Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Upřímně přiznávám, že je mi trapně. I proto anonymně.
Rozbila se nám pračka a peru v ruce. Jakmile oblečení pověsím, je totálně vytahané. Snažím se ho sice vyždímat, ale i tak po sundání je zničené. Neskutečně vytahané. Jsem z toho nešťastná. Novou pračku kupovat nechci, tu starou budeme mít k dispozici za tři týdny. Holky, když perete v ruce, jak to věšíte, abyste to neměly vytahané? Já tímhle způsobem za chvíli zlikviduji celý šatník. Připadám si neschopná a k ničemu. Děkuji za rady a omlouvám se za dotaz,
Musíš opravdu důkladně ždímat.. ![]()
Neperu v ruce, nechceš to nosit sousedce nebo nějaké kámošce na vyprání? takhle si to zničíš
@Beruska.tucnacek55 píše:
Musíš opravdu důkladně ždímat..
Ono se to nici nejvic prave tim rucnim zdimanim, kdy to vsi silou kroutis.Ty vlakna se vytahaj.
Tři týdny oprava pračky to je dost
,tak to pověs přes sušák na větší plochu
Nemáš nejakú dobrú susedku, že by si zatiaľ mohla žmýkať u nej?
Prípadne postupne vešať prádlo cez viac šnúr a keď stečie, zavesiť na jednu.
Ešte ma napadá pomoc manžela, spolu by ste mohli žmýkať prádlo z oboch strán ![]()
@Eemii píše:
Ono se to nici nejvic prave tim rucnim zdimanim, kdy to vsi silou kroutis.Ty vlakna se vytahaj.
Aha..Já myslela, že se to vytahá tou tíhou, jak je to nacucané vodou..
Ale super nápad je dát to vyprat k někomu z rodiny nebo kamarádce, také jsem to vlasně kdysi tak řešila.. ![]()
Zrejme záleží aj od zloženia prádla, možno čistá bavlna sa vyťahá skôr.
V ruce peru maximalne plavky na dovolene.
Nejvic se pradlo nici rucnim zdimanim.
@Beruska.tucnacek55 píše:
Aha..Já myslela, že se to vytahá tou tíhou, jak je to nacucané vodou..Ale super nápad je dát to vyprat k někomu z rodiny nebo kamarádce, také jsem to vlasně kdysi tak řešila..
No, zim se to pak dodela uplne ![]()
@Eemii píše:
No, zim se to pak dodela uplne
Tak já si nemůžu stěžovat..
Prala jsem u babičky a to tak, že jsem si to vše roztřídila, vyprala a pověsila sama, bylo by mi hanba chtít po babičce, ať pere moje a chlapovi posrávačky..
![]()
@Anonymní píše:
Rozbila se nám pračka a peru v ruce. Jakmile oblečení pověsím, je totálně vytahané. Snažím se ho sice vyždímat, ale i tak po sundání je zničené. Neskutečně vytahané. Jsem z toho nešťastná. Novou pračku kupovat nechci, tu starou budeme mít k dispozici za tři týdny. Holky, když perete v ruce, jak to věšíte, abyste to neměly vytahané? Já tímhle způsobem za chvíli zlikviduji celý šatník. Připadám si neschopná a k ničemu. Děkuji za rady a omlouvám se za dotaz,
to vytahani neni podle mne z poveseni. ale ze zdimani pradla.
Ja peru rucne dost casto, neb mam doma dost drahych hadriku, ktere by se mi pranim opraly a taky mam pouze vlnene svetriky, ty se v pracce prat vubec nedaji. Svetry vubec nedrhnu, pouze necham polezet v mydlinkove vode a pak je opatrne v te vode mackam a mackam.
Halenky a jine citlive kousky vyperu predevsim v podpazi a na rukavech, setrne samozrejme, taky necham polezet v mydlinkove vode a pak podobne jako u svetru pouze pomackam.
Pokud peres obyc trika, rifle a pod, tak tam fakt opatrna byt nemusis. Tam si myslim jde spis o to, jakym zpusobem to pak zdimas. Nejake surove zatoceni do spiraly, aby z toho vytekla veskera voda natahuje tkaninu. Zase, pokud to neni dostatecne vyzduimane, je to tezke a pak muze gravitace pri suseni taky trochu za to pradlo tahat. ovsem ze by z tak, aby se to vytahalo? To se mi tedy jeste nestalo.
Jinak, pokud se obleceni pri prani vytahne do delky, muzes po sundani ze snury opatrne a s citem trochu vatahat do sirky. Take pri zehleni se da lehce rozzehlit do pozadovaneho tvaru.
Zkus ždímat spíš mačkáním a pověsit jakoby přes všechny šňůry, prostě přehodit přes vrch, dokud to nevykape