Předčasný nástup do školy v pěti letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2628
1.3.17 14:00

Ahoj zalezi na vasi skole jak to chce. Ma dcera he narozena v puli zari. Taky chceme aby sla. Nase skola chce vyjadreni uz k zapisu. Pokud by bylo zamutave vubec s ni nebudou pocitat. Kamaradka resila loni na mensim meste. K zapisu sla bez niceho a posudek dodavala az pozdeji. Takze ja bych kontaktovala skolu, zeptala se na jejich zvyklosti a podle toho ev. skemrala v PPP o drivejsi termin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
1.3.17 14:04

@Aries6 S tim vekovym rozdilem je to fakt. Syn je 30.8., do skoly sel hned v 6 letech. Dnes ma 10 a nekteri jeho spoluzaci ve tride uz 12 8o 8o 8o

@Anys29 Nespechejte. Skola jeste rok pocka. Kdyby byla treba zacatkem zari (mela jsem takovou spoluzacku), tak ano, ale listopad uz je daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
1.3.17 14:07

Neber ji dětství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
1.3.17 14:20

U nás chtěli (loni) potvrzení už k zápisu, takže v PPP jsme byli v půlce ledna. Později to nešlo, byl velký zájem a ředitelka nechtěla nechat někoho čekat v nejistotě až do června (nebo kdy se to rozhoduje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
1.3.17 14:24
@Anonymní píše:
@Anys29 jak na tom dcerka je? Taky jsme zvažovali dát syna už letos - 6 mu bude v listopadu a rozmluvili nám to, že bychom mu ukradli dětství.
Zápis na nečisto zvládl naprosto s přehledem.

Ráda maluje, zvládá nějaká písmena, baví jí logické hry. Ráda si hraje na školu, ráda se něco učí. Žádný malý génius to není :-) Je to spíš pocitové, když půjde příští rok, bude nejstarší a asi i největší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
1.3.17 14:24

A co nulty rocnik? U nas je spise pro odkladove deti, ale treba pro vas by to bylo super…je to uz vic skola nez skolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
1.3.17 14:25

@Aries6 Možná máš pravdu. Taky si říkám, že jí asi nic neuteče. Šikovná je taky tak nějak normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
1.3.17 14:26

@Lemonkas Nultý ročník škola, do které by pak šla, nemá. A zase dávat jí do nultého ročníku do vedlejšího města, aby si tam našla kamarády a za rok šla jinam… to mi připadá kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
1.3.17 14:28

@terezahlavackova Díky za info!
@cecetka Listopad je daleko, ale je hned prvního :-) Mě to někdo rozmlouvá, někdo naopak říká, že by to bylo lepší. Já to neposoudím, ale měla jsem to začít řešit dřív.
@mooch Díky za info.
@Moucharda To samozřejmě nechci. Ale všechny její kamarádky už jdou do školy :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
1.3.17 14:29

Taky jsem měla takový nápad, dcera je únorová. V době nástupu by jí bylo 5 let a 7 měsíců. Napadlo mě to proto, že půjde její starší nevlastní sestra, která žije s námi. Jsou od sebe 12 měsíců přesně, jsou jak dvojčata. Tak že by šly rovnou do školy obě. Ta mladší občas učí tu starší. Ta starší jí zase přepere. Je moc šikovná, zajímají jí knížky, co jak funguje. Začíná číst tiskací slova. Rozhodně by nebyla nejmenší. Ale jak tu psaly maminky přede mnou, bude tam třeba se skoro osmiletými dětmi a ty jí jako pětiletou převálcují. Tuhle zkušenost mám ze školky. Mají smíšenou třídu, kam nastoupí ve 3 letech a je tam do 5 let. Jen předškoláci jsou zvlášť. A jí jako čerstvě tříletou ty děti, kterým bylo 5,5 prostě převálcovaly. Teď je jí už 5 a je tam mazák :) Takže ne, nepůjde dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
1.3.17 14:36

Zeptala bych se dcery, jak moc stojí o to jít do školy letos nebo radši až příští rok. Samozřejmě realitu, výhody i nevýhody. Pokud by moc chtěla do školy, tak bych tam zavolala ev. se snažila vyškemrat v poradně dřívější termín. Se mnou chodil na gymplu do školy kluk, co byl narozený 1.ledna a do školy sice šel v šesti letech, ale v pololetí ho přeřadili do druhé třídy, že se nudí. Žádný Einstein to nebyl, takový normální kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
1.3.17 14:39

@Lerista Taky mě občas napadá, že by pro mě bylo jednodušší kdyby mé děti chodily do školy do třídy spolu, jsou o 13 měsíců a jsou letní. Starší je kluk, tak uvidíme, jestli nebude potřebovat odklad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
1.3.17 14:52

@zoy Je pravda, že jsme spolu o tom moc nemluvily. Spíš jsem jí vysvětlovala, že holky jsou starší, tak půjdou už letos a ona je mladší, tak jít nemůže.
@Lerista Já si nemyslím, že by jí převálcovali, ona je i dost velká :-) Hlavně když je se staršími dětmi, je úplně jiná, je vidět, jak jí táhnou dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.17 14:59

Jsem narozená 2.11. a do školy jsem nastupovala dřív, v necelých šesti letech. Všichni moje rodiče strašili, že nebudu zvládat a pod., ale za celou dobu základky jsem nepociťovala problém. Trochu šok byl přestup z osmičky na střední, ale to hlavně proto, že na základce jsem se učit nemusela a stačilo to na samé jedničky a na gymplu se s tímto přístupem začaly objevovat i trojky, tak jsem se musela začít víc připravovat, ale nic strašného. VŠ taky bez větších problémů. Nemám pocit, že by mi někdo bral dětství.

• Citovat
  • Upravit
26574
1.3.17 15:05
@Anys29 píše:
Ráda maluje, zvládá nějaká písmena, baví jí logické hry. Ráda si hraje na školu, ráda se něco učí. Žádný malý génius to není :-) Je to spíš pocitové, když půjde příští rok, bude nejstarší a asi i největší.

Nejstarsi urcite nebude. Budou tam deti s okladem, kterym uz sedm bude, deti narozene v zari a rijnu. Podle toho co pises, tohle umi bezne 4-5 lete deti, neni to na drivejsi nastup do skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin