Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dík za názor, mám s tím taky problém, a co je jenom nadrženost a co uz něco jiného je opravdu těžké. Kdyby to bylo aspoň jednou týdně jak zminuješ…
Jsme uz s manželkou dlouho (+20 let) a je to fakt bezva ženská, je s ni zábava, proste žádná sucha vrba. Jenom v tom sexu nám to asi ne úplně klape. Mám ji moc rad a jsem ji dodnes věrný a ne ze by nebyly příležitosti. Jen jsem si nejdrive myslel, ze nálada na sex neni protože nemáme svoje doma, pak první byt byl hrozný, když jsme to dali trochu do pořádku tak přišly děti, zase nebylo moc času ani chuti, teď uz jsou děti větší, máme hezké bydlení a to ji zase do něčeho tlačim, tak se nemůže uvolnit… To všechno jsem roky chápal a čekal…
A chápu taky ze sex se mnou asi taky není zrovna to po čem ženská touží. Par zasunutí a jsem hotovy, manželka se umí udělat celkem rychle, když si pomůže jinak, tak je ti celkem hotA jenom já z toho obvykle téměř nic nemám. Někdy ani nevím jestli uz jsem byl, tak je to tako lepší mazleni. No a na druhé kolo, které fyzicky problém není, a pro mne je to uz o opravdovým orgasmu potřebuji trochu uvolnění a stimulaci. Jenže to uz jsme zase u toho nátlaku… Jsou ty naše vztahy někdy zamotany. Nechci aby to vyznělo jako stežovani, ale když tak bilancuji, tak mám někdy dojem, ze mi v životě něco utíká… Uz jsem to tady někde četl, chtěl bych si proste někdy jenom nermalne zaš…t, vyzkoušet to víckrát a častěji a možná trochu jinak, proste se ze sexu jen tak radovat.. Budu zkoušet, ale není to lehký, když jinou nechci
A myslíš, že jiné by to vyhovovalo? jak to chceš udělat, když vydržíš jen chvíli.
Co píšeš se mě moc hezky čte…s manželem jsme to měli podobné…20let vše fungující, ale vztah přešel do stavu bratr a sestra a prostě ta energie už nebyla taková jaká by měla být. Sex jsme sice měli skoro pořád, ale už tam chyběla ta vášeň co zdraví jedinec potřebuje a bez které se já prostě nehnu..tělo vyžaduje svoje a tady člověk by měl myslet na to co potřebuje…
Píšeš o nátlaku…mám to chápat tak, že jí se už do toho nechce??
@Venetia píše:
A myslíš, že jiné by to vyhovovalo? jak to chceš udělat, když vydržíš jen chvíli.
Tak to ze muzu víckrát vím jistě, a na podruhé uz je to podstatně dyl, jen k tomu se dostaneme tak jednou za uherský rok. Je to proste jako mít orgasmus jen jednou za rok uhersky
.
A tu jinou to jsem myslel, ze to nechci zkoušet ani za prachy, teda zatím.
@Denisa76 píše: …
Píšeš o nátlaku…mám to chápat tak, že jí se už do toho nechce??
No to nevím, ono je mi s ni fajn. I to mazleni, je mi příjemný. Ale, když se pokusím o nějaké neznosti, aby to bylo častěji než 2× do měsíce, nebo zkusím k tomu zaplést hovor tak tak je buď trapné ticho, nebo v lepším případě uslysim jen dobrou noc. No a tak jsem pomalu za nadrzeneho mrzouta, ktery náladu svádí raději na problémy v práci. Proste dřív jsem si myslel, ze jsem chapavej muzskej, ze to nemůžu chtít pořad, kvůli těm starostem, dětem a ze bude lip… Dnes nevím jestli nejsem spis naivní ![]()
Upřímně?? Zavání to naivitou v tom smyslu, že to co bylo se už nevrátí
Ahooj, jen budu reagovat na ten uplně první dotaz ohledně výdrže při sexu. Měl jsem podobný problém, i když ne možná tak extrémní, a musím sám za sebe říct že mně rozhodně pomohl přípravek super vikalis (teď jsou výrobky stejného složení pod různýma podobnýma jménama)Je tam 20mg tadalafilu (zaručí erekci) a 60mg dapoxethine - oddálí ejakulaci. U mě funguje perfektně v obou případech, a jak tady někdo psal že není možné aby 10min vydržel, tak teda je, a v pohodě i mnohem dýl. Samozřejmě jsou tam omezení jako např že se nedoporučuje kardiakům apod. ale opravdu ta tabletka funguje - musím říct že někdy ač se snažím sebevíc tak ani k ejakulaci nedojde, což je zase druhý extrém - vyvrcholení patří ke kvalitnímu sexu, zvlášť když partnerka byla několikrát..
Řešil jsem to půlením tablety a ted je to v poho. Látka účinkuje 96 hod, takže víkend s redukcí váhy zaručen ![]()
@Bilbo02 Ano taky mám podobnou zkušenost kdy přítel vydržel jen chvilku a nelepšilo se to… Myslím že v takovém případě je jednoduše chyba v přírodě a tak by se to mělo řešit nějakou pomůckou ve formě tabletek
Tehdejší přítel bral Crilex, který mu pomohl vydržet minimálně těch 10 minut, ale spíše déle podle toho jak moc intenzivní byl sex
Bohužel si už ale nepamatuju jak to bral
@Anonymní píše:
Jiny veci pri predehre ochotnej delat je, to jo, on by se i snazil, ale jde o to, ze ja proste k zivotu potrebuju sex jako progres, ne orgasmus jako takovypotrebuju to vzruseni a tak, on prave si mylsi, ze kdyz mi to udela dopredu a pak se do me s prominutim vystrika, ze je to ok pro oba. omlouvam se za ty vulgarismy, ale jinak to rict snad nejde. on mi to dela pusou a rukou, nekdy pred sexem nekdy po sexu, ale proste to neni ono, to si to muzu udelat sama, a je to pokazdy uplne stejny jeste ke vsemu. krouzky jestli myslis to co ja, ty stahovaci, tak to u nas nefunguje, ani ty spreje, a nefungujou ani kondomy. A jeste k tomu ja kondomy nesnasela vzdy, on problem s pouzivanim nema, necitim pak tolik partnera, a vadi mi obecne, ale smirila jsem se s nimi. Takze uz ani tech par minut si nemuzu uzit protoze je to pokazdy stejny a jeste s kondomem. (otehotnela jsem pres antikoncepci, proto ted pouzivame kondomy, domluviuli jsme se ze alespon po dobu, co budu kojit, tak to pujde takhle a pak se znovu o antikoncepci pobavime, ta ke kojeni nesedla ani mne, co se tyce hormonu). Ja uz vazne nevim co, prijdu si takhle absolutne nepritazliva, jen se staram o dite (4mesice) jsem porad doma a ani pri sexu se nemuzu uvolnit, protoze v podstate zadny neni. Mame z toho oba jen stres. Nikdy uz k nemu nedojde ani spontanne, vzdycky se na tom spis domluvime, ze ted je prava chvile (taky kvuli ditetei) takze proste jako by zadnej sex nebyl
orgasmus vazne nepotrebuji zazivat, je to pro me jen tresnicka na dortu, ale dulezity je pro me akt, ktery zadny neni, takze zadny rucni a jiny techniky proste nejsou v podstate k nicemu
taky si myslim, ze sexuolog by mohl pomoct, ale tohle tema je proste u nas hrozne citlivy
taky jsem ted byla ve stredu na jednom gynekologickym zakroku a mam zas sestinedeli
ale snad jsem i za nej rada, protoze abych si sama pred sebou neprisla blbe, ze nemam na sex s vlastnim partnerem chut a nemusela se k nemu premlouvat
![]()
![]()
Ahoj, rád bych teď přidal příspěvěk ze strany protějška. Trpím předčasnou ejakulací, dlouho jsem se rozhodoval, zda navštívit sexuologa, nakonec jsem se odhodlal a šel, jelikož, mě samému osobně vadí, že si ten sex neužiju déle než pohou necelou minutu celého aktu - pokud nepočítám předehru. Po vyšetření které nebylo zrovna příjemné ( provázelo i vyšetření prostaty ) mi Mudr. předepsal lék Prozac - jsou to antidepresiva. Po 1 měsíci užívání jsem byl jako úplně někdo jiný - samotný akt 8 - 13 min, někdy déle, někdy o něco kratší doba. Bral jsem jej 3 roky poté jsem jej musel vysadit postupně z důvodu zamezení návyku. A ejhle, opět se pomalu dostavoval stejný problém. Pevně věřím, že pokud půjdu na pravidelnou 2 roční kontrolu, opět mi jej zase na nějaký čas nasadí a budu já i partnerka opět spokojen. Tudíž se toho nebát a zajít v případě že nefungují kondomy, Gely a jiné srajdy jsou k ničemu.
@hradnicek28 píše:
Ahoj, rád bych teď přidal příspěvěk ze strany protějška…
A jak byste charakterizoval váš povahový rys?
@Therminal Earth píše:
A jak byste charakterizoval váš povahový rys?
Nepsal jsem příspěvek proto, abych tady charakterizoval svou povahu. To je snad má věc.
@hradnicek28 píše:
Nepsal jsem příspěvek proto, abych tady charakterizoval svou povahu. To je snad má věc.
On ten povahový rys muže hraje důležitou roli v předehře. Třeba u takového váhavého, nerozhodného muže volí žena přípravu slavíka suchou cestou-péče rukou a na vznětlivou, prudkou povahu volí naopak mokrou cestu-péče pusou.Dost by vám pomohla pravidelná masáž prostaty třeba od partnerky. Výběr vhodné polohy při sexu. Partnerka by měla pochopit, že při některých polohách nemá muž trpící předčasnou ejakulací šanci na oddálení.
Možná se to sem hodi možná ne. Sex s manželkou kterou miluju a neměnil mame krásný ale myslim si že nekdy to nestači chce vic hlave semnou v ni. Mame ruzne hračky na uspokojeni a uspokojuje se krasne, ale jak pišete to muže delat i sama a to taky dělá a já koukam miluju to. nekdy i sama kdyz maly spí a ja jsem v praci ale řekne mi to ato jsem rad ja ji to taky řikam nekdy si posilame i fotky.Ja to mam s ejakulaci ruzně nekdy 30 min ale stane se nekdy ze tak 5 a bylo už i do 2 min. Nevim jak to omezit a zabranit kratke soulože hlava řika pořádně se zapotit aby se uspokojila až do mokra a ja sni, ale penis dela neco jineho je citlivej a po nekolila minutach výron a musím ji dodělat jiným spůsobem ale ona chce mě v sobě jenže ja tomu nezabránim a štve mě to protože ja chci být taky v ní a udělat se spolu. jenže ja už skončil takže psychicky to nedávam nekdy a jsem z toho na prašky že ji nemůžu uspokojit tak jak chce, semnou aby u toho nebyl nejakej ten vibrator, ruka nebo tak. Před tim aby si časem našla milence jsem ji varoval že by mě to rozhodilo koho ne, ale nechci abychom skončili hlavě kvuli dětem. jasne neda se to zjistit když člověk chce ale řek jsem ji místo toho aby měla milence ji dopřeju já milence ktereho spolu vyberem. Chtěl bych ji dopřát vic aby byla spokojena komunikoval jsem sni o tom. Ale řika že ne ale ja ji řikam že ji znam a vim že by to dala 2 chlapy a ja bych se díval mě by to vzrušovalo. A nemusela by zahejbat.Take mě štve že ne vždy máme pořádny sex jak to chceme ale to je život. Ale všichni sme jiný a nekdo přistoupi na to a nekdo ne. držim vám všem palce ve vztahu ať to dopadne jak má. Hlavně ať ste spokojný. Ps: jsem žarliví jak blazen ale pro ženu z vlastni vůle protože ji miluju dopřeju vše pro uspokojení a abychm zustali spolu. ![]()
Omlouvam se predem, ale musim konstatovat, ze bych muze co trpici predcasnymi ejakulacemi nesnesla…Ukazuje to na jejich sexualni slabost a vztah s takovymi muzi nema zadnou dlouhodobu perspektivu a budoucnost. Lecba vseobecne neni prilis uspesna. Osobne nefandim farmaceuticke lecbe ( napr. nekdo zminil pouzivani Prozacu atd.) kvuli vaznym vedlejsim ucinkum. Lepsi muze byt psychotherapie, cviceni svalu panevniho dna umoznujici lepsi ovladani ejakulace a v neposladni rade doporucuji obrizku. Obrizka snizuje citlivost zaludu a muzi vydrzi delsi dobu. Kazdy muz, ktery trp predcasnou ejakulaci, by mel byt obrezan.
Nesmysl, vím o případech mužů, kterým se problémy s předčasnou ejakulací rozjely právě po obřízce. To, že je zmrzačující amputace předkožky, obřízka prostředkem proti předčasné ejakulaci není nic jiného než stupidní cirkumfetišistická propaganda a mnohdy i lživá reklama nezodovědných doktorů porušující lékařskou etiku, kteří na tom bezostyšně rejžujou.
Například takový MUDr Lukáš Frajer se v této věci chová zodpovědně:
Jaké změny vlastně mohou muži (a tím pádem i ženy) po obřízce očekávat v sexuálním životě? „Žalud penisu, původně krytý předkožkou, je po operaci částečně nebo úplně obnažen, a tedy více vystaven zevním podnětům. Proto se vůči nim postupně stává méně citlivým. Tím myslím hlavně při kontaktu se spodním prádlem. V důsledku toho by měl být méně citlivý i k ostatním podnětům a teoreticky by při pohlavním styku mělo trvat déle, než dojde k vyvrcholení soulože,“ uvádí další z lékařů Perfect Clinic, plastický chirurg Jiří Paděra. Zkušenosti mužů i žen sdílené napříč internetovými diskuzemi ovšem jednoznačné nejsou. „Obřezaným mizí citlivost, takže nástup ejakulace je poněkud delší. Podle mě to žádná hitparáda ve finále není,“ hodnotí jedna z diskutujících. „Nemohu si sexuální život po obřízce vynachválit, jsem citlivý dost,“ oponuje mužský účastník chatu. Lukáš Frajer každopádně varuje právě před snahou řešit předčasnou ejakulaci obřízkou: „Myslím, že efekt prodloužené výdrže je velmi individuální a nelze spoléhat na operační řešení.“
Jsou muži, kterým se ta výdrž může prodloužit na tolik, že skončí s anorgasmií. Za čtyři a půl roku, co se touto problematikou zabývám, vím o velké fůře takovcých mužů.
Milá dámo, váš myšlenkový vývod je naprosto stupidní.