Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte maminky, mám dotaz. Zhruba před měsícem jsem spadla a vyvrtla si kotník. Ten den docela bolest, ale na druhý den už jsem na to mohla už i stoupnout, kotník sice celý modrý ale dalo se to. Každopádně kotník je doteď pořád dvakrát takový, při nějakých úkonech dost bolí a pořádně ho nezohnu
tak se ptám jestli má cenu chodit ještě k doktorovi? Jsem ve 30tt, rentgen mi můžou dělat? Bude to k něčemu? Děkuji moc
U doktora jsi měla být dávno. Rentgen ti udělat mohou. Tak se zítra seber a běž to řešit.
@Janičcka92 píše:
Ahojte maminky, mám dotaz. Zhruba před měsícem jsem spadla a vyvrtla si kotník. Ten den docela bolest, ale na druhý den už jsem na to mohla už i stoupnout, kotník sice celý modrý ale dalo se to. Každopádně kotník je doteď pořád dvakrát takový, při nějakých úkonech dost bolí a pořádně ho nezohnutak se ptám jestli má cenu chodit ještě k doktorovi? Jsem ve 30tt, rentgen mi můžou dělat? Bude to k něčemu? Děkuji moc
Po měsíci už stejně s tím nic neudělají…
Dle mě to zbytečné není. Budou se divné tvářit, ale radši bych si to
nechala zkontrolovat. Já takhle běhala šest týdnů se zlomenou navikularni kosti v zápěstí (myslela jsem si, že to mám jen narazene..)…
Zbytečný… zlomený to není, to bys na to nestoupla. Před měsícem sis vyvrkla kotník. Pokud se řádně nefixuje má to tendenci se vracet. DOporučuju fixovat pevným obinadlem
Já jsem si takhle před covidem zranila kotník na fotbale. Ne tedy zvrtla, ale dostala jsem ranu do nezpevneneho kotníku z boku. Kotník mě brněl, nemohla jsem pořádně došlápnout ale šlo to. A pozor. NEBYL MODRÝ. Byl jako tenisák, to jo ale jinak žádná barva. No, doktor mi řekl že jdu tedy pozdě (šla jsem po dvou týdnech), ale vzhledem k tomu že kotník byl pořád tenisák a bolelo mě to, dostala jsem sádru a berle. (vazy byly natržené). Ačkoliv jsem si kotník nezvrtla, doktor mi řekl že je to úplně stejné jako kdybych si ho zvrtla. Určitě si s tím zajdi. Ještě taková poznámka, dcera si v létě zvrtla kotník, šli jsme na chirurgii. Byl nateklý a fialový. Doktor řekl že barva je poznávací znamení, a že jde 100% o natržení. Takže pokud to máš modrý, určitě si zajdi. A potom sem napiš, jak si dopadla držím palce.
@Anonymní píše:
Já jsem si takhle před covidem zranila kotník na fotbale. Ne tedy zvrtla, ale dostala jsem ranu do nezpevneneho kotníku z boku. Kotník mě brněl, nemohla jsem pořádně došlápnout ale šlo to. A pozor. NEBYL MODRÝ. Byl jako tenisák, to jo ale jinak žádná barva. No, doktor mi řekl že jdu tedy pozdě (šla jsem po dvou týdnech), ale vzhledem k tomu že kotník byl pořád tenisák a bolelo mě to, dostala jsem sádru a berle. (vazy byly natržené). Ačkoliv jsem si kotník nezvrtla, doktor mi řekl že je to úplně stejné jako kdybych si ho zvrtla. Určitě si s tím zajdi. Ještě taková poznámka, dcera si v létě zvrtla kotník, šli jsme na chirurgii. Byl nateklý a fialový. Doktor řekl že barva je poznávací znamení, a že jde 100% o natržení. Takže pokud to máš modrý, určitě si zajdi. A potom sem napiš, jak si dopadla držím palce.
Modrý byl, ale po měsíci už to samozřejmě odeznělo. Jen ten otok mě zaráží prostě
a hlavně ještě tedy to, že ho prostě neohnu a jakoby mi vyskakuje, nevím jak to popsat ![]()
Tenisák jako já, určitě jdi. Nechci strašit, ale můj vypadal fakt úplně stejně jako tvůj. Skončilo to sádrou pod koleno a chodila jsem o berlích.
@Janičcka92 nakonec ne, vyfasovala jsem na dva měsíce ortezu, srustalo to čistě bez posunu kosti… Jít hned, tak jsem měla minimálně tři měsíce sádru a pak rehabilitace, abych to rozhybala… 😀