Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@unuděná tak pokud má okna do frekventované ulice, pěší zóny apod. tak asi ne, jak by to vypadalo. Navíc hodně domů má ve stanovách, že nic nesmí z oken viset, i když je to třeba na sídlišti nad trávnikem.
@Andyscha123 těch 1.000 otáček je vážně málo, víc z pračky nevyždímeš? Já peru na 1.400 a prádlo je jen vlhké, rozhodně ne mokré. Zkusila bych určitě dodatečný ždímání a jak radí ostatní, prát méně a často větrat. Já třeba dávám prádlo ob dvě šprušle na sušáku, nikdy ne přes jednu.
@foxtauri Naše pračka umí jen 1000, ale prádlo je potom taky jen vlhké. ale takové ty hrubší části prostě nikdy neuschnou, pak to smrdí.. Je to hrozné ![]()
@Andyscha123 píše:
@mado Přesně tak to majitel odůvodnil..
Jó kdo se moc ptá, moc se dozví
Já bych si klidně ten věšák ven hodila (pokud to zrovna není v Ječné), po usušení sundavala a dokud by mi někdo něco neřekl, nenapadlo by mě se ptát ![]()
@Andyscha123 a točíš to prádlo? Dáváš schnout na ramínka, židle… Prostě aby bylo co nejmíň vrstev na sobě
Investovala bych do elektrického odvlhčovače. Taky jej máme a když se nedá sušit venku prádlo, hodně jej používáme. Zapiname hlavně když je levnější tafif elektřiny. Máme jej v malé koupelně, kde je prádlo na sušáku.
Před dvěma lety jsem po přestěhování taky byla nešťastná, že prádlo schne hrozně dlouho. A docela dobrým tahem bylo koupit odvlhčovač z Lidlu. Na celkové snížení vlhkosti je to na prd, na podzim je venku vlhkost šílená, větráním si ji zase natáhneme, zdi také určitě něco natahují… Tak ten odvlhčovač používám právě na prádlo. Hezky prádlo ofukuje, vysušuje, malinko vyhřeje okolí a ještě k tomu kondenzuje vlhkost. Spotřeba elektriky bude záviset na tom, jak moc je v provozu. Ale s používáním na prádlo jsem spokojená.
@Andyscha123 1000 otáčok je vážne málo. Práčka so sušičkou tiež nie je výhra, ideálne by bolo každé zvlášť. Čo kúpiť niečo takéto? https://www.darcekovy-raj.sk/…7815349.html?…
Alebo býva i lacnejšia verzia kde sú vyhrievané tyčky na ktoré sa prádlo vešia. A vetrať jednorázovo, cez ventilačku ide vlhkosť z vonku do bytu a to tiež nepomôže.