Přechod na jeden spánek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6061
27.3.23 15:11

Ještě doplním jednu věc. To, že se budí s pláčem, nemusí nutně znamenat, že je málo vyspaná. Nedostatek spánku se projeví tím, že má dítě problém vydržet do dalšího spacího cyklu. Když se mi děcka budily s pláčem, vždycky za tím něco bylo (obvykle zuby - klidně měsíc předtím, než se vůbec začaly prořezávat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
27.3.23 15:13
@saniska píše:
Za 1. Dítě někdy potřebuje pomoct naučit se spát :)
Za 2. nekojím a dítě mi spí ve své postýlce ve svém pokojíčku, nespí v kočárku za jízdy, nejsem blázen.Čekala jsem rady typu prodloužit/zkrátit bdele okno apod, díky:)

Promiň, ale jako blázen mi přijdeš, ale ne kvůli ježdění s kočárkem, ale kvůli tomu, že plánuješ děti na minuty, jak má dlouho spát.
Dítě není robot. Nemusí se vše řídit dle tabulek. Tobě se nikdy nestalo, že ses vzbudila a i když bys spát ještě potřebovala, tak už to prostě nešlo?
A víš, že to dítě po probuzení brečí kvůli tomu, že chce spát?
To mu takhle budeš určovat vždy vše, co a jak dlouho má dělat?

A být tebou, když teda nejsi spokojená, že ti dítě nespí přesně stanovený počet hodin (minut), tak buď dle tebe blázen a pojezdi s ním s kočárkem a nech spát na vzduchu, třeba bude spát lépe.
Jen aby ti nespalo delší dobu než máš naplánováno, to by bylo asi taky špatně :think:

Zkus to tak neřešit (zvlášť po třech dnech) anebo se vrať ke spánku 2× denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.3.23 15:13
@Tosidelassrandu píše:
Ty jsi úplně natvrdlá. Já jsem od narození taky jela bdělá okna a více méně podle tabulek a sedlo to perfektně. Pokud jsi ale dávala pozor a četla všechny informace, tak jak tady sebe prezentuješ, tak cca od toho roka se spánková potřeba dost liší.

1. Ty jsi přešla na jeden spánek před třemi dny a už tady děláš strašný závěry. Samozřejmě, že nějakou dobu trvá, než se spánek srovná.

2. 11 hodin v noci a 70 min přes den je tabulkově úplně ok. Kdyby dítě bylo tak strašně unavený jal tvrdíš, tak ti spí dýl

3. Jsi arogantní. Nebo tak alespoň působíš.

My přecházeli na 1 spánek ještě před prvním rokem. Ze začátku spala taky třeba jen hodinu. Ted ve 14 měsících už ty dvě hodiny klidně spí, ale někdy jen hodinu, někdy něco mezi tim. :nevim:

Díky za komentář, první užitečný! Díky moc

Arogantní jsem na komentáře, které jsou absolutně irelevantní mému dotazu. Zdejší ženy se očividně rády smíří s tím že jim děti nespí a nehodlají pro to nic udělat. Já taková nejsem, zažila jsem s malou doslova peklo první 4 měsíce, které vedlo k poporodní depresi, sebeubližování a kolapsu. Poté jsem se začala o spánek více zajímat, našla skvělé spánkové profily na Instagramu, poradkyni a začalo to fungovat. Můj dotaz je zcela normální a pochopitelný, prostě to teď nefunguje tak, jak by mělo a malá ten přechod úplně nezvládá, samozřejmě že ji chci pomoct. Aby jí tady někdo nazýval chudákem si líbit nenechám zcela jistě

Příspěvek upraven 27.03.23 v 15:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
27.3.23 15:15
@Whitedog píše:
Ještě doplním jednu věc. To, že se budí s pláčem, nemusí nutně znamenat, že je málo vyspaná. Nedostatek spánku se projeví tím, že má dítě problém vydržet do dalšího spacího cyklu. Když se mi děcka budily s pláčem, vždycky za tím něco bylo (obvykle zuby - klidně měsíc předtím, než se vůbec začaly prořezávat).

Souhlasím. Syn měl jednu chvíli období, že brečel vždy po probuzení, a bylo jedno, jak dlouho spal, prostě se vzbudil s brekem (spíš s jekotem, když to bylo v autě, tak to bylo teda hodně nepříjemný, hlavně pro řidiče). bylo to období, zas to pak ustalo a budil se normálně bez breku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10859
27.3.23 15:19
@saniska píše:
Díky za komentář, první užitečný! Díky moc

Arogantní jsem na komentáře, které jsou absolutně irelevantní mému dotazu. Zdejší ženy se očividně rády smíří s tím že jim děti nespí a nehodlají pro to nic udělat. Já taková nejsem, zažila jsem s malou doslova peklo první 4 měsíce, které vedlo k poporodní depresi, sebeubližování a kolapsu. Poté jsem se začala o spánek více zajímat, našla skvělé spánkové profily na Instagramu, poradkyni a začalo to fungovat. Můj dotaz je zcela normální a pochopitelný, prostě to teď nefunguje tak, jak by mělo a malá ten přechod úplně nezvládá, samozřejmě že ji chci pomoct. Aby jí tady někdo nazýval chudákem si líbit nenechám zcela jistě

Po precteni tohohle si stojim za svym, ze by ses mela zklidnit, klidna mama klidne dite. At se znovu neslozis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35674
27.3.23 15:31

No nic, beru satany ven a jdu si pokecat s dubem. To bude přínosnější. :mavam:
Ta nejmenší spala dneska hodinu, vééélká tragédie. Aspoň zajede večer brzo a hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.3.23 16:16
@Tosidelassrandu píše:
Ne, některý děti, např. to moje spí jak dřevo ve svojí postýlce. Tohle je úplně zbytečnej komentář

Neni, protoze ona ji v kocaru spat nechce nechat.

Zakladatelko, proc..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.3.23 16:38
@saniska píše:
Díky za komentář, první užitečný! Díky moc

Tak k tem poradcum pridej jeste psychologa. Zcela vazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
27.3.23 16:48
@Lucie_Sx píše:
Neni, protoze ona ji v kocaru spat nechce nechat.Zakladatelko, proc..?

A proč by jí mělo spát v kočárku? Je mnohem praktičtější, když dítě spí v postýlce. Proč by měla dávat do kočáru, když jí normálně v postýlce spí?

• Citovat
  • Upravit
34322
27.3.23 16:53
@Tosidelassrandu píše:
A proč by jí mělo spát v kočárku? Je mnohem praktičtější, když dítě spí v postýlce. Proč by měla dávat do kočáru, když jí normálně v postýlce spí?

Stezuje si, ze se budi a nepokracuje ve spani prece.
Na to byl idealni kocar, prso nebo spolecne spani.
Neumim si predstavit dite v postylce, jak znovu zabere. To je skoro na Nobelovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
27.3.23 16:57
@Lucie_Sx píše:
Stezuje si, ze se budi a nepokracuje ve spani prece.
Na to byl idealni kocar, prso nebo spolecne spani.
Neumim si predstavit dite v postylce, jak znovu zabere. To je skoro na Nobelovku.

No úplně normálně za ní přijdu a v tichosti uhladim. V tomhle fakt není žádná věda. Nechápu, proč by měla takhle velký dítě uspávat v kočáru.

• Citovat
  • Upravit
694
27.3.23 16:57
@saniska píše:
Ano je to tak, někdo to tak prostě má. Díkytomu že to tak řeším, tak spí dokonale kromě tohoto výkyvu během přechodu na 1 spánek. Od 6 měsíců spí celou noc 11-12 hodin a denní spánky v postýlce dle bdělých oken a problém v tom nevidím

Mas potrebu nekomu dokazovat, jak delas veci dokonale? To mas z detstvi? Nebylas dost dobra pro rodice?
Reknu ti tajemstvi - to, ze ti dite spi od pul roku celou noc, neznamena, ze je to tva zasluha. Taky by to tak mohlo byt bez sebemensi snahy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.3.23 17:03
@Tosidelassrandu píše:
No úplně normálně za ní přijdu a v tichosti uhladim. V tomhle fakt není žádná věda. Nechápu, proč by měla takhle velký dítě uspávat v kočáru.

A proc by nemohla? Uspim jakkoliv, co funguje.

Kazdopadne by me opravdu zajimalo, proc mala nesmi spat v kocare. Cerstvy vzduch nula. Asi aby ji nerozmazlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
27.11.24 10:53

Ta diskuze je sice stara, ale to je uplne neuveritelny, jak se umite, tedy spis neumite, vsechny chovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí