Prague fertility centre - darování

6
30.6.12 10:15

Prague fertility centre - darování

Ahoj holky :), chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s touhle klinikou. 19. června jsem byla na odběru krve pro genetické testy. Na začátku toho všeho jsem byla plně rozhodnutá, že chci darovat vajíčka, jenže teď už si nejsem jistá, jestli dělám správnou věc (bude mi 21 let a dítě jsem ještě neměla). Včera mě od toho kamarádčina mamka zrazovala, její kamarádka, která se taky přihlásila do programu dárcovství prý málem umřela po krvácení do břicha, právě kvůli hormonovým injekcím ke stimulaci vaječníků. Přítelova mamka taky říkala, že jedna její známá kvůli tomu leží v nemocnici. Nedělám si starosti o to, že bych uvažovala nad tím, že někde bude běhat „můj klon“, ale bojím se těch rizik čím dál více.

Měla jste taky některá z vás závažný průběh při stimulaci?

Předem moc děkuji za případné odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
30.6.12 10:22

@SabinkaC Stimulaci jsem zvládala dobře, punkci hůře a potom po pár dnech se mě uskřinul vaječník, ale naštěstí se zase sám vymotal. Každopádně to bolelo jako blázen. Proč chceš jít do dárcovství??? Jestli kvůli penězům tak by jsem do toho rozhodně nešla. Sama děti nemáš, je to zásah do organismu, hormonální injekce nejsou nic zdravýho ani náhodou. Nikdy nevíš jestli v budoucnu budeš moct otěhotnět přirozeně- co když pak budeš muset kvůli sobě podstupovat IVF se stimulací??? Zhuntuješ si tělo.
Do dárcovství by jsem šla až by jsem měla vlastní děti, pak ano, jen kvůli tomu, že by jsem ráda někomu pomohla, kvůli penězům ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
30.6.12 10:23

Všechno má svá rizika. Své pro a proti. Já sama jsem prošla IVF dvakrát a docela v pohodě. Nějaké komplikace byli, ale zvládla jsem to. Všechny rizika, které mohou nastat by ti říci měli. Ale pokud se na to necítíš, nedělej to. :mavam: Každopádně já, kdybych děti neměla, darovat bych nešla. Je to záhul pro tělo. Po dětech bych už šla. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.6.12 21:55

Důvodem, proč jsem se přihlásila do dárcovství je to, že naše rodinná kamarádka se snaží otěhotnět a nedávno po šesté potratila a teď už jí jen zbývá možnost otěhotnět přes umělý oplodnění, jenže je na pořadníku a zatím pro ní nemají vhodná vajíčka. Tak proto jsem se přihlásila, abych pomohla, i když to samozřejmě nejspíš ani nebude zrovna jí, ale podobné ženě, která nemůže otěhotnět. Rozhodně to tedy není pro peníze, jejich nedostatkem netrpím díky pěkným celoročním brigádám ke studiu VŠ.
Takže myslíte si to samé, co moje gynekoložka, že to není pro mě vhodné, když ještě nemám své děti? Nejspíš z toho vážně vycouvám, přítel je o dost starší a jen co dostuduju vejšku, chtěla bych jít zrovna na mateřskou, tak se bojím, že by se to nemuselo právě kvůli tomu podařit :nevim:. Nevím však, jak bych to ale měla vysvětlit na té klinice a nebudou po mě chtít finanční sankci za zrušení dárcovství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
1.7.12 09:40

@SabinkaC Vajíčka dostane, ale musí si hold počkat. Tady u nás je jich dost, ale dávají to mladé české holky němkám :zed: je mi z toho na :poblion: Šetři si svá vajíčka pro sebe. Nikdy nevíš, co čeká tebe. Věř že to sranda není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fidoriiinka
29.10.13 10:50

Ahojky :) chtěla jsem se zeptat jestli jsi nakonec na tom dárcovství byla, chystám se tam a po přečtění Tvého příspěvku jsem trošku vyděšená :( Děkuji za odpověď Michala

• Citovat
  • Upravit
101
16.4.14 13:23

Darování

Ahojky holky, já budu darovat vajíčka okolo května. Již mám zdravého syna kterému jsou 4roky. Mám z toho trošku obavu, ale vím že pomůžu nějaké jiné ženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
20.11.17 15:21

Ahoj holky, mám po 5ti IVF cyklech, které absolvuji již od svých 30ti let. Mám předčasné ovariální selhání a jediná šance na vlastní dítě je pro mě darované vajíčko. Za zdravé dítě bych dala všechno!! Jestli mi to klapne s darovaným, budu dárkyni nadosmrti vděčná.. jen škoda, že ji nikdy nepoznám a nemůžu poděkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
1.7.19 00:22

ivf

Já jsem byla na punkci vajíček 6×.. vždy v pohodě. Naposledy v PFC a z toho mám dvojcata. Není se čeho bát.. Mě to teda nikdy nebolelo a ani jsem neměla žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
7.12.20 17:04

Holky, chtěla bych se na této klinice stát darkyní, můžete mi k tomu prosím napsat více informaci, zkušenosti, jak to cele probíhá? Dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty