Pracovní smlouva bez zkušební doby

Anonymní
13.12.20 19:33

Pracovni smlouva bez zkusebni doby

Ahoj, třeba mi někdo dokáže poradit. V nové práci se to nedá vydržet a chci skončit. Problém je ze mám smlouvu bez zkušební doby. Co teď? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2920
13.12.20 19:37

Vypoved a tim padem vypovedni lhuta nebo zkus pozadat o ukonceni dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20909
13.12.20 19:58
@Maggdallena píše:
Vypoved a tim padem vypovedni lhuta nebo zkus pozadat o ukonceni dohodou.

Jedine tohle. Vypoved kdyz date ted, tak zacne platit od prvniho ledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.20 20:08

Buď se s nimi domluvit a jít dohodou, nebo výpověď a výpovědní lhůta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
13.12.20 20:32

Domluvit se dohodou a nebo dát výpověď a druhý den jít marodit. Můžeš být doma do konce výpovědní lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
13.12.20 20:44

Jak se stalo, že máš smlouvu bez zkušební doby? Zkušební doba je ze zákona a lze ji zkrátit po dohodě zaměstnance a zaměstnavatele. To jsi s tím souhlasila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
13.12.20 20:48
@moof píše:
Jak se stalo, že máš smlouvu bez zkušební doby? Zkušební doba je ze zákona a lze ji zkrátit po dohodě zaměstnance a zaměstnavatele. To jsi s tím souhlasila?

Tak jestli podepsala smlouvu, tak asi souhlasila, ne? :roll: Ze zákona je pouze daná maximální délka zkušební doby.
Já taky v jedné práci neměla zkušebku, ale já si teda po pročtení smlouvy zažádala o měsíční zkušebku, kterou tam doplnili a podepsala jsem až poté. Je to jednoduché, zaměstnavatel mě hodně potřeboval a chtěl, tak to sice prezentoval jako „věříme Vám a zkušebku nepotřebujeme“, ale ve skutečnosti se chtěl vyhnout tomu, že bude za dva měsíce hledat někoho dalšího, protože ta práce byla fakt dost komplikovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
13.12.20 20:54
@moof píše:

Zkušební doba není povinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
20.12.20 11:42
@moof píše:

Fakt? Kde máš v zákoně napsáno, že zkušební doba musí být?

Zkušební doba může (ale nemusí) být sjednána. Píšeš nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat