Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Wiolla píše:Angua píše:
Hanička ji má jenom 2×2 cm a když jsem se tomu divila, tak dr. tvrdila, že je to lepší(Samík měl 3×4 cm, což mi přijde velký rozdíl, v 18 m už má psané srostlá, v roce měl ještě 1×1 cm)Takže sice nevím, jak je to „správně“, ale mám tuhle informaci
![]()
![]()
V 10 měsících mi přijde, že by to už nemuselo vadit…
Uááá, Angua už porodila. Sem si nevšimla, až dnes…
Náš má v 7m fontanelu asi 1×1cm, doktorka nic neříkala, že by se mu zavírala nějak rychle…GRATULACE VELIKÁ!
(omlouvám se za OT)
Díky moc
Se nedivím, když ještě 1.1. jsem se holedbala, že budu rodit až tak v březnu
![]()
Angua píše:Wiolla píše:Díky mocAngua píše:
Hanička ji má jenom 2×2 cm a když jsem se tomu divila, tak dr. tvrdila, že je to lepší(Samík měl 3×4 cm, což mi přijde velký rozdíl, v 18 m už má psané srostlá, v roce měl ještě 1×1 cm)Takže sice nevím, jak je to „správně“, ale mám tuhle informaci
![]()
![]()
V 10 měsících mi přijde, že by to už nemuselo vadit…
Uááá, Angua už porodila. Sem si nevšimla, až dnes…
Náš má v 7m fontanelu asi 1×1cm, doktorka nic neříkala, že by se mu zavírala nějak rychle…GRATULACE VELIKÁ!
(omlouvám se za OT)
Se nedivím, když ještě 1.1. jsem se holedbala, že budu rodit až tak v březnu
![]()
![]()
A Hanička si řekla: No to víš, že jo!
A just jdu ven teda… ![]()
prohlídce a malá má fontanelu již srostlou, doktorka se k tomu nic moc nevyjadřovala, jen, že by bylo špatné, kdyby ty švy byly uzavřeny, to mi ale neřekla, jestli má, nebo nemá… Nijak jsem to neřešila, až teď se dívám do diskuze a začínám nervačit, takže v pondělí mě má doktorka znovu v ordinaci a budu chtít vědět ty švy. A samozřejmě, aby toho asi nebylo málo, tak přibrala za poslední 2 měsíce jen 15 dkg… Ovšem papká pěkně, absolutně nevím, kde se jí to ztrácí?!? MUDr. doporučila dávat termix, pribináček… a vařit omáčky. Poraďte mi prosím někdo nějaký recept na zdravou omáčku pro 10 měsíční mimi? Myslíte, že klasicky mouka + smetana + zeleninka??? Děkuji!!!
markar píše:…k omáčkám se nebudu vyjadřovat…ale co to je za Dr. že doporučuje termix a pribináčka?
prohlídce a malá má fontanelu již srostlou, doktorka se k tomu nic moc nevyjadřovala, jen, že by bylo špatné, kdyby ty švy byly uzavřeny, to mi ale neřekla, jestli má, nebo nemá… Nijak jsem to neřešila, až teď se dívám do diskuze a začínám nervačit, takže v pondělí mě má doktorka znovu v ordinaci a budu chtít vědět ty švy. A samozřejmě, aby toho asi nebylo málo, tak přibrala za poslední 2 měsíce jen 15 dkg… Ovšem papká pěkně, absolutně nevím, kde se jí to ztrácí?!? MUDr. doporučila dávat termix, pribináček… a vařit omáčky. Poraďte mi prosím někdo nějaký recept na zdravou omáčku pro 10 měsíční mimi? Myslíte, že klasicky mouka + smetana + zeleninka??? Děkuji!!!
tak teď jsi mě celkem polekala, malá má skoro 11m a fonanela se jí už nedávno uzavřela, právě okolo toho 10 měsíce. První dcera měla FV taky v roce srostlou, ale už nepamatu v kolika mesích přesně
, ale je OK
Pribinák by se do roka dávat neměl.Doktorka to doporučila asi,aby malá přibrala ![]()
a to jako proč?? Protože je v tom tvaroh???
Já ho malé dávám 1× týdně, když má žloutek, protože nená bílkoviny z masa ![]()
Omáčku bych doporučila možná svíčkovou- dá se udělat pro dítko zdravě a místo smetany mužeš dát UM ![]()
eviliska píše:
Já ho malé dávám 1× týdně, když má žloutek, protože nená bílkoviny z masa
Jéžíši, ty jsi ještě tady na e miminu nepochopila, že kde je tvaroh a hlavně ten straaaaaaaaaašně nebezpečnej cukr, se dítěti má dávat nejlépe nikdy?
![]()
monika32 píše:eviliska píše:Jéžíši, ty jsi ještě tady na e miminu nepochopila, že kde je tvaroh a hlavně ten straaaaaaaaaašně nebezpečnej cukr, se dítěti má dávat nejlépe nikdy?
Já ho malé dávám 1× týdně, když má žloutek, protože nená bílkoviny z masa![]()
eviliska píše:monika32 píše:eviliska píše:Jéžíši, ty jsi ještě tady na e miminu nepochopila, že kde je tvaroh a hlavně ten straaaaaaaaaašně nebezpečnej cukr, se dítěti má dávat nejlépe nikdy?
Já ho malé dávám 1× týdně, když má žloutek, protože nená bílkoviny z masa![]()
, jdu proti proudu
Naštěstí je nás víc ![]()
nemyslím si, že hrocení některých věcí je na místě. Neříkám děcku cpát všechno co mě napadne, ale občas dát něco " nomálního" neuškodí, ne?? ![]()
eviliska píše:
nemyslím si, že hrocení některých věcí je na místě. Neříkám děcku cpát všechno co mě napadne, ale občas dát něco " nomálního" neuškodí, ne??
Taky jdu asi proti proudu, co někdy slychávám
dávám pribiňáka normálně (má přes rok) omáčky apod. mu chutnají, nevidím v tom problém panebože ![]()