Přechod z jesliček do školky

7975
12.9.16 16:05

Přechod z jesliček do školky

Dcerka bude mít v listopadu 2 a půl, začne chodit do školky, aktuálně je od ledna v jesličkách, Chci se zeptat zda jste i ve školce dodržely adaptaci, nebo už jste děti nechaly rovnou celý den? Já jsem spíše pro tu adaptaci, cca týden si vezmu volno, a postupně jí tam budu nechávat déle a déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7346
12.9.16 16:17

Jesličkové děti bývají v pohodě…přechody jsou většinou lepší, než u dětí, které byly nonstop s mámou a jen občas hlídané babičkou apod.
Týden by ti měl stačit. Sama uvidíš…třeba bude v pohodě od prvního dne. Jak snáší jesle???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.9.16 16:27

Já nechávala ve školce syna od prvního dne spát..do jeslí nechodil, takže nebyl zvyklý na žádný režim, ani být často od rodičů..měl teda už ale 3roky a 2 měsíce. Zvykl si hned

• Citovat
  • Upravit
7975
12.9.16 16:34

Jesle zvládá skvěle, zvykla si rychle, ale tam byla adaptace docela dlouhá 4 měsíce, chodila na 46h měsíčně, takže na 4 hoďky denně, od dubna už na celý den.
Trochu mám obavy, ptž ve školce bude nejmladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
12.9.16 16:35

Karadky syn chodil od 10m do 3let do jesli, soukromych a ze dne na den presel do skolky a snasi to tezce. Byl dan pomaly zvykaci rezim, ale rozhodilo ho to a ted je ze skolky hotovy, place a a nese to hure nez jine deti.

Vadi mi treba prostredi, hrack, ucitelky, ktere maji na starosti 20deti a v jestlich to byla 1teta na 4deti.

Uvidis, jak snasi jesle a jak bude komunikativni, socialne zrala.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
12.9.16 16:38

@Maty80 taky má syn ve třídě 2,5letou..je nejmladší a učitelky se ji snaží dost zapojovat a tak..jakože zajdete ještě pro " Aničku " at si jde hrát s náma, nebo pomožte Aničce s tím a tím, at není poslední a tak..

• Citovat
  • Upravit
7975
12.9.16 16:40

@smurfka tak to je chlapeček šikovný. Ono to je hodně i o učitelkách, jak dokáží ty první dny zaujmout. V jeslích jsou super, ale tam jsou děti malé, některé třeba jenom kolem roku, a je to samé ťuťu muťu. Ve školce už malá nastoupí do rozjetého kolektivu, tak aby nebyla trochu mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.9.16 16:42

@Maty80 ta holčička tam právě taky přišla až v lednu, proto ji tak zapojovali, aby se snáz skamarádila s kolektivem..opravdu hodně udělají učitelky a taky fakt že tam jsou jen 1-2 na celou třídu, ne jako v jeslích…tak to muže být někdy taky problém

• Citovat
  • Upravit
smurfka
12.9.16 16:44

Já ho dávala hned na celý den, aby prostě kdyby to nešlo dobře neřekl že do ted jsi mě tam dávala jen do oběda a ted se mě chceš zbavit na celý den..( spíš aby to tak jako citově nebral )..proto dát na celý den a třeba někdy za odměnu vzít po obědě - udělat si pěkný den, zmrzlinu nebo tak..prostě aby viděla že muže jít dřív ale že to je spíš vyjímečně

• Citovat
  • Upravit
7975
12.9.16 16:45

@Ariadne já doufám, že bude týden na adaptaci stačit, zpočátku se v kolektivu stydí, ale potom už si hraje, hledá si kamarády, a nenechá si nic líbit, řekne si když se jí něco nelíbí, hračky si uhlídá, ale dokáže se i podělit. Pravda je, že kolektiv bude větší, přes 20 dětí na 2 paní učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
12.9.16 17:23

@Maty80 No syn přešel do školky teď v září a v pohodě, ale zase je o rok starší. Jinak jsem syna motivovala tak, že když jde už do školky, tak je už velký kluk. Třeba by zabralo i něco odobného u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin