Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
V Praze bych to měla nejspíše vyšší ten příjem. Ale nevím kolik. Tohle je můj plat ve Zlínském kraji.
A vyšší náklady na bydlení. Ty máš v Praze skoro celou rodinu a jdeš se ptát na emimi, jestli vyžiješ? Tak se jich zeptej, jak se pohybují nájmy a chuť na stěhování tě přejde.
@terien píše:
A vyšší náklady na bydlení. Ty máš v Praze skoro celou rodinu a jdeš se ptát na emimi, jestli vyžiješ? Tak se jich zeptej, jak se pohybují nájmy a chuť na stěhování tě přejde.
Vždyť je to zase trol nějaký
https://www.emimino.cz/…tete-300500/
@Ahep píše:
Jo, jo v praze litaj peceni holubi rovnou do pusy - nebo co si od toho jako slibujes?!O co vic m o z n a vydelas, o to vic zaplatis za bydleni, tak co z toho a dite vytrhnes z jeho prostredi od dosavadnich kamaradu, mozna i rodiny.
Nechapu, proc zduraznujes tu samozivitelku - nas ostatni zivi snad ten nahore ci kdo?!Kazdy se musime postarat sam o srbe a sve zavazky!
No, treba proto aby bylo jasne, ze je na dite sama a tedy jde pocitat pouze s jednim. Platem a ne dvema. Ano, správnější pojmenovani by bylo osamela matka, ale to je zbytečně dlouhý.
@Dahlia0409 píše:
Asi bere automaticky, že v Praze jsou jinde sice nájmy, ale i platyA na slovo samozivitelka jsem taky alergická. To je dneska tolik žen, co to zdůrazňují, ale SAMOzivitelka by snad měla být ta, co živí dítě zcela sama. Když má výživné, tak sama neživí
Kdyby se samozivitelkou měla nazývat jen matka, která živí dítě ZCELA sama, pak bychom měli samozivitelek velmi málo.
Na samozivitelky jsem taky už vysazena. Nedávno se u nás řešily prázdniny a provoz školek. Samozřejmě zase vylezli s nápadem, že letní provoz jen pro samozivitelky. Jako kdyby rodiny s dvěma rodiči do systému neodvadeli dost na to, aby si také nějakou péči zaslozili. Přitom když poslouchám příběhy těch samozivitelek, tak je to z valné většiny jejich rozhodnutí a jejich volba. Neschopnost se přizpůsobit atd. V okruhu nemám jedinou samozivitelku, která by měla manžela tyrana, gamblera, opilce. Spíš se potkaly silné povahy, které nechtějí kompromis.
@janickaIII kde u vás se řešil provoz školek? měla jsem za to, že přednost na umístění dětí mají především pracující rodiče.
K zakladatelce nevím, co víc napsat. Zřejmě sociální případ, pokud se musela vzdát dítěte (pokud je to ovšem vůbec pravda).
@Mango_Lassi píše:
@janickaIII kde u vás se řešil provoz školek? měla jsem za to, že přednost na umístění dětí mají především pracující rodiče.
K zakladatelce nevím, co víc napsat. Zřejmě sociální případ, pokud se musela vzdát dítěte (pokud je to ovšem vůbec pravda).
Dle zákona mají na docházku do MS nárok všichni, žádné přednosti apod.
To byly spíš takové výkřiky některých matek. Často, těch, které stejně dávají děti do MS jen občas. Zřizovatel nakonec rozhodl, že rozšíří nabídku táborů a přednost budou mít ti, kteří pobírají příspěvky na děti. ![]()
Tak zakladatelka se nám smazala
to už je nějaká epidemie. Za chvíli je tu zase s novou přezdívkou ![]()
@Mango_Lassi píše:
Tak zakladatelka se nám smazalato už je nějaká epidemie. Za chvíli je tu zase s novou přezdívkou
Byl to troll.
@janickaIII píše:
Dle zákona mají na docházku do MS nárok všichni, žádné přednosti apod.To byly spíš takové výkřiky některých matek. Často, těch, které stejně dávají děti do MS jen občas. Zřizovatel nakonec rozhodl, že rozšíří nabídku táborů a přednost budou mít ti, kteří pobírají příspěvky na děti.
To je sranda, že jo? My nemáme nárok na žádné sociální dávky, protože chodíme do práce, takže z toho důvodu bysme u vás neměli nárok na školku o prázdninách? To je hustý teda. ![]()
@vokishka píše:
Byl to troll.
To je tak, když se uklikneš a najednou se zjistí, že kecáš ![]()
@Serpentini píše:
To je sranda, že jo? My nemáme nárok na žádné sociální dávky, protože chodíme do práce, takže z toho důvodu bysme u vás neměli nárok na školku o prázdninách? To je hustý teda.
Jj, je to tak. Šlo tedy o cenově dostupné tábory pro děti v MS. Školka je tu 1. Tři týdny v červenci a pak nic. Tak zřizovatel vymyslel, aby bylo pokrytí po celé léto, že se domluví s nějakou organizací pořádající tábory pro MS děti a že budou za dostupnější cenu (cca 3000,–/tyden) ale jen pro děti rodičů pobirajicich příspěvek. Jinak běžný komerční tábor zde stojí od 4500,–/týden.
To víš snaha musí být vždy potrestana. Já už si kolikrát říkám na co jsem vlastně studovala, když se mám téměř stejně jako ti kdo nedělá nic a jen sosa stát.
@janickaIII To je mazec, tomu opět říkám super podpora rodičovství
Ještě nemám dítě ve školce, ale četla jsem, že v naší čtvrti se možná letos zruší ta možnost chodit přes léto do jiných školek a každý bude smět chodit jen do své kam chodí zbytek roku. Tj. školka bude tak 2 týdny, pak bude zavřeno a jinam jít nemůže
Taky se právě mluvilo o těch táborech, ale za prvé je to drahé a za druhé, příměstský tábor pro 3leté děti třeba? To mi přijde zvláštní. Opravdu nechápu, proč se všechno musí tak komplikovat zejména na to opět doplatí matky, které pracují (jako vždy) ![]()
Tak nam skolka nejede pres prazdnin vubec a protoze je to ZS a MS v jednom, tak zavira i na jarni prazdniny apod.
@PaníBovaryová píše:
Tak nam skolka nejede pres prazdnin vubec a protoze je to ZS a MS v jednom, tak zavira i na jarni prazdniny apod.
No tak se mají rodiče zvednout a poslat podnet zřizovateli. Tady u nás jsou ZŠ, ve kterých je zajištěný provoz o jarních a podzimních prázdninách, pokud je dostatečný zájem. Dokonce i něco takového zmiňuje snad i zákon. Že družina musí být přes skolni rok dostupná i o tehle malých prázdninách. My jsme si tu provoz v lete (ty 3 týdny) dost vybojovali. Kdyby to bylo jen na zřizovateli a reditelkach, bylo by zavřeno stále. Dříve jsme měli lepší systém než je teď, ale jsem ráda i za ty tři týdny.
@janickaIII z mé zkušenosti všichni mají problémy nikdo nemá hlídání a když přijde na lámání chleba, tak všichni najdou tetičku, babičku, přehážou směny, atd…a těch co opravdu nemají řešení je pár. U nás hodně kdysi taky rodiče " řvali", tak se to zkusilo a zjistilo se, že tam je 5 dětí. Tak to zase vesele zrušili.