Pracovní smlouva na dobu určitou a těhotenství – co dělat, když j
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
@Hanýsek32 Nárok na PPM mís tím pádem nebudeš, protože péče o dítě se pro nárok na PPM nepočítá a v práci si moc krátkou dobu. Jinak to, že bys byla jako těhotná nějak chráněná zákonem, že nemůžeš pracovat je blbost, těhotenství není nemoc. Nicméně pokud si na neschopence, tak pracovat nemůžeš, ovšem nemá to nic společného s těhotenstvím. Nemocenská ti bude trvat i nadále a je potřeba na zdravotní pojišťovnu doložit, že jsi stále na PN.
no takhle mi to řekli na uřadě,jak jsem to psala
proto jsem hledala info i zde
takže jestli to dobře chápu,když doložím na svou pojištovnu,že stále jsem na té neschopence,tak by měli platit pojištění:) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanýsek32 asi popletli to,že důvodem není těhotenství,ale to že jsi na nemocenské. Těhotenství není nemoc,těhotnou zaregistrují bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
@Hanýsek32 asi popletli to,že důvodem není těhotenství,ale to že jsi na nemocenské. Těhotenství není nemoc,těhotnou zaregistrují bez problémů.
dobře,děkuji,vše si oběhám a pořádně pozjistím:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 můžu se taky ještě zeptat? Přiznali mi podporu,ale nevím kdy mě vyřadí z evidence. Schůzku mám začátkem prosince až. A PPM bych měla pobírat asi od 17.12. Znamená to,že mi podpora skončí 16.12. a dostanu teda část podpory a část PPM v tom prosinci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky,už jsem našla co mám doložit,aby mi urad kde se berou dávky hmotné nouze platil pojištění,mám doložit výměnný list-zdraví odpovídá pracovní neschopnosti..tak mi to napsala ta slečna na papír ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanýsek32 píše:
holky,už jsem našla co mám doložit,aby mi urad kde se berou dávky hmotné nouze platil pojištění,mám doložit výměnný list-zdraví odpovídá pracovní neschopnosti..tak mi to napsala ta slečna na papír[/ciprotože mám neschopenku ,že jsem na rizikovém,to jsem též zapomněla dodat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Jojo, přesně tak. A jen tak mimochodem, po skončení šestinedělí se klidně můžeš zpět zaregistrovat a tu podporu si dočerpat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanýsek32 píše:
holky,už jsem našla co mám doložit,aby mi urad kde se berou dávky hmotné nouze platil pojištění,mám doložit výměnný list-zdraví odpovídá pracovní neschopnosti..tak mi to napsala ta slečna na papír
Ale ty máš neschopenku, takže žádný výměnný list dokládat nebudeš, ukážeš jim tu neschopenku… a jinak úřad co řeší hmotnou nouzi neřeší zdravotní pojištění, to řeší zdravotní pojišťovna. Na dávkách hmotné nouze bys tu neschopenku potřebovala doložit, pokud o nějaké dávky žádáš, tak tím dokládáš, proč nejsi ani v práci ani na UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ale ty máš neschopenku, takže žádný výměnný list dokládat nebudeš, ukážeš jim tu neschopenku… a jinak úřad co řeší hmotnou nouzi neřeší zdravotní pojištění, to řeší zdravotní pojišťovna. Na dávkách hmotné nouze bys tu neschopenku potřebovala doložit, pokud o nějaké dávky žádáš, tak tím dokládáš, proč nejsi ani v práci ani na UP.
ano chtěla jsem zažádat o nějaké dávky navíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@andelka83 Jojo, přesně tak. A jen tak mimochodem, po skončení šestinedělí se klidně můžeš zpět zaregistrovat a tu podporu si dočerpat
Fakt? No budou mi zbyvat 2,5 měsíce k docerpani. Ale měla jsem nízký plat,ty první dva měsíce ještě dobrý,ale jak to pak klesne, tak nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám dotaz, už jsem z toho všeho jelen, neví někdo, jak je to v současnosti? Pracuji 3 roky v kuse na stejném místě. 31.21. Mi končí pracovní smlouva na dobu určitou, nebudu ji prodlužovat protože už tu pracovat nechci a protoze v té době budu 20tt. Pn nemám, doktor se ne tváří, že by mi ji chtěl psát, když nemám žádné potíže a ani to po něm nechci. V lednu se tedy chci přihlásit do evidence na UP, abych pobirala podporu - můžu? Vezmou mě? Paní v call centru mi řekla, že pokud nebudu práce schopna tak mě nevemou
další věc je, že v práci by mě potřebovali ještě na 4 hodiny týdně, ale n to se jim asi prostě vybodnu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MilujuJameseBlunta na úřad práce tě Za evidovat musí. Budou tě brát jako běžného uchazeče s tím, že ti nejspíš dají nějakou doporučenku. Stejně tě nikdo nezaměstnana. ale budeš mít placené pojištění po dobu evidence na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MilujuJameseBlunta taky jsem šla na ÚP když mi skončila smlouva. Byla zima, takže při registraci ani nevěděli, že jsem těhotná. Do formulářů jsem ale napsala požadavky ( na nesmenny provoz, částečný úvazek..protože tou dobou jsem měla děti v 1 a 2 třídě, takže nebýt těhotná, chtěla bych se jim věnovat), že jsem těhotná jsem řekla až po registraci a přiznání podpory, až mé určené pracovnici. Chtěla mě pozvat na první seminář o povinnostech a hledání práce, tak jsem jí řekla, že to asi nemá smysl, že za necelé 2 měsíce jdu na mateřskou. Tak si to tam napsala, datum kdy mám jít asi k Dr a kdy donesu papír o nástupu na md. Takže jsem tam byla asi 2×, pak mě k datu nástupu na md vyřadili na vlastní žádost.
Jen nezapomeň vždy vše hlásit zdravotní pojišťovně, datum registrace na ÚP i potom vyřazení a nástup na md.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, oživuju téma a zatím raději anonymně. Jedno dítě už mám a po rodičovské jsem začala pracovat v jiné firmě, než ve které jsem pracovala před těhotenstvím. Je tam běžná praxe smlouva na rok na určito, pak další prodloužení na rok, a až pak doba neurčitá. Blíží se mi pomalu dvouletá lhůta a zřejmě jsem těhotná, pokud ne, stejně se o to s přítelem snažíme a zřejmě to přijde. Pokud by se potvrdilo, že jsem těhotná již nyní, budu při prodloužení smlouvy v nějakém 5.-6. měsíci, to už asi neututlám. Jde mi o to, že se o prodloužení dozvím a i ho podepíšu cca 2 měsíce předem, tedy v době, kdy bych to ještě ututlat mohla a budu mít ještě dobu určitou. Může pak zaměstnavatel nějak vzít zpět své rozhodnutí mi dobu neurčitou dát? Je to čerstvé, musím vše promyslet, nechci hrát nefér, ale zřejmě bych se sem po další rodičovské ráda vrátila, není to špatná práce. Díky za rady
- Citovat
- Upravit