Neschopenka v těhotenství a kontroly

17.3.16 21:06

neschopenka v tehotenstvi a kontroly

Ahoj holky, od 4 měsíce těhotenství mám neschopenku a vycházky daný od 13 do 19 hod. Zdravotní problémy nemám tak bych samozřejmě víkendy trávila venku dýl :D ale hold se nedá nic dělat a na vycházky si zvyknu, ale větší problém s tím má přítel a tchýně :D furt mi omílaj jak kontrola chodí málokdy a že si s doktorem mužu domluvit víkendy strávený a nebo že se vymluvim na to, že jsem spala :D přijde mi to dost hloupý přístup k něčemu takovýmu, tak bych je ráda vyvedla z omylu :mrgreen: máte nějaký zkušenosti s neschopenku a něcím co jsem sem vypsala? A případně když by mě kontrola nezastihla doma mimo vycházky jak to potom je? Nemám žádné zkušenosti, jestli se platí nějaká pokuta za nedodržování vycházek a jestli až do začátku mateřské už od sociálky nepřijde ani koruna? Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
17.3.16 21:09

@Lucynka1234 Další taková. Nechápu, proč si nejdřív nepočtete diskuse, co už tu jsou založené. Zaprvé byste se informovaly a za druhé byste si pak rozmyslely, co napíšete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.16 21:10

@Lucynka1234 pokud nemáš problémy, co děláš na neschopence? samože jsi povinna to dodržovat, vč víkendů, kontroly chodí. Pokud porušíš léčebný režim, jsou za to dost velké postihy vč toho, že můžeš o nemocenskou zcela přijít. plus pokuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
17.3.16 21:11

Proč jste na neschopence, když nemáte zdrav. potíže??

• Citovat
  • Upravit
ZuzaMi
17.3.16 21:13

A to, že s tím mají PROBLÉM přítel a „tchýně“ nechápu…

• Citovat
  • Upravit
72725
17.3.16 21:15

@Lucynka1234 mmchdm, výmluva ala spánek je trapná a ohraná a samože Ti nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
17.3.16 21:15

@Lucynka1234 jiste,ze dostanes pokutu za nedodrzeni a ne malou. Vymluvy typu, ze si spala nikoho nezajimaji. Ani to, ze ti treba nejde zvonek. Takze byt tebou tchyni neposloucham, evidentne nevi o cem mluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 21:25

Nikdo vas preci nenuti mi to tu komentovat :mrgreen: jinak na neschopence jsem z duvodu toho, ze jsem mela chripku s horeckami a po domluve se zamestnavatelem mi poradil at uz na neschopence zustanu, ze se mi to vyplati financne. A gynekolog s obvodakem uz stejne byli tak trosku na me domluveny :D gynekologovi se nelibilmuj provoz v zamestnani. Takze asi tak :)

Příspěvek upraven 17.03.16 v 21:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.16 21:30

Jsem na neschopence už pár měsíců a kolem Vánoc jsem měla na 3 dny změnu místa na neschopence (z důvodu návštěvy rodiny). Lékařka vyplnila nějaké hlášení pro sociálku a vepsala mi to do neschopenky. Dle lékařky jsem v této době nemusela vycházky řešit (ptala jsem se kvůli cestování, kdy mohu vyjet a do kdy se musím vrátit).

• Citovat
  • Upravit
72725
17.3.16 21:31
@Anonymní píše:
Jsem na neschopence už pár měsíců a kolem Vánoc jsem měla na 3 dny změnu místa na neschopence (z důvodu návštěvy rodiny). Lékařka vyplnila nějaké hlášení pro sociálku a vepsala mi to do neschopenky. Dle lékařky jsem v této době nemusela vycházky řešit (ptala jsem se kvůli cestování, kdy mohu vyjet a do kdy se musím vrátit).

i na jiném místě musíš dodržovat docházky :think: pokud by šlo do tuhého a někdo po tom ťapal, tak máš problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
17.3.16 21:32

Kontroly chodí různě, někomu nepřijde ani jednou za celé těhotenství a někomu přijde víckrát. Vycházky samozřejmě musíš dodržovat i o víkendu. Záleží, na co máš nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.3.16 21:32
@Lucynka1234 píše:
Nikdo vas preci nenuti m
?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
17.3.16 21:33
@martina.se píše:
@Lucynka1234 samože jsi povinna to dodržovat, vč víkendů, kontroly chodí. Pokud porušíš léčebný režim, jsou za to dost velké postihy vč toho, že můžeš o nemocenskou zcela přijít. plus pokuta.

Diky bohu :cert:

Tyjo, tohle tema je pro me jak cerveny hadr pro byka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.16 21:36

Ulozil se mi tu nedopsany prispevek, uz je tu cely :) jinak ja radsi ty vychazky dodrzovat budu a chci. Ale at mam pro tchyni poradny argumenty :D sama byla na neschopence pred 20 lety a nemuze pochopit, ze uz je vse tak trochu jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
17.3.16 21:37
@Lucynka1234 píše:
Nikdo vas preci nenuti mi to tu komentovat :mrgreen: jinak na neschopence jsem z duvodu toho, ze jsem mela chripku s horeckami a po domluve se zamestnavatelem mi poradil at uz na neschopence zustanu, ze se mi to vyplati financne. A gynekolog s obvodakem uz stejne byli tak trosku na me domluveny :D gynekologovi se nelibilmuj provoz v zamestnani. Takze asi tak :)Příspěvek upraven 17.03.16 v 21:33

Vyplatí se ti to finančně líp jak práce a ještě hledej způsoby jak porušovat skoro celodenní vycházky… :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky