Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
S největší pravděpodobností se ti nic nestane- u tohoto léku ani žádné antidotum neexistuje, jen výplach žaludku (u tebe už je asi pozdě, pokud si neudělala ihned) a černé uhlí. Naštěstí tenhle lék proti kašli neobsahuje Kodein, tzn. netlumí dýchací centrum CNS. Poločas rozpadu je 6 hodin, tzn. za 12 hodin by se z tebe měla všechna účinná látka vyloučit.
Chápu, že je toho na tebe asi moc, jsi v krizi, může se to stát každému, nestyď se požádat o pomoc svého psychologa, rodinu či jiného odbornika. Hlavně už prosím tě nedělej hovadiny, jako je tato! Máš odpovědnost za své dítě, které je naprosto bezbranné a odkázané jen a jen na tebe! Až krize pomine, mohla bys hořce litovat toho, co mu můžeš svojí nerozvážností a sobectvím způsobit!!
Teď se uklidni, odpočiň si, napij se vody, kdyby se ti začalo dělat zle, okamžitě zavolej místní pohotovost a řekni, že jsi doma sama s malým dítětem.
Nejpozději zítra se určitě spoj se svým psychologem, prodiskutuj s ním svojí situaci, svěřen se své rodině, že potřebuješ pomoct s péči o dítě. Drž se, přečkej těch 8 hodin, než přijede tvá rodina, prostě MUSÍŠ, už jen z morální odpovědnosti vůči svému dítěti, které tě miluje!!! Pokud svojí situaci zacneš řešit, už bude jenom líp
Držím ti palce…
Jo a pochopitelně volej lékaře - pokud jsi tedy opravdu požila lék. Studovala jsi gympl, takže minimálně anglicky umíš.
No a pokud tedy nechceš volat lékaře, dej dítě do postýlky - tak v nejhorším případě dočká příjezdu přítele a babičky.
Bože toto…
@annaei píše:
@karolina_a_betuska On řekl, že zavolá doktorvi a zjistí jestli je nutný někam jet či ne jinak přijede než přítel dorazí, kdyby něco
psycholog přijede k Tobě domů, pokud nebude nutná lékařská péče - první pomoc? Rozumím tomu dobře?
@Lesina To je pravda a zatim si stojim i přes všechny moje problémy normálně chodim do školy a dělám vše proto, abych školu dodělala. Samozřejmě kdybych byla 1 v češtině určitě by mě nepotopila to bohužel nejsem. Vždycky jsem prolejzala. Všichny moje učitelé my vyšli vstříc a školu jsem i přes to, že mam miminko poctivě dělali žádný ulevy nic. Dokonce ve škole, kde jsem ted přes pulku mých vyučujíchc vůbec nemá ponětí, že mam dítě nemam potřebu se na to vymlouvat jsem tady jedničkářka do školy chodim. A dítě mam v jeslích. To že mam psychické problemy je jiná věc
@annaei píše:
@stazinka09 Jo do té doby než přijede přítel.
tak to je prima, že nebudeš doma sama, kdyby přišla nějaká další panika, zkrat…dobrá krizová intervence, to je u vás běžné nebo nadstandard?
@stazinka09 To je normální pro lidi u kterých v porodnici zjistí, že měli psychické problémy. Tak že on zná dítě od narození a chodí k nám domu jednou týdně se ptát jak to jde
@annaei píše:
@stazinka09 To je normální pro lidi u kterých v porodnici zjistí, že měli psychické problémy. Tak že on zná dítě od narození a chodí k nám domu jednou týdně se ptát jak to jde
tak to mě přijde jako hodně dobrá praxe a podpora, asi by to chtělo se pobavit o krizovém scénáři. Co byl spouštěč v té konkrétní situaci, jak by si to mohla zvládnout jinak atd…však to asi znáš.
@annaei píše:
@kcechovka Mam skoro roční dítě jenom jsem nechtěla aby to někdo pozanl s někym jsem tady něco podobnýho řešila. Nebydlim v belgii ale v lucembursku jinak vše souhlasí
Co to máš za operátora, že ti nejde volat do zahraničí? Žila jsem v Lucemburku několik let a s tímhle jsem se teda nesetkala!!!
@BohunkaP píše:
Milá zakladatelko - buď si z nás děláš legraci nebo jsi úplný magor. Za to silné slovo se ADMINŮM omlouvám (Tobě nikoli).Veřejně Ti tu oznamuji, že diskusi jsem nahlásila a požádala o Tvé odtajnění - protože si myslím, že diskuse tohoto charakteru jsou natolik závažné, že by neměly být vedeny pod anonymem. Mnohé se tu už známe natolik, že pod skutečnou přezdívkou bychom odhadly, zda se jedná o opravdovou krizi nebo ne.
Pokud máš doma tříměsíční dítě a chováš se tímto způsobem, věř mi, že já osobně bych Ti v první řadě zavolala záchranku - a poté na Tebe za tento způsob uvažování poslala sociálku.
Bohunko nezlob se na mě, ale myslím, že jsi to trochu přehnala. Nahlašovat toto adminům, co když zrovna po odtajnění zakaldatelce rupne v hlavě, že ude průšvih, že všichni vědí o koho jde, že se to dozví přítel a něco si udělá nebo nedej bože miminu? A za tento způsob uvažování poslala sociálku? Hele, ona je nemocná, léčí se u psychologa. Je chybou psychologa, že nepoznal, jak závažné to třeba je. Nehledě na to, že je docela krátce po porodu. 3 měsíce nejsou až tolik na to, aby se jí samotné mohlo něco v hlavě přehodit, nastupovat pomalu laktační psychoza, deprese. Promiň, ale jako někoho takto z patra odsoudit jen protože ty jsi ta dokonalá a smýšlíš jinak mi přijde dost přehnané a vůči zakaldatelce sobecké a velmi kritické.
Chápu, že si tu může někdo dělat srandu holky, ale co když nedělá? Co když těmi příspěvky jí ještě přitížíte? Není lepší, když si z nás někdo vystřelí než když se tu na ní sesypete a něco se opravdu stane? Nikdo jí neznáte, nevíte co se jí honí hlavou a co se mlůže stát. Chápu, že vám vadí, že vaše rady odmítá, ale třea na sebe chtěla upotat, popovídat si co jí trapí nebo co já vim? Miluju tyhle dokonalé matky, kterým se nikdy nic nemůže stát. Zakladatelka je sama v zahraničí, nikoho tam nezná, neumí plně jazyk, je krátce po porodu, jak je zřejmo má i psychické problémy, tak houšť a větší kapky od Vás, že se nestydíte.
Zakladatelko, pokud je to už delší dobu, co jsi to vypila, a stále jsi při vědomí, nemělo by se už nic hrozného stát, max ti ude špatně, motat hlava, zvracet, do bezvědomí to už nepůjde. Každopádně až přijede přítel, měla bys mu to říct a vyhledat odornou pomoc. Nemáš se za co stydět. Každý se může dostat do takové situace ani neví jak. Sobecké by ale od tebe bylo, kdybys to příteli neřekla a riskovala, že příště se orpavdu něco stane. Držím palce at se z toho brzy dostaneš a miminko má skvělou mámu kterou potřebuje. ![]()
@Caty jj má téměř roční dítě ![]()
občas je lepší diskuzi pročíst celou ![]()
@Caty, naštěstí máme každý právo jednat podle vlastní úvahy a vlastního svědomí… bez nutnosti svoje jednání vysvětlovat a ospravedlňovat ostatním, jichž se to netýká. ![]()
Zakladatelce, bude-li s tím mít problém, svoje jednání obhájím a zodpovím, vůči nikomu dalšímu tu potřebu nemám.
@Caty Jen bych připomněla, že pscholog je sice dobrá věc, ale není to lékař (nevím, zda třeba v Lucembursku může předepisovat psychofarmaka) - čili pokud má zakladatelka problémy typu sebevražedných sklonů (zjevně má) tak by především měla být pod dozorem psychiatra.