Právo rodit, jak chceme!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
18.3.16 20:23

@ospalámyš proč by ženy rodící doma, a já jsme odpůrce domporodů, ale proč by měly něco doplácet? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
18.3.16 20:29

@j.a.nekdo @Cuddy @terinka4444 @LindaPraha

Muzete mi prosim nekdo rict kolik tedy stoji vaginalni porod???

Ve vypisu za rok 2014 mam celkovou castku cca 27000,–…vsechny polozky jsou do 200-300,– :

• pausal pro praktickeho lekare
  • zubar
  • monitory
  • pausal pro gynekolozku
  • poplatky za krevni odbery+vysetreni stitne zlazy

Vetsi sumy jsou:

• 2600,– epidural + 600,– anesteziolog
  • 2999,– samotna sekce
  • 600,– den na jip + 250,– pece o leziciho

A pak je tam spoustu malych polozek…treba i 70,– zq telefonickou konziltaci (co to sakra je?! :mrgreen: ) mimo jine ocytocin. zatezovy test 600,–

Takze samotny cisar i ta pece neni zase tak zavratna castka, tak by me zajimalo, proc se tak pohorsujete nad tim, aby si to zenske platily samy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
18.3.16 20:34
@terinka4444 píše:
@ospalámyš proč by ženy rodící doma, a já jsme odpůrce domporodů, ale proč by měly něco doplácet? 8o

spíš jim bude pojišťovna vracet, protože porod doma může být levnější než ten porodiční. Momentálně nemají nárok na nic, PA si musí zaplatitze svého. Takže jde je o to, ay podmínky byly nastaveny spravedlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
18.3.16 20:44
@ospalámyš píše:
Ale to si lidi platí sami. Když chceš hezčí prsa, tak to není zadara :)

ale podsttané je, že to doktoři dělají proto, že to chceme. Však většina se shodla, že klidně rozdíl vagin. oproti císaři doplatit. Ale i tak jim to není umožněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.3.16 20:45

@ospalámyš proč by jim zase měli něco vracet? Bože, já vím, že se tady bavíme hypoteticky o situaci, nad kterou nikdo neuvažuje, ale já třeba nebyla u lékaře s nemocí 4 roky, tak proč mi nevrátí nějaké peníze oproti těm, co tam lezou stále? Já třeba nikdy neměla zlomenou žádnou kost, proč mi nevrátí nějaké peníze, když tedy nečerpám péči? Tohle je prostě absurdní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
18.3.16 20:46

@kessi22 Ja se nepohorsuji, ja s tim souhlasim, ze pokud zena sc chce a byl by rozdil v sc a prirozenem porodu velky, tak at si ho jako nadstndard zaplati. Ale problem vidim v nedostatku kvalitniho vybaveni, kdyby se mel sc na prani vyzadovat nejak plosneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
18.3.16 20:46

Sorry holky, ale sakra, co je vám do toho, jak kdo rodí? To máte vážně pocit, že lepší člověk a matka ta, co porodí vaginálně? trochu tolerance… důležité přece je (a to si snad přejeme), že výsledek je zdravé miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.3.16 20:47

@mischelinka znovu, je rozdíl kosmetická úprava nosu a prsou a povislé kůže a odsátí tuku, oproti normální břišní operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.3.16 20:51
@mischelinka píše:
Sorry holky, ale sakra, co je vám do toho, jak kdo rodí? To máte vážně pocit, že lepší člověk a matka ta, co porodí vaginálně? trochu tolerance… důležité přece je (a to si snad přejeme), že výsledek je zdravé miminko

jejky, nikdo tady neříká nic o lepší matce. Bavíme se hypoteticky jestli císař ano nebo ne jen tak bez zdravotní indikace. To že to někomu přijde ptákovina přeci neznamená, že se povyšuje na lepší matku.

Navíc je to v rovině hypotetické, nikdo o tom neuvažuje, takže diskuze je hypotetická

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
18.3.16 20:54
@terinka4444 píše:
jejky, nikdo tady neříká nic o lepší matce. Bavíme se hypoteticky jestli císař ano nebo ne jen tak bez zdravotní indikace. To že to někomu přijde ptákovina přeci neznamená, že se povyšuje na lepší matku.Navíc je to v rovině hypotetické, nikdo o tom neuvažuje, takže diskuze je hypotetická

no já jenom, že si někdo může po té neustálé masírce připadat jako méněcenný jen proto, že nerodil tzv. normálně. Když se někomu narodí mimčo, tak mě zajímá, jestli je OK, jak se jmenuje apod. a ne to, jak žena rodila. Ve spoustě příspěvků cítím povyšování se. Vy už kolikrát neargumentujete, ale vnucujete. Každý to ale má holt jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
18.3.16 20:55
@terinka4444 píše:
@ospalámyš proč by jim zase měli něco vracet? Bože, já vím, že se tady bavíme hypoteticky o situaci, nad kterou nikdo neuvažuje, ale já třeba nebyla u lékaře s nemocí 4 roky, tak proč mi nevrátí nějaké peníze oproti těm, co tam lezou stále? Já třeba nikdy neměla zlomenou žádnou kost, proč mi nevrátí nějaké peníze, když tedy nečerpám péči? Tohle je prostě absurdní.

Tak to neřeš :) asi si nerozumíme. nejde o péči, kterou si nevyčerpal, ale o nespravedlivé nastavení podmínek. U porodu doma ti nikdo nezaplatí ani porodní asistentku, přestože je takový porod levnější než porod vaginální nemocniční. takže císař na přání by logicky už vůbec neměl být zdarma a hrazen z pojištění. jde o to, jakým způsobem to realizovat tak, aby všichni, co si hradí zdravotní pojištění měli podobné podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.3.16 20:58

@mischelinka vnucujeme a co vnucujeme? 8o ty jo ´, nedramatizuj to. Díky bohu, že tu máme císaře, že pomůže, když je ouvej a ženy po císaři jsou tedy statečné a díky bohu, že je ta možnost jim pomoct. Císař, pokud je žena vystreslá z porodu a doporučí ho psychiatr je taktéž indikován ze zdravotních důvodů, takže nevím, co řešíš. Nikdo se nepovyšuje, S domácím porodem taky bytostně nesouhlasím, je to můj názor, to ale neznamená, že něco vnucuju nebo se povyšuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.3.16 20:59
@ospalámyš píše:
Tak to neřeš :) asi si nerozumíme. nejde o péči, kterou si nevyčerpal, ale o nespravedlivé nastavení podmínek. U porodu doma ti nikdo nezaplatí ani porodní asistentku, přestože je takový porod levnější než porod vaginální nemocniční. takže císař na přání by logicky už vůbec neměl být zdarma a hrazen z pojištění. jde o to, jakým způsobem to realizovat tak, aby všichni, co si hradí zdravotní pojištění měli podobné podmínky.

no jak ti může někdo proplácet nelegální činnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
18.3.16 21:00
@ospalámyš píše:
spíš jim bude pojišťovna vracet, protože porod doma může být levnější než ten porodiční. Momentálně nemají nárok na nic, PA si musí zaplatitze svého. Takže jde je o to, ay podmínky byly nastaveny spravedlivě.

Jasny, pojistovna jim bude vracet penize a vis co se stane? Najdou se taci, kteri budou rodit doma pro penize :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
18.3.16 21:05
@terinka4444 píše:
no jak ti může někdo proplácet nelegální činnost?

porod doma není nelegální činnost, nejsme v protektorátu nebo v nějaké totalitě.

nevím proč by někdo měl mít možnost císaře na přání i s tím, že si to zaplatí a jiná nemohla porodit doma za stanovených a bezpečných podmínek s tím, že si případné vícenáklady taky zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí