Před 26lety... termín porodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.6.23 10:36

:lol: :lol: :lol: ikdyž se ségrou každá vypadáme trochu jinak otce máme určitě stejného :lol: :lol: @Vesnickaholka

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
16.6.23 12:54
@Anonymní píše: :lol: :lol: :lol: ikdyž se ségrou každá vypadáme trochu jinak otce máme určitě stejného :lol: :lol: @Vesnickaholka

Vsak to nebylo nic proti Tobe, jen uvaha, proc se to snazis zjistit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
76904
16.6.23 13:08
@1Pears1 píše:
Jj, taky znám z povídání starších generací a i se to objevilo v knihách péče o dítě, které měla moje mamka, že narodit se v 7. měsíci je prý lepší a bezpečnější než v 8. měsíci :think:

O dopékání v troubě znám taky z vyprávění. Ne každé miminko přežilo.

Inkubátory v té době(začátek 90.let) vypadaly jako veliká skleněná akvária, otvíraly se zvrchu. Dodnes si to živě pamatuji. V 5 letech jsem byla na vážnější operaci vrozené vady a vedle našeho oddělení bylo novorozenecké. Sledovala jsem, jak sestřičky otvírají ta akvária a o miminka pečují.

Příspěvek upraven 15.06.23 v 22:55

Inkubátory ale existovaly daleko dřív - máme knihu Naše dítě z roku 1958 a už tam je vyfocený inkubátor,
dokonce můj taťka měl bratra, který se narodil v roce 1950 v tom 7. měsíci, byl 4 měsíce v inkubátoru, jeho matka-moje babička byla doma, po 4 měsících jim ho dali domů a on za pár dnů zemřel na zápal plic (bylo to takové rodinné tajemství, protože babička se vdávala v 5. měsíci těhotenství a stahovala se, aby to nebylo poznat,… možná když ho dostali domů, tak o něho zas až tak moc nepečovali, není uveden ani na pomníku na hřbitově…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
16.6.23 13:20
@stinga píše:
Inkubátory ale existovaly daleko dřív - máme knihu Naše dítě z roku 1958 a už tam je vyfocený inkubátor,
dokonce můj taťka měl bratra, který se narodil v roce 1950 v tom 7. měsíci, byl 4 měsíce v inkubátoru, jeho matka-moje babička byla doma, po 4 měsících jim ho dali domů a on za pár dnů zemřel na zápal plic (bylo to takové rodinné tajemství, protože babička se vdávala v 5. měsíci těhotenství a stahovala se, aby to nebylo poznat,… možná když ho dostali domů, tak o něho zas až tak moc nepečovali, není uveden ani na pomníku na hřbitově…)

Chodím s dcerou na neonatologii a tam mají na zdi zajímavé čtení o inkubatorech. První se datuje do roku 183neco.
Což me teda připadá neuveritelne davno:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
16.6.23 13:40
@Anezka1990 píše:
Chodím s dcerou na neonatologii a tam mají na zdi zajímavé čtení o inkubatorech. První se datuje do roku 183neco.

no teda, lidi byli vynalézaví už tak dávno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.23 14:17

@stinga to mě moc mrzí 🥲 já taky nejsem úplně bez následků… Ale mám se dobře

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.23 08:29

@1Pears1 přesně kvůli takové reakci -komentáři se stydím zeptat @JancaS84

• Citovat
  • Upravit
35938
18.6.23 08:40
@Anonymní píše:

Omlouvám se, nemyslela jsem to zle. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
18.6.23 08:40
@Anezka1990 píše:

Prostě to dítě hlavně zahřívali. Lepší pec prosklená pec v té době asi. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4948
18.6.23 10:48
@Anonymní píše:

Tak té reakci můžeš celkem snadno předejít tím, že zmíníš, proč se o to zajímáš. Např. že bys chtěla vědět, co medicína už před čtvrtstoletím dokázala. V jakém týdnu těhotenství už se děti daly zachránit bez větších následků apod. A že proto Tě zajímá, v kterém týdnu ses narodila. Nebo klidně že to chceš vědět pro horoskop - jak moc by se lišil, kdyby ses narodila tak, jak jsi měla. Co já vím, proč Tě to vlastně zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí