Pracovní právo - vyzná se v tom někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
20.3.13 09:42
@Anonymní píše:
@Regina Hero
rok a půl a adresa byla správná

Tak si pohledej a projdi všechny papíry, cos jim při odchodu podepsala… pokud tam něco účetně vyčíslené bylo, tak se divím, že se neozvali už vloni po roční uzávěrce, kdy už to museli mít v účetnictví a bylo jasné, že to není uhrazeno (pokud tam nějaký nárok na náhradu manka byl)… i když je možné, že to zapinkala tehdejší účetní a teď se tam dostala nějaká nová, která to teď dává do pořádku…
No, přeju hodně štěstí… a jestli jsi teď dostala nějaký dopis ohledně manka od nich, vem ho sebou spolu se všemi doklady z ukončení pracovního poměru k tomu právníkovi… asi bych zašla na ten UP, to bude možná nejrychlejší cesta… nebo ty občanské poradny, tam ti taky zadarmo poradí, co a jak dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.13 09:45

Předávací protokoly jsem podepisovala, ale já nedostala ani kopii, tak si už ani nepamatuji co tam všechno bylo.
a neměli by ten dopis o tom, že jim něco dlužím poslat aspoň doporučeně?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.13 09:47

@Regina Hero
Děkuji

• Citovat
  • Upravit
2313
20.3.13 09:50

@Regina Hero
Já s Tebou souhlasím, ale pokud se firma ozve s mankem (nebo škodou, cokoliv to bylo - protože zatím se tady jen dohadujeme, co to vlastně je) až po roce a půl, tak to mi přijde fakt divný…
Já mám takovéhle idealisty jako jsi Ty ráda, protože díky nim se v tomhle drsném a ne příliš přátelském světě dá jakžtakž přežít a zachovat si trochu optimismu… ale mám takový pocit, že těch slušných lidí je stále míň a míň. Že doba přímo vyžaduje, aby byli všichni dnes draví, bezohlední a neústupní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
20.3.13 09:54
@Anonymní píše:
Předávací protokoly jsem podepisovala, ale já nedostala ani kopii, tak si už ani nepamatuji co tam všechno bylo.

V tom případě jsi udělala blbost, že sis kopii předáváku nevyžádala. Cokoliv v práci podepisuješ (a není to zrovna daňové přiznání), nech si vždy udělat kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.13 09:57

@Malaqi
No ale oni to nedali ani té druhé, co to po mě přebírala, ani mi to dát nechtěli, že to nepotřebuju :(

• Citovat
  • Upravit
29350
20.3.13 09:58
@Anonymní píše:

No tak to je horší… jinak předávací protokoly se podepisují vždy ve dvou vyhotoveních, protože i zaměstnanec má dostat originál…
Tohle bude fakt chtít toho právníka, protože firma má dost divné praktiky… nikde není dané, jak se má dopis poslat, důležité je, aby byl doklad, že si to zaměstnanec převzal… zejména u těchto věcí, buď se to dává osobně a firma si nechá podepsat ten jejich protokol, kde napíšeš datum převzetí a podpis, nebo se to posílá poštou s doručenkou, aby bylo jasné, že si to zaměstnanec převzal… je to hlavně kvůli firmě, aby při neplacení měla důkaz (nebo hlavně aby ta účetní nebo personalistka), že to po zaměstnanci požadovala a dala mu to vědět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2313
20.3.13 10:08
@Anonymní píše:
@Malaqi
No ale oni to nedali ani té druhé, co to po mě přebírala, ani mi to dát nechtěli, že to nepotřebuju :(

To je nesmysl, a o tom, co potřebuješ, rozhoduješ přece Ty, ne? Kdybys nedokázala rozhodnout o tom, co potřebuješ, nejspíš bys byla nesvéprávná. Ber to jako poučení pro příště a všechny papíry od zaměstnavatele si schovávej a určitě se nenech odbýt tím, že Ti někdo řekne, že to nepotřebuješ.
A že to nedali té druhé, to je celkem jedno: Tvůj problém je to, že to nedali Tobě, či spíš že sis to Ty nevyžádala. Ale s tím se teď už nic dělat nedá.
Hele, myslím, že se tady všechny, co jsme Ti sem zatím psaly (tímto se omlouvám těm, které to vidí jinak), shodneme na tom, že vyžadovat manko rok a půl po odchodu z práce je trochu podivné… to taky o něčem svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.13 10:12

@Malaqi
Naprosto s tebou souhlasím. Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie