Praní v mýdlovém slizu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
market.dch
6.9.10 14:41

Teodorko :huban: děkuju :huban:

• Citovat
  • Upravit
1089
6.9.10 14:47

Není zač, já jsem taky ráda, když se můžu zeptat :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.11.12 13:38

Můžete mi prosím napsat recept na výrobu slizu? a jestli jsem to tu dobře četla a pochopila, tak nejdřív mám světlé vyprat v sodě a octu a pak teprve v tom slizu? nebo jen propláchnout octem pračku? díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13775
28.11.12 13:46

@gaborka18 nastrouháš kostku mýdla na praní (já používám Lanzu), pak jí rozpustíš v pár litrech horké vody (míchat), do toho přidáš cca stejné množství sody na praní, taky už předem rozpuštěné ve vodě a smícháš to. Necháš vystydnout a vznikne sliz.
Prádlo nijak předtím prát nemusíš (možná zkus vyčistit pračku - vyprat prázdnou pračku na 90° se sáčkem kys. citronové nebo litrem octa). Normálně dáš prádo a přidáš kelímek slizu (třeba cca 150ml). Aspoň tak to dělám já. Občas je dobré to prostřídat s práškem nebo gelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.11.12 14:01

@AnastazieB díky, ještě by mne zajímalo pár litrů vody? abych si to třeba neudělala moc slabé nebo naopak moc silné… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13775
28.11.12 14:31

No asi tak, aby to celé odhadem mělo třeba 8-10l? Já to dělám do takového plastového bílého koše z Ikea, s víkem, a je tam asi 3/4. Ty mydlinky rozpustíš třeba ve 3 litrech, pak do toho naliješ tu sodu a pak vodu dopustíš do požadovaného množství. To jsem zapomněla napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
7.1.13 13:16

Zdravím, chtěla bych začít prát v mýdlovém slizu. Recepty už mám. Jen jsem se dočetla, že to dost zanáší pračku. Máme hodně tvrdou vodu, bydlíme na vápence, tak se chci zeptat na zkušenosti. Opravdu se to zanáší hodně? Neškodí to pračce? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
6.2.13 00:14

@Kulišanda
taky by mě to zajímalo, začala jsem prát ve slizu před měsícem a jsem s tím spokojená, ale toho zanešení pračky se celkem bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.1.14 13:07

Peru asi dva měsíce ve slizu. Dělám sliz s prací práškovou sodou a strašně mi šedne prádlo. Hlavně šití - nitě, pak umělé lemy košilek, gumy na pyžamu a cedulky. Taky se mi na prádle dělají hrozné mapy a celkově není pěkné. Malá je atopik, tak jí hodně mažu. Napadlo mě, že třeba v tom je problém - že jsou v tom prádle mastičky, nebo se mi něco usazuje hlavně na těch umělých vláknech? Vodu máme hodně tvrdou. Nemáte nějaký tip? Někde jsem četla, že to může způsobovat prášková soda. Máte s tím nějaké zkušenosti? Díky za každou radu. Vlastně ještě jsem zapomněla napsat, že na mém a manželově prádle tohle nepozoruju. Dcerce peru prádlo zvlášť. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí