Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
stojí ti ty peníze za to, že si huntuješ zdraví, když do sebe kvůli práci musíš cpát léky?
Jinak co si koupit notebbok … u něj si můžeš sednout/lehnout jak chceš a vzít si ho třeba i ven. A minimálně bych si tedy koupila nějaký větrák.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu a taky se vypovídat. Pracuji doma, jsem na mateřské. Mám možnost tento měsíc vydělat doma na PC skoro 90 tisíc hrubého. Práce pro mě těžká není, umím jí, problém je ale v tom, že jí je hodně a termín odevzdání je daný. Horko a pracovní přetížení už ale dělá své. Mě už snad bolí všechno, ruce, nohy, hlava, nevím, jak už si u PC sednout, abych byla v pohodě. Láduju se ibalginama, občas slupnu Lexaurin. Říkám si, že to musím zvládnout. Partner už je také vyřízený, je nemocný, snaží se vše zvládnout, děti, domácnost. Holky, melu z posledního. Nemáte nějakou vychytávku, jak se oba nezbláznit?
Namoč si tričko do studené vody, vyždímej a obleč si ho. Osvěží, povzbudí. Taky je fakjn si k tomu namočit vršek hlavy. To na to horko, na přepracování nevím nic. ![]()
Co chceš poradit? Zaplať si hlídání pro děti, manžel ať se vyleží, ty si dělej přestávky, nevím co víc bys chtěla ![]()
Nevim ja jsem od prirody lina a povaha me prace vylucuje ji delat doma nebo na cestach. Coz me dost vadi, byt digitalni nomad je muj sen. Tak bud klimatizaci v byte nebo laptop a nekam ven nebo na chatu. Lexaurin by me spolehlive uspal. To bych spis kapala Bachovky rescue smes, nebo Barnys stress manager plus pitny rezim, smoothie, zadna tezka jidla, obcas jogu,kratce si zaplavat, vecer zabehat.
A taky si uvědom, jak jsou na tom v tomto vedru lidi, co delaji venku fyzickou praci…
@Loll píše:
Co chceš poradit? Zaplať si hlídání pro děti, manžel ať se vyleží, ty si dělej přestávky, nevím co víc bys chtěla
Máme paní na hlídání, má ale čas až za týden.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu a taky se vypovídat. Pracuji doma, jsem na mateřské. Mám možnost tento měsíc vydělat doma na PC skoro 90 tisíc hrubého. Práce pro mě těžká není, umím jí, problém je ale v tom, že jí je hodně a termín odevzdání je daný. Horko a pracovní přetížení už ale dělá své. Mě už snad bolí všechno, ruce, nohy, hlava, nevím, jak už si u PC sednout, abych byla v pohodě. Láduju se ibalginama, občas slupnu Lexaurin. Říkám si, že to musím zvládnout. Partner už je také vyřízený, je nemocný, snaží se vše zvládnout, děti, domácnost. Holky, melu z posledního. Nemáte nějakou vychytávku, jak se oba nezbláznit?
A to si představ, že některé v takových podmínkách dělají i v noci. Ibalgin je pěkné svin.stvo, o lexaurinu raději pomlčím. Rozvrhnout si práci, koupit větrák, chodit do sprchy. Zacvič si
Pardon, ale já si vzpomněla na okřídlenou hlášku z jiných diskuzí: A to se chlubíš, nebo si stěžuješ?
Jestli to je tedy stížnost, tak rady tu už padly. Chladit, chladit, chladit, zvážit posunutí termínu. A srovnat si v sobě, kde jsou moje vlastní pracovní hranice. Přímou cestou k vyhoření. Začíná to těmi lupnutými ibalginy. Nic proti, sem tam… ale nesmí se to stát součástí pracovní morálky. ![]()
Vezměte si k ruce někoho, kdo vám s tím pomůže a dejte mu část vašich peněz.
A příště si berte jen takový objem práce, který zvládente.
S tím že až dokončíte tuto nálož, tak si proboha dejte alespoň 14 dní pauzu, abyste to doléčila.
A doufejte že si tím nespustíte žádnou závažnou chorobu.
Jinak se prostě chlaďte (vana s vlažnou vodou), hlídejte si dostatek tekutin a suplementujte hořčík a b-komplex.
Každou hodinu vstaňte od počítače (nařiĎte si na to budík) a protáhněte se
https://www.youtube.com/watch?…
ráno si dejte delší protahovací sestavu
https://www.youtube.com/watch?…
a to samé před usnutím
Jedina rada, snizit pracovni nasazeni
poridit klimu. Kdyz hlidani ted nesezenete, neni nic moc co radit
@kontramatka píše:
za 90tis bych jela 24/7 ani bych nepípla.
Vždyť právě proto se to snažím vydržet. Je to jednorázový výdělek. Nejsme žádní boháči a můžeme tak stáhnout naše dluhy a ještě dětem koupit dovolenou.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat