Pracovní smlouva na dobu určitou a těhotenství – co dělat, když j
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobrý den, mám dotaz.
Mám dobu určitou na 3 roky, ta mi končí v lednu 2022.
Jsem tehotna pracuji jako příslušník v bezpečnostním sboru. Dostala jsem náborový příspěvek, tudíž musím 6let zůstat. Prodlouží mi smlouvu ještě na dobu určitou nebo jak se to bude řešit? Děkuji za odpověď pokud má někdo zkušenost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymka11111 Zeptej se na personalnim.
Teoreticky by ti meli posunout termin slozeni sluzebni zkousky po navratu z rodicovske. S tim by souviselo i prodlouzeni doby urcite.
Na rodicovske jsi v mimoevidencnim stavu, takze sluzebni zkousku slozit nemuzes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka a nevíš jak dlouho budu moct být na mateřské? Já jsem v začátku ale už teď jsem v nervech tak bych potřebovala uklidnit, než budu mít vše potvrzené ve 3 měsíci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymka11111 Musis pozadat o cerpani rodicovske dovolene, kde navrhnes, do kdy. Sluzebni funkcionar o tom vyda rozhodnuti. Schvali ti tebou navrzenou dobu.
Pokud by ses chtela vratit drive, opet si pozadas o ukonceni cerpani rodicovske. Zde ti muze vyhovet, nebo nemusi.
Ja zadala i o cerpani materske, ale to bylo za predchoziho zakona.
Na personu ti vse vysvetli. Mozna na to naji i vytvorene formulare.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka takže si myslíš že se nemusím až tak bát? Jde mi o to aby mi neřekli, že mi neprodlouzi smlouvu.. Vím že na dobu neurčitou to nepůjde ale na dobu určitou právě nevím, jen že snad můžou prodloužit o dobu co jsem již měla (nebo mám ty 3 roky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymka11111 Me se to nechce hledat. Ale cetla jsem v metodice, ze se provedeni sluzebni zkousky provede az po navratu z RD. A tu muzes vykonat pouze jako prislusnik BS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, oživuji diskuzi 🙂 do konce roku mám smlouvu na určito, zjistila jsem, že jsem ve 14tt, mám slíbeno od ledna smlouvu na neurčito, pochopitelně těhotenství zatím tajim, dokud novou smlouvu nepodepisu, mám ale strach, nemůžou mi potom něco..? Že jsem tajila těhotenství ikdyz vím, že v březnu odejdu..? Děkuji za každou radu
🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se zeptat. Mně skončí pracovní smlouva na dobu určitou měsíc před nástupem na mateřskou. Něco jsem četla o 180 dnech a záleží na zaměstnavateli, jestli mi smlouvu prodlouží (měla jsem podmínku dodělat si kvalifikaci, proto na dobu určitou a to jsem už splnila). Rádi bychom další dítě potom a to tak, že bych mezi nimi nenastupovala do práce a druhá mateřská by navazovala na první. Budu mít nárok i na druhou mateřskou i přesto, že budu nezaměstnaná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michrich píše:
Ahoj, chci se zeptat. Mně skončí pracovní smlouva na dobu určitou měsíc před nástupem na mateřskou. Něco jsem četla o 180 dnech a záleží na zaměstnavateli, jestli mi smlouvu prodlouží (měla jsem podmínku dodělat si kvalifikaci, proto na dobu určitou a to jsem už splnila). Rádi bychom další dítě potom a to tak, že bych mezi nimi nenastupovala do práce a druhá mateřská by navazovala na první. Budu mít nárok i na druhou mateřskou i přesto, že budu nezaměstnaná?
pokud budes nezamestnana, narok na ppm mit nebudes
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co dělat ,když zjistim
Zdravím
Mám dotaz, zaměstnaná jsem od 1.7 2021 a smlouvu mám do 28.2 2022
Předtím jsem byla na rodičáku, který my skončil k 1.4.2021,pote jsem byla na úřadu práce. Můj dotaz zní co mám dělat, když jsem zjistila že jsem těhotná 🤭 teď dělám praci, kterou určitě nemůžu dělat dlouhou dobu v těhotenství. Jenže nemám odpracovaný těch 270 dní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy
Dělám ve fabrice, optickou kontrolorku ale taham težky kusy. A pochybuji že, když se dozví že jsem těhotná mi smlouvu prodlouží…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SoukromyOcko píše:
@matkabagristy
Dělám ve fabrice, optickou kontrolorku ale taham težky kusy. A pochybuji že, když se dozví že jsem těhotná mi smlouvu prodlouží…
pak te musi preradit na praci, kterou nemaji tehotne zakazanou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit