Vyvrtnutý kotník

1088
18.4.22 17:34

Vyvrtnutý kotník

Ahojte maminky, mám dotaz. Zhruba před měsícem jsem spadla a vyvrtla si kotník. Ten den docela bolest, ale na druhý den už jsem na to mohla už i stoupnout, kotník sice celý modrý ale dalo se to. Každopádně kotník je doteď pořád dvakrát takový, při nějakých úkonech dost bolí a pořádně ho nezohnu :nevim: tak se ptám jestli má cenu chodit ještě k doktorovi? Jsem ve 30tt, rentgen mi můžou dělat? Bude to k něčemu? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4155
18.4.22 17:43

U doktora jsi měla být dávno. Rentgen ti udělat mohou. Tak se zítra seber a běž to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
18.4.22 17:48

@Murka děkuji za odpověď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
18.4.22 18:05
@Janičcka92 píše:
Ahojte maminky, mám dotaz. Zhruba před měsícem jsem spadla a vyvrtla si kotník. Ten den docela bolest, ale na druhý den už jsem na to mohla už i stoupnout, kotník sice celý modrý ale dalo se to. Každopádně kotník je doteď pořád dvakrát takový, při nějakých úkonech dost bolí a pořádně ho nezohnu :nevim: tak se ptám jestli má cenu chodit ještě k doktorovi? Jsem ve 30tt, rentgen mi můžou dělat? Bude to k něčemu? Děkuji moc

Po měsíci už stejně s tím nic neudělají…

• Citovat
  • Upravit
1088
18.4.22 18:10

@smajlik345 právě to mě zajímá, jestli to už není zbytečné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
18.4.22 18:45

Dle mě to zbytečné není. Budou se divné tvářit, ale radši bych si to :dance: :dance: :dance: nechala zkontrolovat. Já takhle běhala šest týdnů se zlomenou navikularni kosti v zápěstí (myslela jsem si, že to mám jen narazene..)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
18.4.22 18:50

@lelulanda a ještě vám to dali do sádry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
18.4.22 19:04

Zbytečný… zlomený to není, to bys na to nestoupla. Před měsícem sis vyvrkla kotník. Pokud se řádně nefixuje má to tendenci se vracet. DOporučuju fixovat pevným obinadlem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.22 19:21

Já jsem si takhle před covidem zranila kotník na fotbale. Ne tedy zvrtla, ale dostala jsem ranu do nezpevneneho kotníku z boku. Kotník mě brněl, nemohla jsem pořádně došlápnout ale šlo to. A pozor. NEBYL MODRÝ. Byl jako tenisák, to jo ale jinak žádná barva. No, doktor mi řekl že jdu tedy pozdě (šla jsem po dvou týdnech), ale vzhledem k tomu že kotník byl pořád tenisák a bolelo mě to, dostala jsem sádru a berle. (vazy byly natržené). Ačkoliv jsem si kotník nezvrtla, doktor mi řekl že je to úplně stejné jako kdybych si ho zvrtla. Určitě si s tím zajdi. Ještě taková poznámka, dcera si v létě zvrtla kotník, šli jsme na chirurgii. Byl nateklý a fialový. Doktor řekl že barva je poznávací znamení, a že jde 100% o natržení. Takže pokud to máš modrý, určitě si zajdi. A potom sem napiš, jak si dopadla držím palce.

• Citovat
  • Upravit
1088
18.4.22 19:35
@Anonymní píše:
Já jsem si takhle před covidem zranila kotník na fotbale. Ne tedy zvrtla, ale dostala jsem ranu do nezpevneneho kotníku z boku. Kotník mě brněl, nemohla jsem pořádně došlápnout ale šlo to. A pozor. NEBYL MODRÝ. Byl jako tenisák, to jo ale jinak žádná barva. No, doktor mi řekl že jdu tedy pozdě (šla jsem po dvou týdnech), ale vzhledem k tomu že kotník byl pořád tenisák a bolelo mě to, dostala jsem sádru a berle. (vazy byly natržené). Ačkoliv jsem si kotník nezvrtla, doktor mi řekl že je to úplně stejné jako kdybych si ho zvrtla. Určitě si s tím zajdi. Ještě taková poznámka, dcera si v létě zvrtla kotník, šli jsme na chirurgii. Byl nateklý a fialový. Doktor řekl že barva je poznávací znamení, a že jde 100% o natržení. Takže pokud to máš modrý, určitě si zajdi. A potom sem napiš, jak si dopadla držím palce.

Modrý byl, ale po měsíci už to samozřejmě odeznělo. Jen ten otok mě zaráží prostě :nevim: a hlavně ještě tedy to, že ho prostě neohnu a jakoby mi vyskakuje, nevím jak to popsat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
18.4.22 19:53
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.22 21:28

Tenisák jako já, určitě jdi. Nechci strašit, ale můj vypadal fakt úplně stejně jako tvůj. Skončilo to sádrou pod koleno a chodila jsem o berlích.

• Citovat
  • Upravit
518
19.4.22 14:19

@Janičcka92 nakonec ne, vyfasovala jsem na dva měsíce ortezu, srustalo to čistě bez posunu kosti… Jít hned, tak jsem měla minimálně tři měsíce sádru a pak rehabilitace, abych to rozhybala… 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.22 22:17

@Janičcka92 dej vědět jak si dopadla, držím palce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat