Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:
Ahoj k zubaři jsem objednana ve středu
Jedná se o zub 5 dole hlavně tedy na tu stranu jím na druhé bohužel chybí 6 tká po zánětu před 6 lety musela ven.
No tedy k dotazu
Přes víkend jsem kousla nějak špatné do sušenky a slyšela jsem prasknutí, ale zdá sušenky nebo zubů netuším.
Po té jsem si všimla, že se prostě zub hýbe. Ale, ne nějak hodně úplně minimálně. Spíš ta jedna strana a hlavně plombu vidím buď se hýbe i ona nebo zub 💁 to pravé netuším.
Pětka zub je už mrtvý a čištěné kanálky byla tam amalgám plomba. Říkal, že je kaz hlubší. Nestalo se se někomu něco podobného?
Utěšovala jsem se, že to bude jen uvolněná plomba proto se to tak kyve, ale dnes mi kousek jídla slo na tu stranu a cítila sem takové vilklani, netuším co ani dotoho nechci rejpat
Neboli to, jen kdyz se snažím hýbat s tím zubem, tak to poboliva zvláštně přestane během chvilky.
Myslíte, že podle utz pozná co je se zubem?
Nebo se jo bude snažit rozkyvat celý?
Z toho mám právě strach
Má tlapu jak medvěd, že to chytí a bude s tím kývat a mě to celé praskne
Ale vidím že. ta plomba má jako by malinké. mezery. není spojena s tím zubem. Asi se rozjel nebo netuším.
Modlím se ať se dá zachránit a ať to nestojí majlant. Protože má výplata stoji za velké 💩
Zubár je snáď od toho, aby zistil čo so zubom je
mŕtvy zub je krehký, prasknutie, zlomenie je bežné. Urobí röntgen, ak prasklina bude hlboko do koreňa, bude zub musieť von. Ak ti praskol vrch, dá sa urobiť korunka, aby zub ochránila pred ďalším prasknutím. Že praskla plomba, nebýva zvykom, zväčša je pevnejšia ako zub, keď tak, vypadla by celá.
@ekira5
No jestli není nějaká uvolněná právě plomba 💁 nebo je to zubem že se rozjel netuším.
No uvidím co rekne, taky nemám desetitisíce na rozdávání. Tak doufám, že to nebude velká částka, protože můj plat je minimální a úspory padly ani netuším, jak. ![]()
Doufám, že nebude muset celý ven
Jenže můj zubař rád vydělává i jeho recenze na internetu
stojí za to.. ![]()
@Anonymní píše:
@ekira5
No jestli není nějaká uvolněná právě plomba 💁 nebo je to zubem že se rozjel netuším.
No uvidím co rekne, taky nemám desetitisíce na rozdávání. Tak doufám, že to nebude velká částka, protože můj plat je minimální a úspory padly ani netuším, jak.
Doufám, že nebude muset celý venJenže můj zubař rád vydělává i jeho recenze na internetustojí za to..
Uvidíš
korunka je drahšie riešenie, ale ochráni zub. Vytrhnutie je najlacnejšie, ale.. hlavne už zub nechytal, nech si ho nepoškodíš viac ako je. A daj vedieť, ako si dopadla.
Nedávno mi praskl zub, rozlomil se, také po skousnutí. Lom byl velmi blízko dřeně, bolelo to hodně hned po úraze. Zubařka odstranila ulomenou část, nechala zahojit dáseň, bolesti byly ale velké, takže následně po týdnu zub umrtvila a vyčistila a zaplnila kanálky. Bolesti pokračovaly i po měsíci. Teď je to asi dva měsíce, zklidňuje se to, ale úplně dobré to není.
Nevím, zda jsem nějak pomohla.
@Eliška já už ho mám mrtvý právě neboli to už to v tom nebije ten nerv…tak uvidím co rekne zda se dá něco udělat trhat nechci, ale peněz na zbyt moc není. Budu doufát 🙏 🙏 🙏
@Eliška A doufám že se nehýbe celý když koukám do zrcadla a kyvu, tak vidím, že se kyve celý. Pak zas plomba a pak jedna půlka no radši dotoho nedělám. Chvilku to pak zabolí pak přejde. Já doufám, že mě ho zachrání za rozumný peníz..
@Anonymní píše:
@Eliška A doufám že se nehýbe celý když koukám do zrcadla a kyvu, tak vidím, že se kyve celý. Pak zas plomba a pak jedna půlka no radši dotoho nedělám. Chvilku to pak zabolí pak přejde. Já doufám, že mě ho zachrání za rozumný peníz..
Bolieť môže ďasno, ako sa zub kýve, dráždi ho. Ak nemáš prasknutý koreň, zachrániť sa dá.
@ekira5 no už dnes mám strach se zítřka 🤮 už přemýšlím co si vezmu na uklidnění.
Nespím už dva dny. Dnes jsem chtěla zkusit jak se kyve, ale slabé to nejde nejspíš silněji a to se bojím. A zítra vím jak to zkusí on že to celé praskne. Doufám, že dotoho nebude moc rejpat a udělá utz. Už mám teď strach
Ahoj k zubaři jsem objednana ve středu
Jedná se o zub 5 dole hlavně tedy na tu stranu jím na druhé bohužel chybí 6 tká po zánětu před 6 lety musela ven.
No tedy k dotazu
Přes víkend jsem kousla nějak špatné a slyšela jsem prasknutí, ale jestli zubů nebo jídla netuším.
Po té jsem si všimla, že se prostě zub hýbe. Ale, ne nějak hodně úplně minimálně a hlavně plombu vidím, buď se hýbe i ona nebo zub 💁 to pravé netuším.
Pětka zub je už mrtvý a čištěné kanálky byla tam amalgám plomba. Říkal, že je kaz hlubší. Nestalo se se někomu něco podobného?
Utěšovala jsem se, že to bude jen uvolněná plomba proto se to tak kyve, ale dnes mi kousek jídla slo na tu stranu a cítila sem takové vilklani, netuším co ani dotoho nechci rejpat
Neboli to, jen když se snažím hýbat s tím zubem, tak to poboliva zvláštně přestane během chvilky.
Myslíte, že podle utz pozná co je se zubem?
Nebo se jo bude snažit rozkyvat celý?
To mě nejvíc děsí
Má tlapu jak medvěd, že to chytí a bude s tím kývat a mě to celé praskne
Ale vidím že. ta plomba má jako by malinké. mezery, není spojena s tím zubem. Asi se rozjel nebo netuším.