Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@krakatice mužů se zeptat, jak si to tvůj syn udělal? Muj mi teď ve 21m spadnul z prebalovaku přímo na hlavu nakachlicky a obří mekka koule nad celém, které jsem si všimla až dva dny po… je-li jsme na ambulanci, udělali utz, rtg jsme odmítli, prý je léčba veškerá žádná i při fisure. Teď je to týden, otok nrmizi jen mění tvar, mám strach. Syn se choval dobře nezvracel nic. Ale bojím se teď o tu hlavu, jak bude vypadat až to splaskne apod.
![]()
@Vrk ahoj, syn si to udělal tak, že se narodil přirozeně (při průchodu porodními cestami). Jinak tyhle velké hematomy se vstřebávají dlouho, takže počítej klidně několik týdnů až pár měsíců, než to doopravdy zmizí.
Oživuji. Dnes dopoledne v 11hod mi spadlo roční miminko ze sedu na hlavičku na vinylovou podlahu. Seděl na zemi a opřel se dozadu do prázdna. Plakal chvilinku, od té doby normálně jí, pije, spí a hraje si. Mám se strachovat z otřesu mozku nebo praskliny? Jak bych to poznala? Mám v noci budit?
@Anonymní píše:
Oživuji. Dnes dopoledne v 11hod mi spadlo roční miminko ze sedu na hlavičku na vinylovou podlahu. Seděl na zemi a opřel se dozadu do prázdna. Plakal chvilinku, od té doby normálně jí, pije, spí a hraje si. Mám se strachovat z otřesu mozku nebo praskliny? Jak bych to poznala? Mám v noci budit?
Pokud si seš nejistá, jeď k doktorovi. Raději 3× zbytečně, než jednou pozdě.
@Anonymní píše:
Pokud nezvracel, neřval jak tur a je normální, jako každý jiný den, tak bych to fakt neřešila. Mě jednou dcerka slítla z vysokého stolu, letěla střemhlav dolů, vypadalo to děsivě, zalomila se v krku (už jsem jí viděla jak andělíčka) a práskla hlavou do kachlové podlahy (letěla z výšky 1 metru) a dobře to dopadlo, nebrečela, nezvracela, řádila jako obvykle, takže jsem byla v klídku. Děti prostě padají a je třeba je jen sledovat, pokud se po pádu děje něco jinak, než obvykle, jela bych na pohotovost.
@Anonymní píše:
Otřes mozku vcelku nehrozí, říká se do cca 2 let že ho děti nemívají, protože mozek má v hlavě spoustu místa.
Pokud spadl ze sedu z vlastní výšky a nespadl na nějakou hranu (tvrdou kostku lega apod.), tak bych se fakt nebála. ![]()
Roční dítě bych už miminkem nenazvala..
a ano, pokud máš obavy, nebo ti to říká tvoje intuice, jela bych pro jistotu k lékaři.. ![]()
Dobré ráno. No intuice mi nic moc neříká. V noci spal jako vždy, ráno vstával jako vždy. Mám to tedy pro jistotu nějak řešit?
@Zwetta a není jedno jestli napíšu roční miminko nebo třeba roční batole, dítě, prcek…? Věk tam udaný je a ostatní není podle mě důležité ať napíšu cokoliv. m.. ![]()
@Anonymní píše:
Dobré ráno. No intuice mi nic moc neříká. V noci spal jako vždy, ráno vstával jako vždy. Mám to tedy pro jistotu nějak řešit?@Zwetta a není jedno jestli napíšu roční miminko nebo třeba roční batole, dítě, prcek…? Věk tam udaný je a ostatní není podle mě důležité ať napíšu cokoliv. m..
Já bych nic neřešila. ![]()
@Anonymní píše:
No, moje devítiměsíční nedávno začala lézt po čtyřech a spolu s tím „sedět“ na jakoby na patách (kus leze, posadí se na paty, rukama si s něčím hraje, pak leze dál) a to, že se převáží dozadu a spadne, se jí děje třikrát denně.
Teď už méně, naučila se na to dávat pozor, ale občas se stejně stane - za něco tahá, ono to najednou povolí, nebo jí to vyklouzne z ruky, a už je na zádech. Jo, většinou na koberec, ale sem tam i na plovoučku, a to bych nedělala nic jiného, než s ní byla na pohotovosti. (a uhlídat se to vážně nedá, to bych za ní musela stát v pozoru doslova celý den) Vždycky si pobrečí malou chviličku, myslím, že spíš z leknutí, a pak pokračuje v tom, co dělala.
O pádu ze sedu dozadu, z tak maličké výšky, a ještě pravděpodobně trochu bržděně tím, že se snaží zapojit nějaké svaly a nespadnout, bych neviděla nijak dramaticky. A vinyl je měkký, kdyby dlažba, tak neřeknu.
@Anonymní píše:
Dobré ráno. No intuice mi nic moc neříká. V noci spal jako vždy, ráno vstával jako vždy. Mám to tedy pro jistotu nějak řešit?@Zwetta a není jedno jestli napíšu roční miminko nebo třeba roční batole, dítě, prcek…? Věk tam udaný je a ostatní není podle mě důležité ať napíšu cokoliv. m..
Pokud je dítě stále ok, tak bych to neřešila.
Zas taková výška to nebyla, nestálo mu nic v cestě ( hrana, beton, atd…).
A chtělo by to trošku se obrnit ![]()
Malé děti prostě padají.
a padat budou.
Nevím no, ale po přečtení blogu matka kriminálnice bych jela a klidně se pak nechala seřvat, že jsem hysterka
V neděli dítko náraz do zdi hlavou, budou mu dva. Má jen miniaturní bouli a světle zelenou modřinu (skoro vůbec). Na pohmat to evidentně neboli. Brečelo jen chvilku. Jí i pije normálně. Naše Mudr má dovolenou, mám s dítkem za doktorkou?