Pražandy, jaký máte plat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.3.17 09:42
@Konnny píše:
Co je to na vrh? 8o

Chybička se vloudila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.17 09:49
@Nowuka2 píše:
Přesně tak. Jenže ono je jednodušší říct ono to nejde a natáhnout pravačku, než zatnout zuby, udělat si nějakou rekvalifikaci, případně kurz, najít si hlídání a do práce prostě jít. A že ne každej má na to udělat vysokou? Jasně že ne, ale jeden příklad za všechny - kámoška, vyučená, nechtěla natahovat pracku a sedět doma na řiti a truchlit jakej je chudák, udělala si živnost, uklízí nemovitosti. A hádej, dneska lidí musí odmítat, pač by to nezvkadala časově. Finančně je na tom hodně nadprůměrně, kdejaká ‚manažerka‘ by mohla závidět :jazyk: a víš co? Moc jí to přeju, nemá to zadarmo a z té nuly se vydřela poctivě, rukama…

Každý tohle neumí. A jenom proto, že na to někdo nemá, není haj. l línej k pohledání. Je to moc černobílé vidění. Já třeba musím být zatím doma. Mám slušnou kvalifikaci, tak se mi daří finanční hospodaření udržet a nežebrat na sociálce. Ale řada lidí na to kompetence nemá, hlavu na učení také ne a přesto to mohou být fajn lidé. A když jim to nejde, je jasné, že do toho žebrání sklouznou. Budeme je snad za to bít?

• Citovat
  • Upravit
3327
4.3.17 09:56
@Anonymní píše:
Každý tohle neumí. A jenom proto, že na to někdo nemá, není haj. l línej k pohledání. Je to moc černobílé vidění. Já třeba musím být zatím doma. Mám slušnou kvalifikaci, tak se mi daří finanční hospodaření udržet a nežebrat na sociálce. Ale řada lidí na to kompetence nemá, hlavu na učení také ne a přesto to mohou být fajn lidé. A když jim to nejde, je jasné, že do toho žebrání sklouznou. Budeme je snad za to bít?

Já něco psala o bití? Nevšimla jsem si. Prostě píšu, že když se jde, tak to chce a nemusíš být zrovna vysokoškolák. Nebo jsou všichni úspěšní vysokoškolsky vzdělání? Nemyslím si. Lidi samozřejmě můžou sklouznout, bohužel většině to vyhovuje a zpátky do sedla se ani vyhoupnout ani nechtějí. Tak ti ať si pak nestěžují, že ti a oni byli za poslední rok 3× u moře a 2× na horách :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
4.3.17 09:58
@Anonymní píše:
Chybička se vloudila :mrgreen:
¨Když čtu, že někdo někomu něco vydob i l na vrh, tak mám pochybnsti i k sdělenému..Zvlášt, když není důvod k anonymu. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.17 09:59
@Nowuka2 píše:
A není to třeba i o tom co děláš přesně za obor? Jakože je to nedoceněný, neříkám že ne. Ale nedovedu si představit, že třeba ti borci co jsou teď v dokumentu Doktoři, berou 38 hrubýho. Tyhle peníze bych ‚pochopila‘ možná někde na středisku, kde je doktor na napsání paralenu a neví co je nemocnice, noční, služba na urgentu atd. Náš soused je primář na interní ve FN a nemyslím si, že to, co mají, by měli z takovýho (promiň) směšnýho platu. Ne, nezávidím mu to, máme sami taky dost i bez toho aniž bysme studovali vysokou nebo měli nějaký obr zodpovědnosti.

Dělám internu, pracuji na urgentním prijmu, teď s dětmi nesloužím. Takže ne, není to tím. Ano, primáři mají jiný platy, ale managersky, nepatří do tabulek ;) a borci z dokumentu jsou ti, co nám to komplikují, co si pak lidi mysli, ze všichni doktoři se mají tak dobře. Jednak jsou to prednostove a primáři, kteří už tak mají jiné platy, dělají studie, za což mají další plat, berou prachy od firem, učí mediky (další peníze na víc), a kontakt s pacienty už nemají takový, na to mají ty své poskoky (mediky a PhDr. studenty). To jim nezávidím, já bych to dělat nemohla ;)

• Citovat
  • Upravit
3327
4.3.17 10:01
@Anonymní píše:
Dělám internu, pracuji na urgentním prijmu, teď s dětmi nesloužím. Takže ne, není to tím. Ano, primáři mají jiný platy, ale managersky, nepatří do tabulek ;) a borci z dokumentu jsou ti, co nám to komplikují, co si pak lidi mysli, ze všichni doktoři se mají tak dobře. Jednak jsou to prednostove a primáři, kteří už tak mají jiné platy, dělají studie, za což mají další plat, berou prachy od firem, učí mediky (další peníze na víc), a kontakt s pacienty už nemají takový, na to mají ty své poskoky (mediky a PhDr. studenty). To jim nezávidím, já bych to dělat nemohla ;)

Jo, to chápu. Na druhou stranu i ti nějak začínali, asi jim ty tituly a zásluhy nespadly do klína úplně samy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.17 10:14

Pridavam svou zkusenost.Jsem z Prahy, VS, pres 10 let pracuji v oblast HR. Zacinala jsem jako recepcni v personalni agenture za par Kc, pak jsem se ponusula vys a dnes prevazne skolim.Plat okolo 40tis. cisteho. Rozhodla jsem se delat sama na sebe a vim, ze kdyz budu chtit, budu mit vic. V tomhle je to jen o tom jit za tim.Na recepci jsem nemela ani polovinu toho co mam ted, ale vedela jsem, ze chci jit dal.VS jsem dodelavala za chodu. Venuju se i psychoterapii a to je spis ta prace pro dobry pocit, jak tu nekdo psal. Delam to rada, bavi me to, ale neuzivila bych se tim. A proto penize generuju jeste jinde, kde je to perspektivnejsi.Mam 2 deti, jsem na RD, ale mam hlidani od babicky, takze treba 2 dny v tydnu muzu plne pracovat. A jinak po vecerech atd. Kdybych chtela 100tis mesicne, udelam vse proto, abych to mela, je to o tom hledat prilezitosti na spravnych mistech, umet se dostatecne prodat, verit svym schopnostem.Tedy podle mych zkusenosti.Nic neni nemozne..A lidem kteri vydelavaji mnohonasobne vys fandim! Pomahajici profese jsou ohodnocene min, to ano.Pak zalezi na motivaci tech lidi, proc to delaji a jestli jim to za to stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.17 10:44
@Nowuka2 píše:
Jo, to chápu. Na druhou stranu i ti nějak začínali, asi jim ty tituly a zásluhy nespadly do klína úplně samy :nevim:

To ano, ale v době, kdy oni začínali, byli lékaři osoby, ke kterým lidé měli uctu. Měli jiné podmínky, i na vzdělávání, které teď je úplně v pr… A je to jen pár doktoru z celého počtu, tak 1%, a tito doktoři si k sobě mladého doktora nevezmou, aby ho naučili, co umí, protože by pak nebyli jednička ve svém oboru, a neměli tyto smluvní platy. Jakmile je někdo dalsi, co umí to co oni, nemůžou si diktovat. Až umrou, nebudou mít takového následovníka. Ale do toho nikdo nevidí, kdo s nimi do styku nepřišel, proto hodně jdou lékaři do ciziny, je tam jiný přístup, i ke vzdělání. A tito lidé se tam toho hodně naučí, bohužel sem se vrátit nechtějí, protože za ty prachy a do takového zdravotnictví nepujdou.
Btw. Sestřičkam se taky nedivím, že jdou pryč. Za tu práci a zodpovědnost…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.17 10:55

@MarleyMarley Já jsem jako recepční před dvanácti lety měla 50t hrubého (podotýkám, že jsem musela denně mluvit plynně třemi jazyky, tak proto to ohodnocení), když jsem se pak rozhodla pro kariéru v HR (při práci recepční jsem si dodělala Bc.), tak jsem se dloooouho škrábala na těch 50t hrubého:-D Pracovala jsem průběžně v prvním roce prvního syna a pak když bylo mladšímu rok jsem začala zase a kupodivu na dvojnásobné mzdě než před dětmi, ale začalo se to na mě podepisovat zdravotně. Takže já vím, že je možné mít 70-100tis čístého, ale pro mě je to hodně fyzicky i psychicky náročné:-( Být bezdětná…jenže nejde všechno nechat na chůvě, že?

• Citovat
  • Upravit
5708
4.3.17 10:58
@Konnny píše: ¨Když čtu, že někdo někomu něco vydob i l na vrh, tak mám pochybnsti i k sdělenému..Zvlášt, když není důvod k anonymu. ;)

Je mi šumák, jestli si myslíš, že jsem hloupá. Důležité je pro mě, jak mě berou mí blízcí a zda uživím rodinu. Klidně si mysli, že mám zvláštní školu, koktám a mám IQ 40 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.17 11:54
@Anonymní píše:
@MarleyMarley Já jsem jako recepční před dvanácti lety měla 50t hrubého (podotýkám, že jsem musela denně mluvit plynně třemi jazyky, tak proto to ohodnocení), když jsem se pak rozhodla pro kariéru v HR (při práci recepční jsem si dodělala Bc.), tak jsem se dloooouho škrábala na těch 50t hrubého:-D Pracovala jsem průběžně v prvním roce prvního syna a pak když bylo mladšímu rok jsem začala zase a kupodivu na dvojnásobné mzdě než před dětmi, ale začalo se to na mě podepisovat zdravotně. Takže já vím, že je možné mít 70-100tis čístého, ale pro mě je to hodně fyzicky i psychicky náročné:-( Být bezdětná…jenže nejde všechno nechat na chůvě, že?

Vidis jak to muze byt i naopak. Samozrejme clovek musi byt realista.Kdyz chci nejake penize, tak musim vedet, ze to pak zvladnu (pracovni napor a jine).Ja ted delam jen to, na co pri dvou detech mam cas a silu. A jsem tak spokojena.Az budu chtit byt na vyssich cifrach, tak to bude treba na ukor neceho jineho.Ted zatim nechci. Prijde mi, ze kariera pred detmi se uz neda srovnavat s tou po detech.Mne osobne se zmenily uplne priority a zebricek hodnot a asi to tak zustane, i kdyz budou deti vetsi. Zdravi na prvnim miste!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
4.3.17 12:54
@Anonymní píše:
V Praze jsou platy obecne o dost vyssi, nez ve zbytku zeme. Pokud by mela zajem nektera slecna o vyklad karet, napis na email

A proč dávat do této diskuse nabídku výkladu karet??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
4.3.17 12:59

@maskovak
Pro pražáky, když nevědí co s penězi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
4.3.17 13:03

@Konnny máš recht :-)Já jsem ale z Phy a je tu spousta chudých lidí nebo podprůměrné výdělky, i tady musejí být uklízečky, prodavačky, úřednice s nižšími platy, a jsou tu vysoké výdaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
4.3.17 13:12

@maskovak
I já jsem z Prahy a vím to velmi dobře. Ty platy co tu padaly, tak určitě nejsou běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat