nic. Vybrali určitě jiného a pro mě by to byl znak neserioznosti firmy, když jste byli domluveni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit