Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mirink píše:
Ahoj,my máme 22měsíců a nánožník ani fusak ještě opravdu nepoužíváme. Měly jsme kalhoty teplejší, tričko, mikinku a podzimní bundu. Myslím, že zima dneska nijak nebyla, občas nechápu, když vidím děti a maminky nabalený v péřovkách a říkám si, co proboha budou nosit v zimě?
Nebudou chodit ven
se teda směju, ale jsem přesně ten případ, který ma zmrzlý děti ![]()
U nás dneska taky pršelo a syn (21 měsícú) měl na sobě bodýčko s dl. rukávem, mikinu a pogumovanou bundu a zima mu rozhodně nebyla, právě naopak. Na zimní oblečení je dle mého názoru ještě brzo ![]()
Fusak neber, jedině že bys měla ten jarní-podzimní. Stačí když si vezmeš s sebou deku, kdyby něco.
Holky měly fleesové kombinézky, deku přes nohy a měla jsem připnutý nánožník. Ale není nijak extra teplý a mají pod ním fůru prostoru. Je to spíš ochrana proti větru, plus když dám boudu, nemusím u deštíčku napínat pláštěnku. Bylo celkem teplo a nebylo to ani na podzimní fleesový fusak, by se upekly. Ale pláštěnku určitě vem.
Jarně-podzimní nemám. Dík holky, vemu deku a nánožník a basta.
@miisenka Nánožník si můžeš nechat ušít i „univerzální“ přesně na tvůj kočárek. Na mimibazaru je několik maminek, které šijou na přání ![]()
@PetiteFillette ročáka nechodícího mám ve fusaku, bez bundy, fusak nezapínám, jen na vrchní knoflíčky, aby to na něm drželo (emitex). Já z toho fusaku raději sundám vršek a má to jako teplejší podložku než abych riskovala, že se bude klepat zimou.
Ale zimní bundy jsem ještě nevytáhla, to mi přijde zbytečné, děti chodí v pogum bundách z Lidla, mikinu, triko, džíny nebo do přírody ty pogum gatě z Lidla.
Ono je to dost proměnlivé, ráno kosa, pak vyleze slunko, je snesitelně, pak prší, pak zapadne sluníčko a už je syrovo.
Fusak jsem ještě ani nevytáhla z krabice a to bydlím na hnusným severu ![]()
Malá na kočáru má oproti chodícímu navíc punčocháče pod kalhotama a deku. Jinak jen triko, mikina a vesta nebo slabá bunda. Já jen triko kr rukáv a mikina a potila sjem se docela slušně ![]()
Jsme na severu Phy, děti dnes měly tepláky, celoročky, triko, mikinu, podzimní bundu (lehce podšitá). Na hlavu bavlněný šátečky. Ležákovi v kočárku bych dala třeba triko navíc, místo botiček teplejší ponožky, lehčí deku a fusak. A pláštěnku.
Na uvod - necetla jsem diskuzi
no teda kozacky a zimni bunda mi prijde celkem prehanka, tento tyden uplne, jsem chodila v mikine, dite tez, pripadne jeste v bundicce.. ale beha, takze se zahreje.. i tak mi ale fusak prijde uplne zbytecny, zas takova zima bejt nema ![]()
@PetiteFillette
ja mam bugaboo, a myslim ze ten nanoznik mam doma v krabici, ale ono zo je az na sportak, ne ny hluboku korbicku..teraz vyuzivam ten Lodger fusak a ten je skvely..:-)
tak to me pobavilo! Vzdyt je podzim. Co kamaradka bude nosit v zime?