Hrách v nose

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.4.22 07:13

Hrách v nose

Dobrý den, prosím anonym, info o synovi.
Může to být tak 2 měsíce co si syn(2,5 roku) do nosu nacpal čočku. Tehdy jsem vše vytahala, vysmrkal pak ještě něco, rýma se mu nespustila, poučila jsem ho že to st už nedělá s zdálo se vše ok. Teď v posledním týdnu si ráno syn stěžuje že ho bolí mezi obočím, šťoura se víc v nose. Chce na houpačku, ale po pár zhoupnutí chce dolů, že ho bolí hlava.
Může to mít nějakou souvislost s tou čočkou? Oběma dirkama nosu dýchá. S pediatrem se samozřejmě dnes poradím, zajímají mě vaše zkušenosti.
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35435
21.4.22 07:19

Co s tím má spolecnyho ten hrách v nadpisu? Jela bych na rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.4.22 07:21
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím anonym, info o synovi.
Může to být tak 2 měsíce co si syn(2,5 roku) do nosu nacpal čočku. Tehdy jsem vše vytahala, vysmrkal pak ještě něco, rýma se mu nespustila, poučila jsem ho že to st už nedělá s zdálo se vše ok. Teď v posledním týdnu si ráno syn stěžuje že ho bolí mezi obočím, šťoura se víc v nose. Chce na houpačku, ale po pár zhoupnutí chce dolů, že ho bolí hlava.
Může to mít nějakou souvislost s tou čočkou? Oběma dirkama nosu dýchá. S pediatrem se samozřejmě dnes poradím, zajímají mě vaše zkušenosti.
Díky.

Pediatr s tím asi nic neudělá. Šla bych na orl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
21.4.22 07:22

Jela bych hned na orl. Určitě rentgen. Rozhodně ověřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5906
21.4.22 07:22

Tak mu tam mohlo něco zůstat, běž rovnou na ORL, pediatr ti nepomůže, může to mít v dutinách. A nacpal si tam hrách nebo čočku? V každém případě ho bolí dutiny, s prohlídkou bych neotálela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 07:23

@JancaS84 to je chyba, před založením diskuze jsem se dívala jestli už existuje (hrách v nose, čočka v nose). Omylem mi tam zůstal ten hrách, omlouvám se, neprepsala jsem to zpátky na čočku.

• Citovat
  • Upravit
7673
21.4.22 07:27
@Anonymní píše:
@JancaS84 to je chyba, před založením diskuze jsem se dívala jestli už existuje (hrách v nose, čočka v nose). Omylem mi tam zůstal ten hrách, omlouvám se, neprepsala jsem to zpátky na čočku.

To je už fuk hrach nebo čočka. Jeďte na orl hned, někam do nemocnice. Vezmou vás určitě hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21967
21.4.22 07:35

Tohle je typická ukázka toho, proč se cizí tělesa v nose či uchu mají řešit přímo na ORL a ne svépomocí nějakým vyšťouráváním, které ve finále dítěti způsobí jen větší komplikace.

Pediatra do toho nepleť, zbytečně bys ztrácela čas, a jeďte rovnou na nejbližší kvalitní ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
21.4.22 07:37

Zajdi na ORL, jak píšou ostatní.
Může to být nějaký zánět jen z nachlazení, ale teoreticky tam mohlo něco zůstat.
Na ORL dnes vesměs doporučení nepotřebuješ, tak koukni po netu nebo nějaké zdravotní středisko v okolí. Čistě teoreticky by to mohlo být třeba i od covidu - když jsem ho měla posledně, hučelo mi v hlavě, pocit „ucpaných trubek“, mělo to vliv i na rovnovážný systém, bolela mě hlava. Zkus se ho zeptat, jestli třeba hůř neslyší, jestli bude schopen ti odpovědět, já měla i zalehlé uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 08:17

@Mar__tanka1983 covid jsme měli tak čtvrt roku zpátky. Slyší dobře a u běhání a skákání si na žádnou bolest nestěžuje. Ono to možná vyznělo, jako že si toho nacpal plný nos a já to kdo ví čím stourala ven. Jednu čočku měl na kraji nosu a druhou vysmrkal, opravdu jsem mu ničím do nosu nešla a kdyby se mu nedařilo smrkat, šla bych s ním na ORL rovnou už před těma 2 mesicema. Na ORL zajdeme a dáme pak vědět, díky za rady :)

• Citovat
  • Upravit
7902
21.4.22 09:06

Ty příznaky, co popisuješ, sedí na zánět dutin. Může to s tím souviset, ale taky vůbec nemusí. Každopádně tím ORL nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.4.22 09:07

No zase že by se něco projevilo po dvou měsících? :think: Nesmrdí mu z nosu? Možná si tam nacpal něco jinýho. Dcera sestry si nacpala do nosu trošku vaty, a přišly na to až ji to tam začalo „hnít“, neskutecne ji smrdelo z nosu. Běžte na ORL, a dej vědět :lol:

• Citovat
  • Upravit
7673
21.4.22 13:29

Zakladatelko jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.4.22 07:51

Ahojte, tak dávám vědět, že v nose nic neměl :) pry by se to projevilo mnohem dřív než po 2 měsících. On syn je takovej malej brepta a mluví moc pěkně, ale nejspíš mu chybí ještě větší slovní zásoba. Na té houpačce tím „bolí hlava“ klidně prý může myslet že se mu točí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák