Pražandy, jaký máte plat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dělám internu, pracuji na urgentním prijmu, teď s dětmi nesloužím. Takže ne, není to tím. Ano, primáři mají jiný platy, ale managersky, nepatří do tabuleka borci z dokumentu jsou ti, co nám to komplikují, co si pak lidi mysli, ze všichni doktoři se mají tak dobře. Jednak jsou to prednostove a primáři, kteří už tak mají jiné platy, dělají studie, za což mají další plat, berou prachy od firem, učí mediky (další peníze na víc), a kontakt s pacienty už nemají takový, na to mají ty své poskoky (mediky a PhDr. studenty). To jim nezávidím, já bych to dělat nemohla
Tak ja myslim, ze lekari maji v CR jedny z nejvyssich platu a hlavne jistotu prace. Mam zname lekare. Jedna pracuje na onkologii ve FN v Brne, tam jsou tedy nejvyssi platy, a ma mesicne se sluzbami 100 tis. Kc hrubeho. Sestry pry nastupuji za 25 tis. Kc hrubeho. Ano, ma to vcetne sluzeb, jenze aspon ma prescasy na rozdil od jinych profesi zaplacene. Dovolene ma snad 36 a vic dni rocne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaliopa píše:
Tak ja myslim, ze lekari maji v CR jedny z nejvyssich platu a hlavne jistotu prace. Mam zname lekare. Jedna pracuje na onkologii ve FN v Brne, tam jsou tedy nejvyssi platy, a ma mesicne se sluzbami 100 tis. Kc hrubeho. Sestry pry nastupuji za 25 tis. Kc hrubeho. Ano, ma to vcetne sluzeb, jenze aspon ma prescasy na rozdil od jinych profesi zaplacene. Dovolene ma snad 36 a vic dni rocne.
Jenze 100k nejsou extra penize. Lekari je nemaji vsichni a zaslouzi si je. A 25k prosestru neni extra plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ad dovolena. My mame v korporaci 6 tydnu. Myslis, ze si je vyberu? Kazdy rok zacinam s 50 dny dovolene, jenji prevadim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra
Ještě k tomu v nemocnici na onkologii. Není co závidět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Jenze 100k nejsou extra penize. Lekari je nemaji vsichni a zaslouzi si je. A 25k prosestru neni extra plat.
Extra penize to na CR jsou, kdyz uvazis, ze 40 tis. a vice ma jen 10 % zamestnancu a prumerny plat 26 tis. Kc nema 2/3 zamestnancu.
Vsichni by si v CR zaslouzili vice, ale lituji se jen lekari, kterym se porad pridava, a to diky silnym odborum. Verejnost je vidi jako chudaky se 30 tis. hrubeho, coz neni vubec pravda. Sama znama mi rikala, ze by medicinu doporucila i z duvodu financnich. Myslis, ze kdyby to bylo tak zle, tak by deti lekaru sly na medicinu, jak se casto deje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Kolik jinych orofesi si tech 100 Kc vydela, kdyz to nejsou extra penize? Je to vive nez trojnasobek prumerne mzdy. A to bez ohledu na kvalitu odvedene prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Konnny píše:
@jkra
Ještě k tomu v nemocnici na onkologii. Není co závidět.
Nepisi, ze mame zavidet, ale ze opravdu maji penize na ceske pomery hezke a neni duvod neustale psat, jak jsou lekari podhodnoceni, protoze to neni pravda. Co by meli rikat ucitele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Závidět platy lékařům? Ať si to jde ten co to říka zkusit. Ve 2 ráno vstát ze své vyhřáte postele a běžet operovat, protože má přislužbu, nejlepe 3 dny v týdnu. V nemocnici zavřená 32 hodin a muset pracovat a BÝT MILÁ, PŘIJEMNÁ A VIGILNÍ, když v noci naspíte 1,5 hod. Absolutně, ale absolutně nebýt pánem svého času. Vypadne lékař, třeba si zlomí nohu a potřebujou akutně zástup komu zavolají? Do toho je tam milion lidi ve frontě a vy makáte jak šroub, neexistuje si sednout, vypít kafíčko, jak je zvykem v kancelářích - nepopíram naročnost práce, ale je tam na to čas. V nemocnici minimálně a do toho každy druhy si do toho doktora a sestry jde kopnout. Mě bolí v krku a už tu čekám dvě hodiny. Jak je to možné? Neznám řadového doktora co má 100 tis. Max přednosta kliniky, ani primář v Praze ve fakultce toto nebere. Doktor který ma 40 let praxe, je odborník a jezdí za ním lidi z cele ČR. Je mu 63 a musí brát služby aby uživil rodinu, protože jinak se nedostane na 35 čisteho. Já mám 5 let praxe. A beru i se službama 30 čisteho a služby znamenají od ponděli do pátku normální prac doba. Do toho 4 týdení služby. Což znamená byt v nemocnici přes noc - vyspinkat se
, a pak 1,5 víkend. Paráááda… Nechapu proč stale utočíte na doktory, až vam něco bude, tak vam budem dobrý, že tam jsme pořád. A berem těch 100 tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Morava, OSVČ teď to budou dva roky, 100-150.000 hrubého. Obor hotelnictví a gastronomie, konkrétněji management, ekonomie, personalistika, analytika, praxe 15 let. Mám jen výuční list. Pracovní doba 10-20 hodin týdně
jsem happy. Nemám žádnou reklamu a nemám ani webovky, všechny kšefty jsou jen na doporučení a co si lidé řeknou, čili šeptanda.
Předtím zaměstnanec za 20.000 hrubého, stejná práce, nyní však poloviční časová náročnost a pětinásobný plat. Na živobytí mi stačí tech 20.000 co jsem měla jako zaměstnanec+ náklady navíc za daně a odvody, tedy cca 40.000 měsíčně se vším všudy, někdy míň, zbytek ušetřím. Za dva roky na volné noze mám ušetřeno skoro 2 mega. Zaměstnancem už nikdy. P.
- Citovat
- Upravit
@Kaliopa píše:
Kolik jinych orofesi si tech 100 Kc vydela, kdyz to nejsou extra penize? Je to vive nez trojnasobek prumerne mzdy. A to bez ohledu na kvalitu odvedene prace.
Se ptas? Finance, prodej, nakup. Jsi v praci skoro porad, to uz nikdo nevidi. a lekari by si zaslouzili klidne 300k mesicne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaliopa píše:
Extra penize to na CR jsou, kdyz uvazis, ze 40 tis. a vice ma jen 10 % zamestnancu a prumerny plat 26 tis. Kc nema 2/3 zamestnancu.
Vsichni by si v CR zaslouzili vice, ale lituji se jen lekari, kterym se porad pridava, a to diky silnym odborum. Verejnost je vidi jako chudaky se 30 tis. hrubeho, coz neni vubec pravda. Sama znama mi rikala, ze by medicinu doporucila i z duvodu financnich. Myslis, ze kdyby to bylo tak zle, tak by deti lekaru sly na medicinu, jak se casto deje?
Nemam pocit, ze se lituji lekari.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Státní správa, Praha, praxe do 5 let, nepřetržitý provoz, 12h směny, se všemi příplatky 24000 hrubého
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tejule píše:
Závidět platy lékařům? Ať si to jde ten co to říka zkusit. Ve 2 ráno vstát ze své vyhřáte postele a běžet operovat, protože má přislužbu, nejlepe 3 dny v týdnu. V nemocnici zavřená 32 hodin a muset pracovat a BÝT MILÁ, PŘIJEMNÁ A VIGILNÍ, když v noci naspíte 1,5 hod. Absolutně, ale absolutně nebýt pánem svého času. Vypadne lékař, třeba si zlomí nohu a potřebujou akutně zástup komu zavolají? Do toho je tam milion lidi ve frontě a vy makáte jak šroub, neexistuje si sednout, vypít kafíčko, jak je zvykem v kancelářích - nepopíram naročnost práce, ale je tam na to čas. V nemocnici minimálně a do toho každy druhy si do toho doktora a sestry jde kopnout. Mě bolí v krku a už tu čekám dvě hodiny. Jak je to možné? Neznám řadového doktora co má 100 tis. Max přednosta kliniky, ani primář v Praze ve fakultce toto nebere. Doktor který ma 40 let praxe, je odborník a jezdí za ním lidi z cele ČR. Je mu 63 a musí brát služby aby uživil rodinu, protože jinak se nedostane na 35 čisteho. Já mám 5 let praxe. A beru i se službama 30 čisteho a služby znamenají od ponděli do pátku normální prac doba. Do toho 4 týdení služby. Což znamená byt v nemocnici přes noc - vyspinkat se![]()
, a pak 1,5 víkend. Paráááda… Nechapu proč stale utočíte na doktory, až vam něco bude, tak vam budem dobrý, že tam jsme pořád. A berem těch 100 tis.
mluvíš mi z duše. Naprostá pravda!!!
Řada lidí útočí na doktory též proto, protože lékařská fakulta je prestižní škola, jedna z nejtěžších, naprostá většina těch závistivců a přemoudřených pacientů by ji díky své mentální kapacitě ani nevystudovala. Další skupinu blbů pak dráždí akademický titul vůbec no a platy, to je jen vrchol zášti mnohých hloupých závistivců, kteří si však při své tupé omezenosti neuvědomují, za jaký fond pracovní doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Praha, asistentka generálního ředitele - 44 tisíc hrubého - cca 32.500,– čistého. Podle toho co tady čtu, už si nemyslím, že mám dobrý plat a mám depku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 Ale o manažerech v IT nepadlo v mém příspěvku ani slovo. Spousta manažerů v konkrétních oborech se rekrutuje z odborníků, kteří povýší. Mají za sebou konkrétní znalosti a dovednosti v oboru a k tomu ještě vedou lidi. Takoví lidé si své platy zaslouží. Zmiňovala jsem případy, kdy lidé vystudovali jenom ty „obecné kecy“ à la HR a marketing apod.
@MarleyMarley Můžu tě ujistit, že ani na mé pozici nebyla pracovní doba 8 hodin. Na své pozici jsem kromě odborné stránky musela zvládat prezentovat pro vedení, jednat s dodavateli, připravovat schvalovací dokumenty pro EU a USA, kontrolovat smlouvy po odborné stránce, 90% práce v odborné i běžné angličtině. Měla jsem na starosti zavádění určité systémové změny na celém oddělení, kolegyně dostala na hrb celý projekt - od plánu až po uskutečnění. Myslím, že to není zas tak odlišné, od některých manažerských pozic, plus jsme samozřejmě dělali naši odbornou práci „rukama“. A pak člověk zjistí, že asistentka ředitele, která mu objednává letenky má skoro stejné peníze. Ano, mám zkušenost pouze z jedné velké firmy, kde management za moc nestál a bylo to prostě vidět. Proto jsem psala, že jsem si vědoma, že je to ukřivděný výlev.
Ale stejně si myslím, že spousta pracovních pozic je jakoby „uměle vytvořených“ a svět na nich nestojí. Když to přeženu, tak já se manažerské poučky naučím za půl roku (nebavím se o vlastnostech, ty člověk buď má nebo nemá) ale už vidím absolventa ekonomie, jak se naučí můj obor. Mám za sebou jednu přírodovědnou VŠ a jednu trochu víc humanitní (Bc.)