Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nás to taky hodně trápí a nezabírá prakticky nic, paní doktorka říkala, že některé děti to mají bohužel dáno, takže asi nezbývá než vydržet a počkat až to přejde. Tak nám všem držím palce "-)
Všem, kterým doma pláče miminko a všichni kolem jim tvrdí ,že se jedná o potíže s bříškem a větříky, moc doporučuji přečíst si knížku amerického pediatra Harvey Karpa:Nejšťastnější miminko v okolí! Moc nám pomohla, potom, co jsme neúspěšně vyzkoušeli cvíčení, Sab simplex , Lefax........ a všechny „dobré rady z okolí“. Moc pomůžete sobě i miminku! Dozvíte se spoustu praktických rad a nápadů pro celý první rok miminka !!! Nebudte litovat!!!! Držím Vám palce!!!! Jana
Ahoj,
taky jsme měli takové problémy, a jediné co nám pomohlo byla trubička, a nemusíš se bát není návyková. Teď má Sem 6 měsíců a prcká se sám, bez naší pomoci. Ahoj Kačka
Ahoj,
tak prdíky už máme sice úspěšně za sebou, ale taky jsme si užili ![]()
Hodně důležitá je strava kojící maminky - jak holky už psaly. Dobré je pít čaj ze sypaného fenyklu, osvědčila se mi i čajová směs „Rodinné balení“, ale špatně se shání, v lékárně vůbec, jen v léčivých bylinách a pomáhá nejen na mimiprdíky, ale i na podporu laktace.
Sab Simplex - no dávali jsme ho asi pět měsíců, ale velký účinek jsem nezaregistrovala. Úlevová poloha - dobrá věc
- položíš si mimi bříškem na předloktí, hlavičkou k lokti, druhou ruku zasuneš pod bříško, nožičky volně visí a nosíš a nosíš a nosíš…nám to dost pomáhalo
Pak nahřátá osuška na holé bříško, přitahování kolínek k bříšku, masáž bříška po směru hodin. ručiček a zmenšuješ kruh směrem k pupíku, pokládat mimi na bříško a nechat pást koníky. No a hlavně nechat mimi po každém kojení pořádně odříhnout, často si říhnou i třikrát po sobě, ne každé mimi si umí říhnout samo od sebe, je třeba mít trpělivost, trénovali jsme asi měsíc ![]()
Každopádně chci všechny zoufalé rodiče malých „prďolků“ ujistit / ač jsem tomu sama už taky nevěřila/, že kolika jednoho dne SKONČÍ, tak vydržte ![]()
Ahojky,
nás prdíky trápily až do 8.měsíce. Nic z toho, co tady holky přede mnou popsaly nám nepomohlo. Zašli jsme za homeopatičkou a jediná věc, která nám pomohla a podle mých známých pomáhá i ostatním dětem, je homeopatikum CHINA. Je to přírodní věc, takže žádná chemie, ale podávání je potřeba vysvětlit. Jsou to kuličky, které se rozpustí na troše vody a dávají se po lžičkách. Pokud to v lékárně nemají, tak ti to objednají. Ale je to i na předpis. Pokud se tvoje pediatrička nešprajcne kvůli Rathovým limitům, měla by ti to předepsat.
My jsme se prdíků zbavili taky až v 8.měsíci. Naštěstí nám úžasně pomáhaly kapičky Lefax.
ahoj, náš mrňousek (skoro 6 týdnů) začal v poslední době hrozně plakat. Občas po nakojení, jindy se vzbudí po půl hodině, někdy brečí od kojení ke kojení. Jediné, co trochu pomahá, je natřásat ho (v náručí, v kočárku, v autě) Nevím, jak poznám, že to jsou ty zatracený prdíky. Nezdá se mi, že by měl nějak extra nafouklé bříško. A často i po uprdnutí si brečí dál.
Do teď jsem měla pocit, že se nám prdíky vyhnuly - občas plakal, ale nezdálo se mi, že by tlačil. A pšoukal ukázkově při přebalovaní. Poslední dobou ale řve skoro hystericky a jak už tady psaly holky, já pak řvu hystericky s ním, protože nevím, jak mu mám pomoct. A co se jídla pro maminku týče, tak já už mám strach sníst cokoliv (a to tak miluju zeleninovej salát)
Jak se teda pozná, že má miminko prdíky a že to není jen uplakánek?
halika
Ahoj holky!
Taky trpime prdikama a je to des! Ja uz teda od zacatku vedela od kamaradky o rektalni rource a zacla ji pouzivat…snazim se teda az kdyz Kubicek hodne place a nemuze spat..myslim ze neni navykova..v pohode kadi i sam..kapicky taky mame…ulevove polohy delame..masirujeme a prdiky sou stale s nama
Myslim ze az se zacnem trochu vic hejbat, vse bude lepsi..
Ovsem ze zacatku sem trpela s nim a to dost…tlacil tak mohutne, az z toho plakal a ja myslela ze si vytlaci mozek z hlavy..
Fenyklovej caj je dobrej..ale pride mi, ze jedinej kdo po nem prdii..sem ja sama…:D
mejte se Lu_lu
Jooo…Haliko **…
pozna se to lehce..prdikove mimi tlaci a stahuje brisko ..to tlaceni se docela poznaa..Kubik to zvlada dost dobre.. ![]()
Uplakane mimi je mimi, ktere neco trapi..takze jedna s veci muzou byt i ty prdiky…zkoumej …**
Ahoj holky,
my taky s prdama pořádně bojujem, ale zvládáme to pomocí rektální rourky a fénu. Při řevu zapínám fén a foukám s ním mimčo na bříšku, nejlépe přes oblečení - pozor na spálení, jen aby to příjemně hřálo a je klid, mimčo se uklidní a někdy i usne.
Pomáhá to i na spaní. Když mimčo nemůže usnout, dám ho do postýlky a zapnu fén, jen aby slyšelo ten zvuk. Dělá jim to moc dobře, prý jim to připomíná monotónní zvuky v děloze. I to teplo je moc příjemné.
Už mám třetí dítě, dvě holčičky a teď chlapečka a osvědčilo se to u všech.
Prdíkům zdar a ať už mimča netrápí.
Lenka, Sára 5 let, Johanka 3roky a Dominik 9 týdnů
Zdravím mainky, nám Sab taky nezabral, pak jsme dávali kapičky Espumisan, jsou teď nově i pro novorozence a ty zabraly bezvadně. Tak od té doby dávám a jsme na tom mnohem líp.
Malymu je 3,5tydne a boleni se nam ted par dni zlepsilo, uvidime jak to bude dal. Nevim, mozna to je kombinace probiotickych kapek bio gaia, ktere davame uz vic jak dva tydny, zlepseni taky pozoruju od doby kdy jsem zacala davat jen jedno prso na kojeni, vetsinou, dam prso, pak prebalim a pak dam jeste to samy prso. Kdyz breka pomuze pak houpani za chuze a dudlik.nebo houpani v tasce na balonu. Uz to neni tak dlouhy breceni. espumisany a baby calm nemely moc efekt…
Ahojky
mám 2 měsíční miminko a taky na to hodně trpí. Pomáhají nám kapky baby calm nejvíc, jinak cvičíme z nožičkama, masírujeme bříško kremem „pupík“ a nahříváme večer bříško pytlíčkama a to ulevuje pěkně. ![]()
ahoj.nam pomohly uz v prvnich mesicich kapky INFACOL ale neda se koupit dala nam ho detska lekarka a pomahaji 100%
My používali Infacol, pro nás úplně nejlepší-vždy spolehlivě nezklamal. Dávali jsme pravidelně, teď občas když to na ní vidím.