Praha - odebrání krve v analgosedaci?

1799
18.10.23 23:11

Praha - odebrání krve v analgosedaci?

Pěkný večer,

jelikož se mi diskuze na starém ntb smazala a má nálada odpovídá smajlíku :pocitac: Takže krátce…
Neznáte někdo prosím v Praze nějakou soukromou kliniku?
Nejen na odebrání krve :-)

Byla jsem na endokrinologii, mám žádanku, ale rpý můžu přijít za 2 měsíce nebo za 2 roky, že je určitě potřebovat nebudu, řešit vše budu v centru bolesti, proktologii mám v lednu atd.

Na krvi jsem naposledy byla 2019, za 2 hod. 8 Diazepamů a já se cítila normálně!!!

Takže toho snesu asi dost, na gastru jsem měla před hadicí diáče + mi dávali trochu nadýchat, ale účinkovalo to chvíli.

Jinak k doktorům poslední roky chodím jen opravdu sporadicky, protože je vše od psychiky a otravuju :roll:

„Kamarád“ mi říkal: Ty si musíš přát, aby Ti něco našli.

Bojím se, že většina problémů je fakt od psychiky  :zed:

20 až 22 hod. v posteli, extrémní nesnášenlivost tepla - dřív jsem ho milovala, energie cca 20% z toho, co normální člověk, ne tělo si nezvykne, po nějaké záteži, vyzkoušeno dávno, i delším mluvení člověk odpadá jako by do omdlení atd. atd. atd.

Našla jsem před nějaký rokem nějakou soukromou kliniku, kde dělali člověku spousty vyšetření za 69000kč! Ale dost banálních a v jeden den nebo ve dvou, neměli tam ale lůžkové oddělení, ale přišlo mi to extra zbytečné, prostě klasické oční atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116043
18.10.23 23:20

Analgosedace se dává do žíly, takže to si nepomůžeš.
Chodíš k psychologovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
18.10.23 23:22
@aiwwa píše:
Chodíš k psychologovi?

Samozřejmě, psycholog - nyní online, psychiatrička Ad + benzáče.

Jo to mi vlastně chtěli dávat když jsem jednou byla na CT, to je pitomý, ale „nadejchat“ něco nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116043
18.10.23 23:24
@Monik29 píše:
Samozřejmě, psycholog - nyní online, psychiatrička Ad + benzáče.Jo to mi vlastně chtěli dávat když jsem jednou byla na CT, to je pitomý, ale „nadejchat“ něco nejde?

Netuším. Nemůže jít na tu krev někdo s tebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
18.10.23 23:29
@aiwwa píše:
Netuším. Nemůže jít n
Tak to je smaozřejměost plus ovoz autem.a tu krev někdo s tebou?

Tak to je samozřejmost plus odvoz autem.
To s tím vůbec nemá nic společného.

Kde jsou ty časy, kdy jsem chodila blbec sama a bez pití a složila se na schodech v 6 patře :D Ale to bylo před dvěm zhrouceníma a ještě docela normálnější život než teď… Možná tak 20 let zpátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
19.10.23 00:04
@aiwwa píše:
Chodíš k psychologovi?

Analgosedace je i inhalační. Když mi trhali osmičku, byl tam anesteziolog, do žíly mi nic nepíchl, ale dával mi dýchat z takové jakoby trubičky a pak najednou osmička byla venku a ani o tom nevím. A oblbnutí do chvilky pak přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
19.10.23 05:03

@Lollitka nejspíše s rajský plyn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
19.10.23 07:04

O tom jsem neslyšela. co vím tak analgosedace se používá při určitých ošetření např. zubař. Ale že by byla podávána na odběr krve jsem neslyšela. Příjde mi to i jako nepřiměřená zátěž pro organismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
19.10.23 07:12

Nevím zda by to pomohlo na dospělého, ale na děti se používá Emla(krém) a Ladybuzz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116043
19.10.23 09:28
@Monik29 píše:
Tak to je samozřejmost plus odvoz autem.
To s tím vůbec nemá nic společného.Kde jsou ty časy, kdy jsem chodila blbec sama a bez pití a složila se na schodech v 6 patře :D Ale to bylo před dvěm zhrouceníma a ještě docela normálnější život než teď… Možná tak 20 let zpátky…

A čeho přesně se bojíš? Bolesti nebo že se ti udělá blbě? Jestli jsi to zvládla v minulosti, tak to zvládneš i teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
19.10.23 17:43
@Vladusxx píše:
@Lollitka nejspíše s rajský plyn…

Právě, že to nebyl rajský plyn, ten anesteziolog mi něco namíchal na míru, říkal, že je tam víc látek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
19.10.23 18:00
@Lollitka píše:
Analgosedace je i inhalační. Když mi trhali osmičku, byl tam anesteziolog, do žíly mi nic nepíchl, ale dával mi dýchat z takové jakoby trubičky a pak najednou osmička byla venku a ani o tom nevím. A oblbnutí do chvilky pak přešlo.

Tak to je super :palec:

Já právě k zubaři potřebuji taky, už 10 let, předtím jsem taky nebyla 10 let ups. Našly jsme fajn doktorku mladou, ale nestihly jsme vše, než šla na mateřskou a před mým druhým zhroucením…

U osmiček to šlo dobře, jedna šla ven asi za 20 minut, jedna dokonce za minutu, jedna mi stále zbývá… ale rozpadlá šestka trvala opravdu 60 minut a to už jsme byly zoufalé obě :-)

Mě hodně vadí vpich do dásně, pak druhá injekce, teď má člověk knedlík, tak napůl nemůže polykat a po vytržení ta gáza, která tam musí být 30 minut, to jsem vždy počítala minuty :mrgreen:
No a pak dávat pozor na jednu stranu a asi týden mi lehce teče krev…

U mě (kromě jiného( jsou problém panické ataky, když musím být v klidu, může to se mnou hodit asi jako když nahazují člověka v nějakém seriálu a takhle to dělá po sobě… Když mi to začlo, trvalo to i 4 hodiny, doma z ničeho nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí