Praha a samoživitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16408
25.2.24 14:21
@janickaIII píše:
Kdyby se samozivitelkou měla nazývat jen matka, která živí dítě ZCELA sama, pak bychom měli samozivitelek velmi málo.Na samozivitelky jsem taky už vysazena. Nedávno se u nás řešily prázdniny a provoz školek. Samozřejmě zase vylezli s nápadem, že letní provoz jen pro samozivitelky. Jako kdyby rodiny s dvěma rodiči do systému neodvadeli dost na to, aby si také nějakou péči zaslozili. Přitom když poslouchám příběhy těch samozivitelek, tak je to z valné většiny jejich rozhodnutí a jejich volba. Neschopnost se přizpůsobit atd. V okruhu nemám jedinou samozivitelku, která by měla manžela tyrana, gamblera, opilce. Spíš se potkaly silné povahy, které nechtějí kompromis.

Přesně tak, už ta část SAMO má říct, že prostě jeden živí a nikdo jiný. Taky jsem na to alergická. Kolikrát ta údajná samozivitelka odmítá větší péči otce, ten vidí děti jen o víkendu 2× v měsíci, hlavně ať platí, ale chudinka je na děti sama :zed:

Neříkám, že je taková každá, to rozhodně ne. Ale věřím, že jich je takových ale plno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
25.2.24 14:30
@kocourGarfield píše:
@janickaIII z mé zkušenosti všichni mají problémy nikdo nemá hlídání a když přijde na lámání chleba, tak všichni najdou tetičku, babičku, přehážou směny, atd…a těch co opravdu nemají řešení je pár. U nás hodně kdysi taky rodiče " řvali", tak se to zkusilo a zjistilo se, že tam je 5 dětí. Tak to zase vesele zrušili.

Jo. Stejne uvazuje i starostka. Ze si lide poradi sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.2.24 14:37
@kocourGarfield píše:
@janickaIII z mé zkušenosti všichni mají problémy nikdo nemá hlídání a když přijde na lámání chleba, tak všichni najdou tetičku, babičku, přehážou směny, atd…a těch co opravdu nemají řešení je pár. U nás hodně kdysi taky rodiče " řvali", tak se to zkusilo a zjistilo se, že tam je 5 dětí. Tak to zase vesele zrušili.

No a co, že tam bylo 5 děti. Tím, že se to zrušilo mělo 5 rodičů problém. Ono taky dost záleží, jak se ten provoz o prázdninách podá rodičům. Když učitelka řekne každému druhému rodiči „No ale vaše dítě tady bude samo“ tak si uzkostny rodič raději vezme neplacené volno. A dost často jsou sice děti doma s rodiči na HO, ale když rodiče pracují jsou deti na TV, telefonech apod. Dokonce jsem zažila rodinu, kde nechávají 5 lete dítě pár hodin samotné doma, protože jsou cizunci, rodinu tu nemají a pracují na ZL. Tohle fakt pro budoucí generací nechceš. A neskutečně mě vytaceji řeči učitelek, že dítě si má od MS odpočinout a zároveň se divíme proč přibývá děti závislých na mobilech. Proč asi, když prázdniny jsou pomalu každý měsíc, pracující rodiče logicky tolik dovolené ani peněz na tábory nemají, tak jo děti teda nejsou v MS, ale co dělají doma už učitelky neřeší. A keci o tom, že KAŽDÝ má nějakou babičku či jiného příbuzného… To si raději nechte od cesty. Je tu spousta cizinců, spoustě lidí rodina umřela a ne každý strýček je ochotný hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.2.24 14:38
@PaníBovaryová píše:
Jo. Stejne uvazuje i starostka. Ze si lide poradi sami.

No jasně, že to nějak vyřeší, když podpora ze strany obce není. Ale jak to ti lidé vyřeší se už neřeší a raději nevidí, že!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.2.24 14:40

@janickaIII byl tam nějaký minimální počet, který musel být nahlášení do určitého data, aby ta proběhlo. Je asi jasný, že platit provoz pro 3 děti je lehce neekonomicke ( + někoho kdo se o ně bude starat)… A jen popisuji, jak to kdysi probíhalo u nás. Nakonec si většina :? rodičů to hlídání našlo. Co vím, tak z okolí třeba neplacené volno si nebral nikdo. Většina měla nakonec babičku, teticku, kamarádku, atd…

• Citovat
  • Upravit
21441
25.2.24 14:41
@janickaIII píše:
No jasně, že to nějak vyřeší, když podpora ze strany obce není. Ale jak to ti lidé vyřeší se už neřeší a raději nevidí, že!

Tak to vis, tento problem resi maly pocet volicu a to jenom omezeny pocet let. Pak je jim to uz jedno. Pro ni je vyhodnejsi zavést senior taxi nebo dotovane obedy, to ji prinasi hlasy dlouhodobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.2.24 14:42

No my letní prázdniny nahlašujeme do konce února, závazně. Čili pokud dítě přihlásiš týden v létě zaplatíš, i kdyby tam dítě nakonec nebylo. Školka bez náhrady má zavřeno 2 týdny. ( soukromá tedy ).

• Citovat
  • Upravit
10651
25.2.24 14:47
@kocourGarfield píše:
@janickaIII byl tam nějaký minimální počet, který musel být nahlášení do určitého data, aby ta proběhlo. Je asi jasný, že platit provoz pro 3 děti je lehce neekonomicke ( + někoho kdo se o ně bude starat)… A jen popisuji, jak to kdysi probíhalo u nás. Nakonec si většina :? rodičů to hlídání našlo. Co vím, tak z okolí třeba neplacené volno si nebral nikdo. Většina měla nakonec babičku, teticku, kamarádku, atd…

Však se to dá udělat tak, že se zjistí předběžný zájem, udela se zápis rovnou s úhradou. A pokudby bylo málo děti, není snad problém domluvit se více školek (obci). Všechno jde, když se chce. Ale jak tu paní Bovaryova psala, politicky to není traskave a zajímavé téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.2.24 14:47
@PaníBovaryová píše:
Tak to vis, tento problem resi maly pocet volicu a to jenom omezeny pocet let. Pak je jim to uz jedno. Pro ni je vyhodnejsi zavést senior taxi nebo dotovane obedy, to ji prinasi hlasy dlouhodobe.

Bohužel máš pravdu! Asi nás budou živit důchodci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.2.24 14:58

@janickaIII neli jsme jednu školku v obci. Kde a jak řešili školky okolo netuším.

• Citovat
  • Upravit
5970
25.2.24 15:20
@Anonymní píše:
V Praze bych to měla nejspíše vyšší ten příjem. Ale nevím kolik. Tohle je můj plat ve Zlínském kraji.

Pokud jsi sociální pracovnice, jdi pracovat na úřad, budeš mít víc a dáš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
25.2.24 23:07

https://www.sreality.cz/…a/1226102092#…

takovouhle mini špeluňku co je byt velký asi jako jeden pokoj, zvládneš, ale byt 2+1 co nebude ve sklepení, určitě ne.

1kk se dá najít i za 14 tis. měs, jenže si připočti poplatky, zálohy, energie a jsi na těch 20 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
25.2.24 23:09

Jinak já bych do Prahy šla určitě, je tam krásně, má to budoucnost (i třeba co se v potkání budoucího partnera týče) a i za cenu spolubydlení… :hug: ale v tvých podmínkách do vlastního asi ne, leda opravdu do nějaké mini špeluňky. koukej na inzeráty, třeba něco najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11190
26.2.24 05:43
@Marieke píše:
@janickaIII To je mazec, tomu opět říkám super podpora rodičovství 8o Ještě nemám dítě ve školce, ale četla jsem, že v naší čtvrti se možná letos zruší ta možnost chodit přes léto do jiných školek a každý bude smět chodit jen do své kam chodí zbytek roku. Tj. školka bude tak 2 týdny, pak bude zavřeno a jinam jít nemůže 8o Taky se právě mluvilo o těch táborech, ale za prvé je to drahé a za druhé, příměstský tábor pro 3leté děti třeba? To mi přijde zvláštní. Opravdu nechápu, proč se všechno musí tak komplikovat zejména na to opět doplatí matky, které pracují (jako vždy) :roll:

Je celkem běžné, že školka nejede celé prázdniny, u nás jen první dva týdny v červenci. A to bez náhrady, jinak to brkde, na vesnicích je to tu všude. Mě by teda ani nenapadlo, že by jet měla, az tady na emiminu jsem se (kdysi) dočetla, ze někde jsou školky otevřené celé prázdniny. Však škola je také zavřená… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
26.2.24 07:37
@Fazulina píše:
Je celkem běžné, že školka nejede celé prázdniny, u nás jen první dva týdny v červenci. A to bez náhrady, jinak to brkde, na vesnicích je to tu všude. Mě by teda ani nenapadlo, že by jet měla, az tady na emiminu jsem se (kdysi) dočetla, ze někde jsou školky otevřené celé prázdniny. Však škola je také zavřená… :nevim:

Jenže on je trochu rozdíl ve věku děti navstevujicich školu a školku a následných možnosti co s dítětem o prázdninách. Pro 3 lete děti skutečně moc táborů není a mnohdy ani ty děti nejsou dostatečně sobestacne, aby byly celý den na primestaku s dětmi od 3 do 15 let. V tom je zásadní problém. A předpokládádat, že KAŽDÝ má babičku, teticku, kamaráda apod na hlídání je značně kratkozrake.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí