Předčasný nástup do školy v pěti letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17026
4.2.10 11:32

Ahojky,

nemam zkusenost,takze bohuzel neporadim.

Ja mam kluka v pulce srpna.Byla jsem si temer jista,ze do skoly pujde,znalostne na to ma uz dost dlouho.
Byli jsme na predzapise,kde vse zvladl,ale zarazelo me,ze vsichni kluci jsou tak o hlavu vetsi a jiz v lednu skoro vsichni tak sedmileti.(i kdyz syn nema problem se zaradit do skupiny starsich)Pry je to kvuli castym odkladum.Ve skolce me taky znejistili,pry na to ma,ale dali by ho pozdeji kvuli drobne postave(nema ani 18kg-coz mi rekla i detska dr.)a mozne sikane,taky kvuli grafomotorice.
To je opravdu to,co vim,ze mu nejde.Takze jsem na vazkach.Problem je,ze do skolky nechce uz ted,ze jsou tam male deti,nudi se apod.
Objednala jsem se na brezen do PPP,protoze pokud nedoporuci nastup ani oni,zapisu ho do skolky,kde budou jen predskolaci(ne smisena trida),to by snad syn prijal,ze to bude jako pripravka pro vetsi :roll:
Nicmene muj svagr sel pred 39 lety do skoly v necelych sesti letech a zvladl v poho,ale na to mi je zase rikano,ze nebyly odkladove deti.
Trochu se obavam,ze pokud bude mit odklad,bude se skutecne nudit(nemyslim jen pismena a pod,ale takovy vseobecny prehled-prezident,hlavni mesto,vlajky,kontinenty,staty,..prirodni vedy..to ma zmakle opravdu dobre uz ted)

Mam v planu se uz od lonska :lol: zeptat Lesiny,jak to jeji Adla zvladla(protoze jsem sledovala jeji predcastny nastup)a vidim,ze naprosto v pohode.
I kdyz na letni a predcastne nastoupene deti je mi zas odporovano,ze holky jsou zralejsi,rychlejsi…

Jsou to fakt nervy :lol:

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kattinnka
27.6.13 15:08

Pro:Lesina, ahoj, taky chci dát malou dříve, je narozena 13.9. PPP jsme prošly, ale všichni nás od toho odrazují, chci se zeptat, jak to vidíš teď, nelituješ, že jsi ji tam dala, pořád vše zvládá? Jestli můžeš, tak mi napiš, pomůže mi to v rozhodování, děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.14 15:21

Ahojky, mám dotaz. Moje dcera bude mít v červnu šest, takže do školy normálně jde, i když to vypadalo na odklad. Ale otázka se týká jejího kamaráda, prosím zachovat anonymitu, at nevypadám jako čarodejnice, co řeší cizí dítě.
Ale její kamarád bude mít šest v první polovině září. Maminka ho do školy nechtěla dát, ale chtěla bych slyšet názor jiný. Je tedy drobnější, ale vždy byl nadaný. vždy pro mě byl vzor a pro dceru, on byl vždy šikovnější a když jsem do dcery hustila barvy, on už se učil písmenka. Takže již ted umí číst, počítat, umí něco anglicky, zná vlajky, zajímá se o vynálezy, prostě u zápisu y 100% zářil. Prostě šikovný, nad čím se trápí dcera on má v malíku. Problém je, že je rváč, asi ho to ve školce nebaví, ale má plno kroužků a určitě vydrží sedět víc jak moje dcera.
Já si myslím, že k zápisu to měli zkusit, už ted by se v první tříde nudil, protože vše zná,, a co udělá další rok ve školce nechci ani vědět.
Jaký je váš názor? MOc díky.

• Citovat
  • Upravit
72725
19.2.14 15:26
@Anonymní píše:
Ahojky, mám dotaz. Moje dcera bude mít v červnu šest, takže do školy normálně jde, i když to vypadalo na odklad. Ale otázka se týká jejího kamaráda, prosím zachovat anonymitu, at nevypadám jako čarodejnice, co řeší cizí dítě.
Ale její kamarád bude mít šest v první polovině září. Maminka ho do školy nechtěla dát, ale chtěla bych slyšet názor jiný. Je tedy drobnější, ale vždy byl nadaný. vždy pro mě byl vzor a pro dceru, on byl vždy šikovnější a když jsem do dcery hustila barvy, on už se učil písmenka. Takže již ted umí číst, počítat, umí něco anglicky, zná vlajky, zajímá se o vynálezy, prostě u zápisu y 100% zářil. Prostě šikovný, nad čím se trápí dcera on má v malíku. Problém je, že je rváč, asi ho to ve školce nebaví, ale má plno kroužků a určitě vydrží sedět víc jak moje dcera.
Já si myslím, že k zápisu to měli zkusit, už ted by se v první tříde nudil, protože vše zná,, a co udělá další rok ve školce nechci ani vědět.
Jaký je váš názor? MOc díky.

můj názor? každého věc - ano, neřeš cizí děti :think: Jinak my taky měli ve školce takového xindlíka - ale to je výchovou rodičů.. Xindlem zůstal, nikdo s ním nic nezmůže.. Je to blbý, je to tak. Ale my to řešit musíme, bo se to týká našich dětí - šikana už v 1. třídě je fakt lahůdka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.2.14 15:27

Myslim, ze je to soukroma vec jeho rodicu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 15:30

@martina.se @kaja00 díky za váš názor, opravdu emimi jde k šípku. Je těžké napsat jak to cítíte vidíte? On je sígr, protože se už ted nudí.

• Citovat
  • Upravit
72725
19.2.14 15:33
@Anonymní píše:
@martina.se @kaja00 díky za váš názor, opravdu emimi jde k šípku. Je těžké napsat jak to cítíte vidíte? On je sígr, protože se už ted nudí.

já jsem to napsala - řeš to, až se Tě to bude týkat - jak jsem napsala, máme ve škole takového, řešit to musíme. Ale prostě do té doby se Tě to netýká.. ;) nevím, co jiného napsat. Myslím, že moje odpověď byla celkem srozumitelná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
19.2.14 15:33

Ani tak nezáleží, zda umí vlajky nebo anglicky jako to, zda umí se třeba chvíli soustředit na práci, zda je samostatný a tak…prostě ta sociální a psychická zralost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
19.2.14 15:34

Třeba ho ve škole srovnaj :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 15:36

@Lenka512 to on je šikovný, posedí víc jak moje dítě. Jen mě to zajímá, prostě je šikovný a moc by mě mrzelo, kdyby se pak ve škole zapsal jako neposeda jen protože se nudí.

• Citovat
  • Upravit
16986
19.2.14 15:37
@Anonymní píše:
@martina.se @kaja00 díky za váš názor, opravdu emimi jde k šípku. Je těžké napsat jak to cítíte vidíte? On je sígr, protože se už ted nudí.

Take souhlasim s tim, ze to ma z nudy. Skola by mu urcite rozsirila obzory a zabavila ho. Take v podstate „resim cizi deti, cizi lidi“ - denne tady na emiminu… Kazdy, kdo cte nejakou diskuzi, i kdyz tam nepise, tak v hlave mu stejne prolitne nejaky soud. To by se jako z hlavy melo vsechno vymazat nebo resit jen chleb denni? Proc by se nemohlo zauvazovat nad pohnutky jinych lidi, treba budou prinosne i pro nas samotne :think:
Mozna, ze na skolu jeste nejsou zrali rodice kluka :think: Take se necitim byt zrala na skolku od zari :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.14 15:40

@AniNevim většina problémů bývá právě u rodiny :think: to dítě za to nemůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 15:42

@AniNevim děkuji za názor. Ono je takové divné je vidět vyrůstat spolu, on šikovnější a najednou se ty cesty rozdělí. Já nejsem připravená na školu, všichni říkají, že to za dceru víc prožívám já. Když jsme šli k zápisu tak mě nervy pěkně pracovali. :oops:

• Citovat
  • Upravit
69235
19.2.14 15:44

Neřeš cizí dítě. Navíc jde správně, regulérně má jít až za rok. Tak na co to řešit? Ani chytrým dětem za rok nic neuteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
19.2.14 15:46
@martina.se píše:
@AniNevim většina problémů bývá právě u rodiny :think: to dítě za to nemůže :think:

absolutni souhlas, to je bez debaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin