Praní a věšení prádla - jsem neschopná

Anonymní
2.9.17 11:56

Praní a věšení prádla - jsem neschopná

Upřímně přiznávám, že je mi trapně. I proto anonymně.
Rozbila se nám pračka a peru v ruce. Jakmile oblečení pověsím, je totálně vytahané. Snažím se ho sice vyždímat, ale i tak po sundání je zničené. Neskutečně vytahané. Jsem z toho nešťastná. Novou pračku kupovat nechci, tu starou budeme mít k dispozici za tři týdny. Holky, když perete v ruce, jak to věšíte, abyste to neměly vytahané? Já tímhle způsobem za chvíli zlikviduji celý šatník. Připadám si neschopná a k ničemu. Děkuji za rady a omlouvám se za dotaz,

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
732
2.9.17 12:01
@Anonymní píše:
Rozbila se nám pračka a peru v ruce. Jakmile oblečení pověsím, je totálně vytahané. Snažím se ho sice vyždímat, ale i tak po sundání je zničené. Neskutečně vytahané. Jsem z toho nešťastná. Novou pračku kupovat nechci, tu starou budeme mít k dispozici za tři týdny. Holky, když perete v ruce, jak to věšíte, abyste to neměly vytahané? Já tímhle způsobem za chvíli zlikviduji celý šatník. Připadám si neschopná a k ničemu. Děkuji za rady a omlouvám se za dotaz,

Musíš opravdu důkladně ždímat.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
2.9.17 12:01

A nemuzes u někoho vyprat? Kamaradka, rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
2.9.17 12:02

Neperu v ruce, nechceš to nosit sousedce nebo nějaké kámošce na vyprání? takhle si to zničíš

• Citovat
  • Upravit
21902
2.9.17 12:03
@Beruska.tucnacek55 píše:
Musíš opravdu důkladně ždímat.. :)

Ono se to nici nejvic prave tim rucnim zdimanim, kdy to vsi silou kroutis.Ty vlakna se vytahaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
2.9.17 12:03

Tři týdny oprava pračky to je dost :think:,tak to pověs přes sušák na větší plochu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
2.9.17 12:04

Poproš sousedku, kámošku, kohokoli. V ruce bych se na to vy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5777
2.9.17 12:04

Nemáš nejakú dobrú susedku, že by si zatiaľ mohla žmýkať u nej?
Prípadne postupne vešať prádlo cez viac šnúr a keď stečie, zavesiť na jednu.

Ešte ma napadá pomoc manžela, spolu by ste mohli žmýkať prádlo z oboch strán :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
2.9.17 12:05
@Eemii píše:
Ono se to nici nejvic prave tim rucnim zdimanim, kdy to vsi silou kroutis.Ty vlakna se vytahaj.

Aha..Já myslela, že se to vytahá tou tíhou, jak je to nacucané vodou.. :nevim: Ale super nápad je dát to vyprat k někomu z rodiny nebo kamarádce, také jsem to vlasně kdysi tak řešila.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5777
2.9.17 12:09

Zrejme záleží aj od zloženia prádla, možno čistá bavlna sa vyťahá skôr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
2.9.17 12:12

V ruce peru maximalne plavky na dovolene.
Nejvic se pradlo nici rucnim zdimanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
2.9.17 12:23
@Beruska.tucnacek55 píše:
Aha..Já myslela, že se to vytahá tou tíhou, jak je to nacucané vodou.. :nevim: Ale super nápad je dát to vyprat k někomu z rodiny nebo kamarádce, také jsem to vlasně kdysi tak řešila.. :)

No, zim se to pak dodela uplne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
2.9.17 12:26
@Eemii píše:
No, zim se to pak dodela uplne :mrgreen:

Tak já si nemůžu stěžovat.. :mrgreen: Prala jsem u babičky a to tak, že jsem si to vše roztřídila, vyprala a pověsila sama, bylo by mi hanba chtít po babičce, ať pere moje a chlapovi posrávačky.. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
2.9.17 12:29
@Anonymní píše:
Rozbila se nám pračka a peru v ruce. Jakmile oblečení pověsím, je totálně vytahané. Snažím se ho sice vyždímat, ale i tak po sundání je zničené. Neskutečně vytahané. Jsem z toho nešťastná. Novou pračku kupovat nechci, tu starou budeme mít k dispozici za tři týdny. Holky, když perete v ruce, jak to věšíte, abyste to neměly vytahané? Já tímhle způsobem za chvíli zlikviduji celý šatník. Připadám si neschopná a k ničemu. Děkuji za rady a omlouvám se za dotaz,

to vytahani neni podle mne z poveseni. ale ze zdimani pradla.

Ja peru rucne dost casto, neb mam doma dost drahych hadriku, ktere by se mi pranim opraly a taky mam pouze vlnene svetriky, ty se v pracce prat vubec nedaji. Svetry vubec nedrhnu, pouze necham polezet v mydlinkove vode a pak je opatrne v te vode mackam a mackam.

Halenky a jine citlive kousky vyperu predevsim v podpazi a na rukavech, setrne samozrejme, taky necham polezet v mydlinkove vode a pak podobne jako u svetru pouze pomackam.

Pokud peres obyc trika, rifle a pod, tak tam fakt opatrna byt nemusis. Tam si myslim jde spis o to, jakym zpusobem to pak zdimas. Nejake surove zatoceni do spiraly, aby z toho vytekla veskera voda natahuje tkaninu. Zase, pokud to neni dostatecne vyzduimane, je to tezke a pak muze gravitace pri suseni taky trochu za to pradlo tahat. ovsem ze by z tak, aby se to vytahalo? To se mi tedy jeste nestalo.

Jinak, pokud se obleceni pri prani vytahne do delky, muzes po sundani ze snury opatrne a s citem trochu vatahat do sirky. Take pri zehleni se da lehce rozzehlit do pozadovaneho tvaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
2.9.17 12:34

Zkus ždímat spíš mačkáním a pověsit jakoby přes všechny šňůry, prostě přehodit přes vrch, dokud to nevykape

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný