Pražandy, jaký máte plat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.12.17 08:53

Morava -menší město, učitel na ZŠ 2.st - 20 000 čistého

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.17 18:18

Se zájmem jsem si přečetla některé profese a platy v Praze :palec:
Já jsem učitelka na základní škole a učím 4.rok.Můj plat je 21 000 čistého. Na Prahu je to dost málo. To jsem slyšela od vícero lidi.
Kdybych byla sama bez manžela jen se svými dvěma dětmi, uživila bych nás, vzhledem k vysokým cenám nájmů v Praze, z tohoto platu jen velmi těžko :think: :(
Ale takhle mi zatím ty peníze stačí, něco i ušetřím :D
Jediná výhoda je asi naše pracovní doba a celkem časté volno (prázdniny, svátky ).
Učitelka 30

• Citovat
  • Upravit
36504
29.12.17 23:27
@Tejule píše:
Závidět platy lékařům? Ať si to jde ten co to říka zkusit. Ve 2 ráno vstát ze své vyhřáte postele a běžet operovat, protože má přislužbu, nejlepe 3 dny v týdnu. V nemocnici zavřená 32 hodin a muset pracovat a BÝT MILÁ, PŘIJEMNÁ A VIGILNÍ, když v noci naspíte 1,5 hod. Absolutně, ale absolutně nebýt pánem svého času. Vypadne lékař, třeba si zlomí nohu a potřebujou akutně zástup komu zavolají? Do toho je tam milion lidi ve frontě a vy makáte jak šroub, neexistuje si sednout, vypít kafíčko, jak je zvykem v kancelářích - nepopíram naročnost práce, ale je tam na to čas. V nemocnici minimálně a do toho každy druhy si do toho doktora a sestry jde kopnout. Mě bolí v krku a už tu čekám dvě hodiny. Jak je to možné? Neznám řadového doktora co má 100 tis. Max přednosta kliniky, ani primář v Praze ve fakultce toto nebere. Doktor který ma 40 let praxe, je odborník a jezdí za ním lidi z cele ČR. Je mu 63 a musí brát služby aby uživil rodinu, protože jinak se nedostane na 35 čisteho. Já mám 5 let praxe. A beru i se službama 30 čisteho a služby znamenají od ponděli do pátku normální prac doba. Do toho 4 týdení služby. Což znamená byt v nemocnici přes noc - vyspinkat se :D :D, a pak 1,5 víkend. Paráááda… Nechapu proč stale utočíte na doktory, až vam něco bude, tak vam budem dobrý, že tam jsme pořád. A berem těch 100 tis.
:palec: :palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: nesnáším neustálé kopání do doktorů. Přesně, jak říkáš - každý jich má plnou hubu a když je mu špatně, tak přileze.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.12.17 23:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.12.17 23:47
@Burj Chalifa píše:
mluvíš mi z duše. Naprostá pravda!!!Řada lidí útočí na doktory též proto, protože lékařská fakulta je prestižní škola, jedna z nejtěžších, naprostá většina těch závistivců a přemoudřených pacientů by ji díky své mentální kapacitě ani nevystudovala. Další skupinu blbů pak dráždí akademický titul vůbec no a platy, to je jen vrchol zášti mnohých hloupých závistivců, kteří si však při své tupé omezenosti neuvědomují, za jaký fond pracovní doby.
:palec: :palec: :palec: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.17 01:11

Já tedy nevím kam na ty platy v Praze chodite. Aktuální zkušenost z pohovoru (oblast finance, 10let praxe, 2 jazyky) nabídek spousta ale většina za max. 40 000,– hrubého s přesčasy cca 50h/měs. neplacené, a to se ještě diví, když jim reknu, že musím vyzvedavat děti v pravidelnou dobu.

• Citovat
  • Upravit
5950
30.12.17 03:59

Přečetla jsem si starší příspěvky nadávající na lidi, kteří se živí „citováním pouček“ (našprtaných při studiu ekonomky nebo HR) a mají za to x desítek tisíc, no není to nefér - ale já doopravdy neznám nikoho, kdo by měl (v Praze) 50 000 + (hrubého, udávat plat v čistém je pro srovnání celkem k ničemu) a stačilo mu k tomu opakovat pár pouček. Jsou to buď odborníci v oborech jako je IT, nebo lidé, kteří v práci tráví třeba 16 hodin denně, případně pracují do noci z domova, práci neopouštějí ani o víkendech a dovolenou leckdy mívají pouze formálně. A/nebo jsou extrémně dobří v soft skills, čemuž se ještě dnes někdo možná vysměje, ale ono je celkem k ničemu něco vyrobit, vymyslet… když to pak nedokážete prodat.

@Anonymní píše:
Já tedy nevím kam na ty platy v Praze chodite. Aktuální zkušenost z pohovoru (oblast finance, 10let praxe, 2 jazyky) nabídek spousta ale většina za max. 40 000,– hrubého s přesčasy cca 50h/měs. neplacené, a to se ještě diví, když jim reknu, že musím vyzvedavat děti v pravidelnou dobu.

Tak ono to s tím docela souvisí. V mém oboru je mezi pozicemi, na které potřebuješ stejnou VŠ, jazykovou výbavu a +- stejné schopnosti, přičemž u jedné můžeš v danou hodinu oznámit padla a jít domů, zatímco u druhé tohle neexistuje a musíš počítat s tím, že pokud bude potřeba, zůstaneš tam sedět klidně do půlnoci i déle, rozdíl v ohodnocení i mnoho desítek tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.18 00:03

Když si spočítám měsíční náklady na bydlení, pojištění, jídlo, dopravu atd…opravdu jen to nejnutnější, nula na ošacení, nula na dovolenou… a připočtu k tomu doporučovaných 15-20% navíc, dojdu k částce cca 28000,– čistého. Je reálné dostat se na takovýto plat v Praze? Asistentka prodeje/prodavačka ve specializovaném maloobchodě, odborné poradenství - praxe 20 let v oboru.
Kolik holky berete na této pozici? Prosím jen Praha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.18 00:11

Letecká doprava, bez předchozí praxe, teď v práci od června - 28 tisíc hrubého.

• Citovat
  • Upravit
33319
3.1.18 00:12
@Burj Chalifa píše: :palec: :palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: nesnáším neustálé kopání do doktorů. Přesně, jak říkáš - každý jich má plnou hubu a když je mu špatně, tak přileze.
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
3.1.18 00:20

Dikybohu jsem zatím potrebovala jen porodnici a manžel měl akorat kylu. Přijde mi ostudné aby v dnešní době doktori, sestry, osetrovatelky, učitelé brali tak mizerný platy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.18 00:30

Já mám vystudovanou VŠ mezinárodní vztahy a politologii a pracuju jako diplomatka pro mezinárodní organizaci a beru v základu 62 000 Kč čistého.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.18 06:00
@Anonymní píše:
Já mám vystudovanou VŠ mezinárodní vztahy a politologii a pracuju jako diplomatka pro mezinárodní organizaci a beru v základu 62 000 Kč čistého.

Tak na to já se v sociální práci nikdy nedostanu, ale práci sociální pracovnice bych neměnila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.18 06:40

Ahoj, telefonní operátor, Plzeňsko, 12 tis čistého. Přítel má dvakrát takový plat, ale platíme všechno společně. Nikdy finance nechybí. Bydlíme ve vlastním, takže jen náklady na jídlo a sipo. Zatím bohužel žádné děti.

• Citovat
  • Upravit
3596
3.1.18 08:33
@Anonymní píše:

No na to jak se při tomto oboru musí člověk neustále držet v obraze a jak je studium náročné mi to nepřijde jako moc dobrý plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat