Prádlo špatně schne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
20.9.21 10:42

Tu (skoro) novou pračku prodej (výhoda je, že je stále v záruce, lépe se prodá) a kupte pračku se sušičkou, dělají se i úzké. Jakékoliv sušení prádla v bytě je opruz, neschne to, prádlo smrdí, doma vlhko, nakročeno k plísni v bytě. Sušák na okno a sušit venku je sice dobrý nápad, ale polovinu roku je to na nic (podzim, zima, část jara) a navíc by to měl povolit majitel domu, případně SVJ… Další možnost je zjistit, zda v domě není sušárna a pokud ano, tak ji začít používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
20.9.21 10:47
@Zuzaja píše:
Zkus zjistit, jestli máte sušárnu. Pak bych volila sušák na okně, jako poslední možnost bych volila pračku se sušičkou. Tu původní pračku můžeš prodat.

tak zjistit jestli je, když je, tak kdo má klíče a používat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.21 11:00

Peru na 1000 otáček, plastová okna máme a plíseň se nám nikde nedělá. Jen je v baráku hodně zima. A sušárna tu bohužel není, to jsme již zjišťovali. Jo a sušák na okna taky nesmíme dávat… :(

Příspěvek upraven 20.09.21 v 11:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.9.21 11:01
@Andyscha123 píše:
@foxtauri Peru na 1000 otáček, plastová okna máme a plíseň se nám nikde nedělá. Jen je v baráku hodně zima. A sušárna tu bohužel není, to jsme již zjišťovali.

Ale zima nevadí, dávám prádlo schnout na balkon i při teplotách blížících se 0. Jde o vlhkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.21 11:03

@Netopirek bohužel nad pračkou máme skříňku s věcma, obecně tenhle byt je spíš takový přechodný na 2-3 roky, je fakt maličký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.21 11:06

@Murka to jsme sice přemýšleli, že bychom pračku prodali a zkusili sehnat novou, jenže nemáme teď finanční možnosti, to bychom museli prodat v kupní ceně a ta nebyla zrovna malá. Je to prostě naprd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.9.21 11:08
@Andyscha123 píše:
Peru na 1000 otáček, plastová okna máme a plíseň se nám nikde nedělá. Jen je v baráku hodně zima. A sušárna tu bohužel není, to jsme již zjišťovali. Jo a sušák na okna taky nesmíme dávat… :(Příspěvek upraven 20.09.21 v 11:02

Tak sušák na strop. Prádlo dávej dal od sebe ať jsou mezery a luftuje tam vzduch.
Bohužel na klasickém sušáku je prádlo hodně blízko u sebe, tak špatně schne. Já i na balkoně musím mít prqdloon šňůru, jinak mi to neschne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.21 11:10

@Netopirek zkusím zjistit u majitele, jestli by nám to povolil, nesmíme tu dělat žádné změny a upřímně si ani vyvrtat nějaký obrázek.. Je to jen přechodný pronájem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
20.9.21 11:23

Máme doma ten samý problém, půjčili jsme si od rodičů přímotop, než začnou topit. Zavřu dveře do obýváku, hodinu ho nechám vytopit přímotopem, prádlo do rána suché. Ale už se těším, až se přestěhujeme 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
20.9.21 11:30

Měla jsem to samé, jak bylo venku takhle sychravo tak mi pak prádlo špatně schlo a smrdelo. Taky máme vlhký byt. Dělo se to pak i v zimě kdy se topilo. Fakt mě to štvalo a vyřešila to fakt ta sušička. 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24128
20.9.21 11:33

@Andyscha123 bohuzel znam a je skoro jedno, jak je velký byt. Nám nejvixˇce pomohlo to, že stará pracka odešla a koupili jsme nejen novou pracku, ale i susicku.

Další varianta je vše ždímat na hodně otáček a zehlit.

Jinak to moc řešení nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41865
20.9.21 12:36

Prát míň prádla, ať má kolem sebe prostor. Pořádně ždímat a větrat (třeba 3× denně pár minut otevřít dokořán). A klidně na chvilku nějaké vytápění nebo holt investovat do vysoušeče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.9.21 12:44

Jinak jsem koukala, že v bytech kde nejsou balkony, mají lidé prádlo často na tom věšáku před oknem. Já včera na noc pověsila prádlo ven a už je suché :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.21 14:23

@unuděná Tak jsem se ptala majitele, bohužel si nemůžeme přidělat ani sušák před okno, ani stropní. :nevim: Tak se zkusíme podívat ještě na nějakou tu sušičku vzduchu nebo případně nějaké elektrické vytápění alespoň na tu chvíli, protože tady je to asi marné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.9.21 14:25
@Andyscha123 píše:
@unuděná Tak jsem se ptala majitele, bohužel si nemůžeme přidělat ani sušák před okno, ani stropní. :nevim: Tak se zkusíme podívat ještě na nějakou tu sušičku vzduchu nebo případně nějaké elektrické vytápění alespoň na tu chvíli, protože tady je to asi marné :nevim:

Proč byste si nemohli dát věšák před okno? To není žádné vrtání, na to bych se majitele vůbec neptala :nevim: Dělají takové ty, které jen zavěsíš o rám okna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný