Pražandy, jaký máte plat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@tetaagáta píše:
Viď, a všechny ty velepotřebný marketingový pracovnice… když to srovnám s platama nás sester, je mí na
O jednu sestru na oddělení míň, dost průšvih, jedna marketingačka v tahu, stane se prd. Fuj, to jsem se zas namíchla.
Hele sestru bych nedělala ani kdybych měla 35 čistýho, to jsou přesně ty povolání jako hasiči, musíš to dělat proto, že je to to co dělat chceš, tohle se nejde dělat jen tak že nevím co, myslím si. Nicméně kdyby se sestry hromadně zdejchly, stát by musel přitlačit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ostružka to je nerikam, ale je tady spousta mamin ktere nemaji s detma co do pusy a pak nekdo napise toto, tak mi to prijde jako vysmech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetaagáta píše:
Viď, a všechny ty velepotřebný marketingový pracovnice… když to srovnám s platama nás sester, je mí na
O jednu sestru na oddělení míň, dost průšvih, jedna marketingačka v tahu, stane se prd. Fuj, to jsem se zas namíchla.
hele mám pocit, že na tohle český zdravotnictví dojede. Sestry jsou prostě vyhořelý a už to nedávají. Ale nenamíchávej se na lidi, kteří platy mají, ti za to nemůžou. Já osobně jsem z doktorský rodiny (máma, strejda), oba dva se angažovali, když byly stávky atd., a oba říkají, že problém je v těch lidech, kteří by si dali pro peníze koleno vrtat a platit za ošetření je proti jejich lidským právům. kde ten stát pak má na to brát? Jiná věc je, že ředitelé nemocnic mají na spoustu blbostí ale zaměstnance nezaplatí. Já osobně považuju podmínky sester za časovanou bombu, je to fakt děs.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hapovab no tak je fakt že na miminkovském fóru je to trochu ojedinělý názor, ale i bohatí lidi mají děti
, nedělejme tady z toho web pro socky
P. s. já sama jsem samoživitelka s 8 tis. mateřské, takže vím, o čem mluvíš - a vyjdu. V oblečení z lidlu se nestydím a restaurace nepotřebuju. jen mi nevadí, když to má někdo jinak a veřejně se k tomu přizná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hapovab píše:
@Ostružka to je nerikam, ale je tady spousta mamin ktere nemaji s detma co do pusy a pak nekdo napise toto, tak mi to prijde jako vysmech.
No a co těm maminám brání si to udělat taky lepší? Tohle miluju, tamti nemají co do huby a tamti si klidně jedou na dovolenou
Že někdo před uděláním si X dětí přemýšlí a pak nemusí mrčet na socialce je dle mýho normální přemýšlení, který bohužel spoustě matek chybí a pak jim nezbývá než mrčet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nowuka2 píše:
Hele sestru bych nedělala ani kdybych měla 35 čistýho, to jsou přesně ty povolání jako hasiči, musíš to dělat proto, že je to to co dělat chceš, tohle se nejde dělat jen tak že nevím co, myslím si. Nicméně kdyby se sestry hromadně zdejchly, stát by musel přitlačit
tak tohle je přesně ten názor, který vede do pekel. kdo je hasič nebo sestra, má žít z dobrého pocitu asi. ne. fakt ne. Měli by být ohodnoceni podle přínosu své práce. lidi zaplatí cigarety, autoservis, gel lak na nehty atd atd, ale zaplatit ošetření v nemocnici, to ne! my chudinky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nowuka2 píše:
No a co těm maminám brání si to udělat taky lepší? Tohle miluju, tamti nemají co do huby a tamti si klidně jedou na dovolenouŽe někdo před uděláním si X dětí přemýšlí a pak nemusí mrčet na socialce je dle mýho normální přemýšlení, který bohužel spoustě matek chybí a pak jim nezbývá než mrčet
já myslím že jim brání hodně. Já sama jsem samoživitelka s 8 tisíci mateřské a nemám prostě šanci jak zlepšit svou situaci. Náročné dítě bez jakéhokoli hlídání to prostě nemám jak. Ale! Já si nestěžuju! kamarádím s holkama, které vydělávají pade a jejich manžel stopade a když mi vyprávějí, jak bylo na kostarice, tak si to se zájmem poslechnu a nezávidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nowuka2 píše:
No a co těm maminám brání si to udělat taky lepší? Tohle miluju, tamti nemají co do huby a tamti si klidně jedou na dovolenouŽe někdo před uděláním si X dětí přemýšlí a pak nemusí mrčet na socialce je dle mýho normální přemýšlení, který bohužel spoustě matek chybí a pak jim nezbývá než mrčet
jak si to kdo zařídí, takové to má. Pokud se někdo nechal dobrovolně oplodnit blbem nebo si nasekal děti do nuzných poměrů, má holej zadek a dluhy, somruje na sociálce, tak je to jen a jen jeho věc, není třeba litovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ostružka píše:
tak tohle je přesně ten názor, který vede do pekel. kdo je hasič nebo sestra, má žít z dobrého pocitu asi. ne. fakt ne. Měli by být ohodnoceni podle přínosu své práce. lidi zaplatí cigarety, autoservis, gel lak na nehty atd atd, ale zaplatit ošetření v nemocnici, to ne! my chudinky!
Tak upřímně já nesouhlasím s takovým platem pro sestry, no nadruhou stranu já bych práci, která mě nenaplňuje, nedělala žádnou. Práci beru vesměs jako poslání, jen u těch sester potřebuješ na tu práci mít fakt koule, protože utírat pokakaný zadky, na to fakt nemá každej. A pokud je mi známo, podhodnocování sester je dlouhodobý problém, takže ty, co to jdou studovat, s tím musí tak nějak počítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
jak si to kdo zařídí, takové to má. Pokud se někdo nechal dobrovolně oplodnit blbem nebo si nasekal děti do nuzných poměrů, má holej zadek a dluhy, somruje na sociálce, tak je to jen a jen jeho věc, není třeba litovat.
asi tak
- Citovat
- Upravit
@Ostružka píše:
já myslím že jim brání hodně. Já sama jsem samoživitelka s 8 tisíci mateřské a nemám prostě šanci jak zlepšit svou situaci. Náročné dítě bez jakéhokoli hlídání to prostě nemám jak. Ale! Já si nestěžuju! kamarádím s holkama, které vydělávají pade a jejich manžel stopade a když mi vyprávějí, jak bylo na kostarice, tak si to se zájmem poslechnu a nezávidím.
No ne vždycky je to jednoduchý a ano, ne vždycky to jde, může mít dítě zdravotní problém atd. a to pak nejde tak jak normálně. Nicméně většina ženských je prostě jenom pohodlná hledat způsoby, jak si ten život zlepšit. Já sama šla do dítěte až v době, kdy jsem věděla, že i kdyby chlapovi ruplo v kouli, tak že to zvládnu i sama. Sice skromněji, ale pořád ve vlastním a se slušným příjmem (dělala jsem i při mateřské a následně při RD).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tetaagáta píše:
Já vydobila na státu svým klientům statisíce zpětně na důchodech. Jedné dost postižené klientce, které nikdo nic dát nechtěl a nestyděli se na ni všichni vykašlat, jsem zajistila doživotní příjem a skoro 600 tisíc na vrh. A myslíš, že mi někdo za to něco dal? Nikdo to zařídit neuměl. Bylo to za děkuju.
- Citovat
- Upravit
Tak ja mam hodne smutny plat.Ani ne 14 netto plua stravenky. Soudni urednik. Praxe 9 let. Prechozi zamestnan podobny plat. A delaji se u nas prescasy zdarma.Pul roku jsem hledala praci a nic.Mam VOS a neumim vyborne zadny cizi jazyk, presto bych se spokojila s 20 cisteho. Koukam po jine praci.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já vydobila na státu svým klientům statisíce zpětně na důchodech. Jedné dost postižené klientce, které nikdo nic dát nechtěl a nestyděli se na ni všichni vykašlat, jsem zajistila doživotní příjem a skoro 600 tisíc na vrh. A myslíš, že mi někdo za to něco dal? Nikdo to zařídit neuměl. Bylo to za děkuju.
Co je to na vrh? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Přesně tak. Jenže ono je jednodušší říct ono to nejde a natáhnout pravačku, než zatnout zuby, udělat si nějakou rekvalifikaci, případně kurz, najít si hlídání a do práce prostě jít. A že ne každej má na to udělat vysokou? Jasně že ne, ale jeden příklad za všechny - kámoška, vyučená, nechtěla natahovat pracku a sedět doma na řiti a truchlit jakej je chudák, udělala si živnost, uklízí nemovitosti. A hádej, dneska lidí musí odmítat, pač by to nezvkadala časově. Finančně je na tom hodně nadprůměrně, kdejaká ‚manažerka‘ by mohla závidět
a víš co? Moc jí to přeju, nemá to zadarmo a z té nuly se vydřela poctivě, rukama…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit