Pražandy, jaký máte plat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
HR, pet let praxe, vs, prace v mezinarodnich firmach, cca 40 000,–. Ja bych s tim tezko vysla, nastesti ma manzel jine prijmy.
Hmmm tak nevyjit se 40 tis., to je neco teda, co bys delala kdybys mela 7 tisic materskou?
. A pak ze se lidi maji spatne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Státní správa 67 tisíc hrubého
Prosím, jaká pozice? Nějak si to neumím zařadit… Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ucitelka, cca 16 000 cisteho a to ksem si myslela, jak mam dobry plat.
- Citovat
- Upravit
Tak já si taky myslela, jak mám dobrý plat. Učitelka na sš, cca 21 500,– čistého. Ale nestěžuju si, v práci netrávím tolik času, zbytek můžu dodělat doma. Budu moct být hodně s dětmi. Manžel má cca 29 000,–. Myslím, že ty platy tu jsou zkreslené, chybí prodavačky, pokladní atd. Myslím vzhledem k okolí, že se máme dobře.
- Citovat
- Upravit
@hapovab píše:
Hmmm tak nevyjit se 40 tis., to je neco teda, co bys delala kdybys mela 7 tisic materskou?. A pak ze se lidi maji spatne.
Tak lidé s vyšším příjmem mají i podstatně vyšší životní náklady, od bydlení po dovolený, takže já se docela nedivím, že s tím mohla mít problém. Jinak předpokládám, že na dobu při rodičáku má právě toho manžela a navíc nikdo nezakazuje nikomu i při rodičáku těch 40 vydělat.
K tématu, nejsem teda z Prahy, ale Morava, mám coby středoškolák 25 čistého, jedno dítě, fungující manžel, ten má stálý příjem kolem 50, minulý měsíc atakoval stovku, takže u nás je to hodně nahoru dolů, ale víme, s čím můžeme vždycky počítat. Když je zrovna líp tak jenom dobře
manžel je vyučen.
- Citovat
- Upravit
Morava - já plat 20 tis. čistého - technický pracovník ve strojírenské firmě (10 let praxe), bez VŠ, manžel 18 tis. čistého - dělník.
Jsme v pohodě, samozřejmě by nám nevadilo, kdybychom měli víc (to nikomu, s jídlem roste chuť
), ale nestěžuji si ![]()
- Citovat
- Upravit
Pracuju v HR jako náborář, mám maturitu a tuto profesi dělám teprve od srpna. Mám fix plus bonusy za plnění plánu, teď poslední plat 35 tisíc čistého a to je max, co mi dají. Jelikož mě nedokážou zaplatit, podle jejich tabulek hodnocení bych měla dostávat víc, tak si hledám práci jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam praxi 6 let a na opavsku?17000hrubeho a to je tady na holku hezky plat!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pro zasmátí… Lékařka s atestací, 9 lety praxe. Vzhledem k tomu, že mám děti, sloužit nemůžu. Takže plat za 1,0 úvazek 38 000,– hrubého.
to je smutné, obzvlášť po těch příspěvcích „manžerů contollingu“ a podobně
výsměch lékařskému vzdělání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@latunka01 píše:
to je smutné, obzvlášť po těch příspěvcích „manžerů contollingu“ a podobněvýsměch lékařskému vzdělání
Nejhorší je, když pak člověk čte diskuze pod články o zdravotnictví, co bysme jako chtěli, platy máme krásný… Ano, máme, než jsem šla na mateřskou, sloužila jsem 160 hodin měsíčně na víc, a měla jsem tak 40 čistého. Ale žádný soukromý život, a úvazek.2,0. Jediná výhoda, ta práce mě fakt baví ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak to máš hezký plat. Já se dala na pomoc druhým, tak tam takovýhle plat vykřesat, se dost dobře nedáObčas se ale také zadaří a mám ten příjem trochu vyšší.
Viď, a všechny ty velepotřebný marketingový pracovnice… když to srovnám s platama nás sester, je mí na ![]()
O jednu sestru na oddělení míň, dost průšvih, jedna marketingačka v tahu, stane se prd. Fuj, to jsem se zas namíchla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nejhorší je, když pak člověk čte diskuze pod články o zdravotnictví, co bysme jako chtěli, platy máme krásný… Ano, máme, než jsem šla na mateřskou, sloužila jsem 160 hodin měsíčně na víc, a měla jsem tak 40 čistého. Ale žádný soukromý život, a úvazek.2,0. Jediná výhoda, ta práce mě fakt baví
A není to třeba i o tom co děláš přesně za obor? Jakože je to nedoceněný, neříkám že ne. Ale nedovedu si představit, že třeba ti borci co jsou teď v dokumentu Doktoři, berou 38 hrubýho. Tyhle peníze bych ‚pochopila‘ možná někde na středisku, kde je doktor na napsání paralenu a neví co je nemocnice, noční, služba na urgentu atd. Náš soused je primář na interní ve FN a nemyslím si, že to, co mají, by měli z takovýho (promiň) směšnýho platu. Ne, nezávidím mu to, máme sami taky dost i bez toho aniž bysme studovali vysokou nebo měli nějaký obr zodpovědnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hapovab píše:
Hmmm tak nevyjit se 40 tis., to je neco teda, co bys delala kdybys mela 7 tisic materskou?. A pak ze se lidi maji spatne.
hele nemusí být snad všichni stejní, ne? proto je život tak barevný, že každý má jiné potřeby, zájmy, životní styl…soukromé školy a pěkné dovolené - to není ostuda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit