Pád z postele - 40 cm výška

Kikušk
4.6.12 18:06

pád z posstele 40 cm vyška

ahoj maminy cítim se hrozně :-( včera když sem byla v koupelně a muž se na vteřinu otočil od pulrocni dcerky tak spadla z postele na hlaavičku :-( okamzite sme jeli do nemocnice tam delali rentgen a vse bylo v poradku malá je prej hodne talentovaná ze vypda ze bude brzo chodit uz v pul roce se plazi po ctyrech atd doktorka nam rekla ze ju jen máme sledovat! a budit v noci po dvou hodinach jestli je vse ok . všechno dobrý :-) akoirát mi po každem jídle usne tak na 15 minut ale to delala ale jen opravdu tak treba jednou za tyden že měla takovej den. jinak se chova naprosto normalne co myslíte ? mate s tim nekdo zkusenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mrkvetka
4.6.12 18:14

V pohodě, nestresuj se, z takovéhle výšky nám snad spadlo mimčo každé, pokud rtg nic neukázal a doktorka řekla jen tohle, tak si zbytečně nenervuj :). Spíš tím myslela, kdyby malá začala upadat do bezvědomí, padala jí hlava atd.

• Citovat
  • Upravit
Mrkvetka
4.6.12 18:15

Jinak vím o čem mluvím, sono mozku v šesti měsících, rtg v deseti, píďa se taky nezastavil ani na minutu :) A přežil to :)

• Citovat
  • Upravit
12743
4.6.12 18:26

mě se pod synem v jeho 6ti týdnech složil přebalovák a spadla asi z 50 cm. naštestí všechno bylo ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
4.6.12 19:12

Jo, taky mi tak před měsícem malá spadla poprvé. No, chvilku řvala, zdála se v pohodě, tak jsme ani do nemocnice nejeli. Je to hned..Taky je strašně živá, takže vím o čem mluvíš. Všechno bude v pohodě ;)

• Citovat
  • Upravit
144
4.6.12 19:31

Rentgen ukaze pouze to, zda nejsou zlomeniny. Coz v temer naproste vetsine nejsou, protoze deti jsou,, gumove''. Myslim tim miminka. Ale do hlavy rentgen nevidi. Tam vidi CT vysetreni, ktere umi prokazat napr krvaceni do mozku. Proto je dulezite po takovemto padu sledovat chovani ditete, vedomi ditete, spavost, velikost zornicek,… A pokud je neco jinak, pak je treba navstivit lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
4.6.12 19:35

Tak mě malý spadl minulý týden, jeli jsme do nemocnice pro jistotu, tam mu dělali rentgen. Všechno bylo ok a stejně si nás tam nechali na pozorování.
Na druhý den mu dělali vyšetření očního pozadí kvůli krvácení do mozku.
Už ho víc hlídáme ale časem asi stejně neuhlídáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
4.6.12 19:57

Musím se přiznat, že mě malá spadla 3×, než jsem se poučila a začala důsledně hlídat. Jednou měla bouli na čele, pokaždé řev, následky nic :dance: ale strašně jsem si to vyčítala, že jsem laxní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
4.6.12 20:28

taky mi malá spadla z manželské postele:-) a taky to přežila:-) neboj děti jsou fakt gumové :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.6.12 20:58

Mi spadla dcera v 9 ti měsících z přebalováku u dr na prohlídce a vzala to ještě cestou hlavou o židli. A to jsem se jen pootočila od sedícího dítěte ke kočárku odložit věci. Moment cca 4 sec.
Okamžité vyšetření lékařkou,nikam na rtg jsme nejeli,jelikož naznala,že krom obr modřiny na čele je naprosto v pořádku.
Taky byla a je.
Děti jsou rychlejší a mrštnější,než nám dospělým vůbec dochází.
Těch pádů ještě bude bezpočet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
4.6.12 23:05
@ConyELi píše:
taky mi malá spadla z manželské postele:-) a taky to přežila:-) neboj děti jsou fakt gumové :palec:

jojo taky se nám to podařilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
26.9.22 20:17

Ahoj, obnovuji téma. Před chvílí mi dcerka (necelých 7 měsíců) spadla z postele cca 40 cm na parkety. Pravděpodobně se otočila, ale neviděla jsem, v jaké fázi slitla, takže nevím, jak moc na hlavu. Na hlavě má škrábanec za uchem a pak ještě na půl cesty mezi uchem a temenem. Vypadá, že tam má i bouli, ale ona má celkově křivou hlavu, takže to moc nepoznám. Zorničky vypadaly stejné, normálně se nakojila a usnula jako vždy, nezvracela, chovala se obvykle denní době. Jak tu začal starší vířit, probudila se. Myslíte, že mám jít do nemocnice? Nebo co sledovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14756
26.9.22 20:43
@lalaláček píše:
Ahoj, obnovuji téma. Před chvílí mi dcerka (necelých 7 měsíců) spadla z postele cca 40 cm na parkety. Pravděpodobně se otočila, ale neviděla jsem, v jaké fázi slitla, takže nevím, jak moc na hlavu. Na hlavě má škrábanec za uchem a pak ještě na půl cesty mezi uchem a temenem. Vypadá, že tam má i bouli, ale ona má celkově křivou hlavu, takže to moc nepoznám. Zorničky vypadaly stejné, normálně se nakojila a usnula jako vždy, nezvracela, chovala se obvykle denní době. Jak tu začal starší vířit, probudila se. Myslíte, že mám jít do nemocnice? Nebo co sledovat?

Ja bych do nemocnice nejela. Nastav si budik a co 2 hodiny ji bud. Kdyby nesla probudit, zvracela nebo byla jakkoliv divna, jed na pohotovost. Sleduj ji 24 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13782
26.9.22 20:48

Nejela bych, takových pádů ještě bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
14.10.22 02:51
@lalaláček píše:

To by mě zajímalo, co jste dělala?
Doufám, že tedy vše bylo v pohodě a příště si dáte pozor. Příště se může praštit o něco do hlavy, a takové úrazy nedopadaji dobře, třeba ostrá hrana nočního stolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák