Praha a samoživitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
25.2.24 08:56
@Anonymní píše:
V Praze bych to měla nejspíše vyšší ten příjem. Ale nevím kolik. Tohle je můj plat ve Zlínském kraji.

Nejdříve bys měla zjistit, kolik je reálné mít mzdu v Praze. Otevři si portál s nabídkami práce v daném oboru a regionu a zkoumej.

• Citovat
  • Upravit
3061
25.2.24 08:57
@Anonymní píše:
Tak příjmy kolem 25-30tis. Čistého a alimenty 4tisice. Pronájem nemam ještě vybrány ale tak třeba cenově 2+1

To bych musela mít bydlení zadarmo abych tam s takovým příjmem šla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9065
25.2.24 09:06
@Anonymní píše:
V Praze bych to měla nejspíše vyšší ten příjem. Ale nevím kolik. Tohle je můj plat ve Zlínském kraji.

A proč chceš jít do Prahy? Praha je nejdražší město v republice a ve tvém oboru bude ta mzda všude +- stejná. Navíc předpokládám, že tam ani nikoho neznáš. Jako samoživitelka a s tvým příjmem bych fakt do nejdražšího města v republice nešla, nejsem blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
25.2.24 09:06
@Laura99 píše:
Ano mam našetřeno dost ale zase ne na vlastní bydlení no :lol: bohužel.

To je ta dcera které ses v roce 2017 vzdala nebo máš ještě jednu starší. A jinak bych se do Prahy nehrnula, asi bych zůstala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14979
25.2.24 09:10
@Anonymní píše:
Tak příjmy kolem 25-30tis. Čistého a alimenty 4tisice. Pronájem nemam ještě vybrány ale tak třeba cenově 2+1

Myslím, že jsi dost naivní. A v sociálních službách ti bude lépe mimo Prahu, protože plat je většinou stejný ale v Praze jsou náklady vyšší. Pochopila bych tu prahu, kdybys tam měla adekvátní zaměstnání. Mám kamarádku, co je v Praze samoživitelka, docela se otáčí, je pracovitá a šikovná a přesto si nemůže s dcerou dovolit víc než garsonku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
25.2.24 09:10
@Anonymní píše:

A otec dcery s tim stehováním souhlasí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.24 09:15

Otec dcery ma další dvě děti a tu co mame spolu moc nevída. Tak možná 1× za uherský rok. V Praze mam navíc skoro celou rodinu.

• Citovat
  • Upravit
21430
25.2.24 09:32
@Anonymní píše:
Otec dcery ma další dvě děti a tu co mame spolu moc nevída. Tak možná 1× za uherský rok. V Praze mam navíc skoro celou rodinu.

A ta rodina ti nejak pomůže? Necha te u sebe bydlet? Jestli ne, tak pro samozivitelku s tabulkovym (?) platem je Praha nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
25.2.24 09:37

Tak si to spočítej, najdi si ceny nájmů, služeb, kroužků a další zábavy pro dítě, příměstských táborů, zkrátka všeho, co běžně využíváte nebo budete využívat, abys pak nebyla překvapená, že se ceny od vašeho kraje mohou dost výrazně lišit. Ve tvém případě mi stěhování do Prahy přijde jako nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
25.2.24 09:48

Nestehovala bych se, plat budeš mít stejný jako v jiném městě, ale najmy a služby mnohem dražší. Já bych jako učitelka v MŠ s dětmi taky sama nevyžila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.2.24 09:52
@Anonymní píše:
Ahojky, :kytka: Mam 9letou dceru a plánujeme bydlení v Praze. Určitě chceme jít do pronájmu, jelikož vlastní bydlení nepřichází v uvahu už kvůli těm cenám. Pracuju v sociálních službách a na dítě ještě pobíram alimenty od bývalého. Moje otazka zní. Uživí se matka samoživitelka v Praze? ;)Anonym z důvodu - Moc známých lidi a ještě si nejsem s tímhle stěhováním úplně na 100% jistá.

Práci už máš nějakou rozjednanou?
Bydleni už také s někým řešíš?

Bez tehle dvou zásadních věci bych se nehnula a ani nepremysela o stěhování.

Uživí se každý, kdo je šikovný a kdo je ochotný maknout. I v sociálních službách jsou mzdové rozdily. Můžeš dělat někde ve státním nebo málem soukromém provozu a budeš mít základní mzdu a nebo můžeš pracovat v nějaké top organizaci a budeš na tom výrazně lépe.

Za bydlení 2kk počítej i se službami kolem 22-25tis. Jídlo a dlasi věci stojí podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.2.24 10:07

Dle mého úplně nereálné, pokud nebudeš mít ten nájem od známého za hubičku. Navíc náklady na dítě porostou věkem, což bych s platem moc nespoléhala v soc. službách.

Dle mého, čistě odhad, na normální život v Praze pro 1+1 tak 50 000 Kč, aby jsi nemusela se děsit koupě zimních bot, OCR a zaplacení SVP ( jasně SVP není povinna ale u nás jezdilo 99% dětí). A za předpokladu, že Ti občas rodina to dítě pohlídá. Když si jen vezmu, co nás staly letní prázdniny, abychom mohli chodit do zaměstnání.

• Citovat
  • Upravit
5683
25.2.24 10:50

Jo, jo v praze litaj peceni holubi rovnou do pusy - nebo co si od toho jako slibujes?!

O co vic m o z n a vydelas, o to vic zaplatis za bydleni, tak co z toho a dite vytrhnes z jeho prostredi od dosavadnich kamaradu, mozna i rodiny.

Nechapu, proc zduraznujes tu samozivitelku - nas ostatni zivi snad ten nahore ci kdo?! 8o Kazdy se musime postarat sam o srbe a sve zavazky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
25.2.24 11:04
@Ahep píše:
Jo, jo v praze litaj peceni holubi rovnou do pusy - nebo co si od toho jako slibujes?!

O co vic m o z n a vydelas, o to vic zaplatis za bydleni, tak co z toho a dite vytrhnes z jeho prostredi od dosavadnich kamaradu, mozna i rodiny.

Nechapu, proc zduraznujes tu samozivitelku - nas ostatni zivi snad ten nahore ci kdo?! 8o Kazdy se musime postarat sam o srbe a sve zavazky!

Asi bere automaticky, že v Praze jsou jinde sice nájmy, ale i platy :think: A na slovo samozivitelka jsem taky alergická. To je dneska tolik žen, co to zdůrazňují, ale SAMOzivitelka by snad měla být ta, co živí dítě zcela sama. Když má výživné, tak sama neživí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí