Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, není tu někdo s podobnou zkušeností? Praskla mi achillovka když jsem vezla kolečko s hlínou přes zahradu 🙄 🤦♀️. Jsem po operaci a se sadrou, léčení je na dlouho. Mám asi měsíc založené úrazové pojištění Nás život u CSOB, pojistovacka tehdy rikala, ze urazove pojištění začíná hned založením pojistky, takze zadna cekacka, v tom by asi problem nebyl. Ale docetla jsem se, ze urazy Achillovky pojišťovny malokdy proplaci, coz nechapu a je to uplne na 💩, protoze lecba bude cca na 4-5mesicu 😔. Nikdy jsem s nohou nemela problemy, zadne bolesti, urazy apod.,sportovec take nejsem, takze zadny unavovy uraz take neprichazi v uvahu. Za kazdou zkusenost budu rada. Nebo kdyby tady byla maminka co pracuje v likvidaci poj. udalosti u CSOB tak by to bylo úplně super. Dekuji 😊 🌸 🌞
Řeš to s tím, kdo ti pojistku uzavíral. Ta dotyčná nejlíp ví, co máš ve výlukách a jak máš nastavená rizika. Taky je to úplně k ničemu, i kdyby tady někdo na likvidaci pracoval. Neznáme tvoji smlouvu.
@Janli píše: Řeš to s tím, kdo ti pojistku uzavíral. Ta dotyčná nejlíp ví, co máš ve výlukách a jak máš nastavená rizika. Taky je to úplně k ničemu, i kdyby tady někdo na likvidaci pracoval. Neznáme tvoji smlouvu.
@Meybverry píše:
Zkusim ji jeste kontaktovat. Kdyz jsem zakladala pojistky, tak to brala telefon ve vterine, ale ted kdyz potrebuji jen poradit, tak hovor nezveda, na meil nereaguje. Kdyztak budu volat pristi tyden primo na pojistovnu. Jen me ted zajimalo, jestli uz vubec nekdy nekomu tenhle uraz pojistovna proplatila. Vubec by me nenapadlo ze by mohl byt nejaky problem
@Meybverry
Tak to bych ji už nekontaktovala, nebo ano, ale pohrozila bych špatnou recenzi
@Meybverry píše:
Zkusim ji jeste kontaktovat. Kdyz jsem zakladala pojistky, tak to brala telefon ve vterine, ale ted kdyz potrebuji jen poradit, tak hovor nezveda, na meil nereaguje. Kdyztak budu volat pristi tyden primo na pojistovnu. Jen me ted zajimalo, jestli uz vubec nekdy nekomu tenhle uraz pojistovna proplatila. Vubec by me nenapadlo ze by mohl byt nejaky problem
Treba má dovolenou, ježiš.
Doporučuji pojistnou událost hned nahlásit, u ČSOB to jde přes jejich web. Je to easy.
Stejně ti ten, co smlouvy zakládal, neřekne na 100 % nic. K tomu je potřeba vidět lékařské zprávy a ty má zkoumat likvidátor, ne pojišťovák.
@Modra1 píše:
Treba má dovolenou, ježiš.Doporučuji pojistnou událost hned nahlásit, u ČSOB to jde přes jejich web. Je to easy.
Stejně ti ten, co smlouvy zakládal, neřekne na 100 % nic. K tomu je potřeba vidět lékařské zprávy a ty má zkoumat likvidátor, ne pojišťovák.
Myslíte, že mám nahlásit už teď? Myslela jsem až když skončí léčba 🤔
@Meybverry Podívej se do smlouvy (kdy to nahlásit)… a všichni jsme lidé a i pojišťováci nemusí být stále online. Mít dovolenou, sami být nemocní,…
@Meybverry píše:
Myslíte, že mám nahlásit už teď? Myslela jsem až když skončí léčba 🤔
Hned. Nevím co tam máš za rizika, ale jestli i nemocenskou, tak můžeš dostávat peníze průběžně. Je to lepší, aspoň budeš vědět, jak na tom jsi a co očekávat. S pojistovackou stejně nic nevyřešíš, odkáže tě hned na likvidaci.
@Modra1 píše:Špatná rada. Pojistnou událost by mě hlásit někdo, kdo tomu rozumí. Zvlášť u úrazů. Velmi se tam slovíčkaří a špatně nahlášený úraz taky může znamenat nevyplacení plnění. Takže určitě počkat na toho, kdo smlouvu sepsat a nahlásit to po poradě s ním.
Treba má dovolenou, ježiš.Doporučuji pojistnou událost hned nahlásit, u ČSOB to jde přes jejich web. Je to easy.
@Janli píše: Špatná rada. Pojistnou událost by mě hlásit někdo, kdo tomu rozumí. Zvlášť u úrazů. Velmi se tam slovíčkaří a špatně nahlášený úraz taky může znamenat nevyplacení plnění. Takže určitě počkat na toho, kdo smlouvu sepsat a nahlásit to po poradě s ním.
U majetku možná, u zdraví pochybuji. Jedině že by zakladatelka měla žaludek manipulovat s lékaři, aby napsali do lékařských zpráv něco jiného.
@Modra1 píše:
U majetku možná, u zdraví pochybuji. Jedině že by zakladatelka měla žaludek manipulovat s lékaři, aby napsali do lékařských zpráv něco jiného.
Noo to asi nemam a myslím si, že bych se na me doktor stejne vyprdnul😅
@Modra1 píše:
U zdraví především a zvlášť u úrazů.
Tak jsem se prihlasila do klientske zony a u CSOB se hlasi poj. udalost az po skonceni leceni. Takze se asi ted nic nedozvim. 👎
@Janli píše:
U zdraví především a zvlášť u úrazů.
Děkuji za radu. Zkusim vyckat na pani co mi pojistku sjednavala a uvidim ![]()