Předčasný nástup do školy v pěti letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1845
2.3.17 13:23

@Fazulina
Já se vracela zpátky na místo před mateřskou. Naštěstí. Ale nedovolili mi zkrácený úvazek a se dvěma školkovýma dětma je to fakt záhul. Chtěla jsem aby dcera taky nastoupila od září coby 2,5 letá, ale nevzali mi ji dřív než v těch 3 letech. Já byla šťastná, že vůbec školku máme. Dávala jsem přihlášku do 5 školek a jen v téhle mi jí vzali na odvolání, byla 7. pod čarou. Jinde byla třeba 40. pod čarou. V jedné školce mi ředitelka rovnou řekla, že tříleté neberou vůbec a čtyřleté ne všechny, že dětí je moc že nemáme šanci. A já prostě musela nastoupit. Kroužky jsou další věc, nemáme šanci je někam dát, když začínají v 15 hodin… Proč neudělají taky nějaký kroužek třeba od 17 nebo 18 hod? :( Jedině zaplatit někomu, aby je vyzvedl ve školce a dovedl je tam. V jiných školkách mají děti třeba kurzy plavání, bruslení, lyže… naše školka nic takového nepořádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.20 12:19

Nástup do školy

Přeji Vám krásný den! Chtěla bych se zeptat - Naše dcera se narodila 11.11.2015, teď ji jsou 4 roky. Prosím Vás jak je to s nástupem do školy? Půjde v 5 letech a 9 měsících? Nebo půjde až skoro v 7? ( vím že je to brzo.. jen mě to teď nějak napadlo).. Děkuji a přeji hezký den :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53518
2.1.20 12:23
@Anonymní píše:
Přeji Vám krásný den! Chtěla bych se zeptat - Naše dcera se narodila 11.11.2015, teď ji jsou 4 roky. Prosím Vás jak je to s nástupem do školy? Půjde v 5 letech a 9 měsících? Nebo půjde až skoro v 7? ( vím že je to brzo.. jen mě to teď nějak napadlo).. Děkuji a přeji hezký den :kytka:

Půjde až skoro v sedmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
2.1.20 12:23

Půjde ve skoro 7 letech. Do školy nastupuje v tom roce kdy do 31.8. Dosáhne 6 let. Pokid bys chtěla ten rok dřív, musíš do PPP pro posudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.20 12:24
@Anonymní píše:
Přeji Vám krásný den! Chtěla bych se zeptat - Naše dcera se narodila 11.11.2015, teď ji jsou 4 roky. Prosím Vás jak je to s nástupem do školy? Půjde v 5 letech a 9 měsících? Nebo půjde až skoro v 7? ( vím že je to brzo.. jen mě to teď nějak napadlo).. Děkuji a přeji hezký den :kytka:

Klasicky by šla v téměř 7 letech. Lze zažádat o předčasný návstup do školy (v těch 5 letech a 8 měsících), ale k tomu potřebuješ doporučení pedagogicko psychologické poradny a mžná ješzě nějaké další papíry. I když nevím, jak je to přesně u listopadových dětí. Dítě musí být na předčasné zaškolení totiž po všech stránkách zralé (pozornost, komunikace & sociální stránka, předškolní znalosti a dovednosti, logopedie, samostatnost & samoobsluha…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.1.20 12:26
@Anonymní píše:

až skoro v sedmi. pokud si tedy nepožádáte o předčasný nástup do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.1.20 12:26
@Svistice píše:
Klasicky by šla v téměř 7 letech. Lze zažádat o předčasný návstup do školy (v těch 5 letech a 8 měsících), ale k tomu potřebuješ doporučení pedagogicko psychologické poradny a mžná ješzě nějaké další papíry. I když nevím, jak je to přesně u listopadových dětí. Dítě musí být na předčasné zaškolení totiž po všech stránkách zralé (pozornost, komunikace & sociální stránka, předškolní znalosti a dovednosti, logopedie, samostatnost & samoobsluha…).

Myslím, že to podstoupila Kordula Žilkové. Ale asi je zářijová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10143
2.1.20 12:35

Lze zažádat o předčasný nástup školní docházky, jen to není tak jednoduché získat doporučení PPP jako u dokladů. Žádný jiný papír potřeba není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
2.1.20 12:44

Mojí kamarádky dcera je červencová, též žádali o předčasný nástup, teď je ve druhé třídě a super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.20 12:44
@yocheved píše:
Mojí kamarádky dcera je červencová, též žádali o předčasný nástup, teď je ve druhé třídě a super.

Jako že šla do školy v 5 letech a 2 měsících? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
2.1.20 12:52
@Svistice píše:
Jako že šla do školy v 5 letech a 2 měsících? 8o

Ne, bylo jí bez 3 měsíců šest… Takže jsem ten měsíc špatně spočítala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.1.20 12:56
@yocheved píše:
Ne, bylo jí bez 3 měsíců šest… Takže jsem ten měsíc špatně spočítala :mrgreen:

Takže není červencová, ale listopadová. Dost významný rozdíl, pokud tím chceš argumentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31034
2.1.20 12:57

V rodine mame kluka, co nastoupil v 5r a 9m, je teprve prvnak, ale zatim vsichni spokojeni (=on i rodice + dle ucitelky zatim patri mezi lepsi zaky). Jen prvni mesice trochu bojoval se psanim (ale to i moje dcera, co sla v 6r 3m). Rodice by to samotne nenapadlo, ale o predcasny nastup se zacali zajimat z popudu ucitelek v MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
2.1.20 13:19
@hanka.br. píše:
Takže není červencová, ale listopadová. Dost významný rozdíl, pokud tím chceš argumentovat.

Prosím Tě, v klidu, já ničím argumentovat nechci, jen k dotazu zmiňuji, že mám v okolí holčičku, co šla předčasně v 5 a 3/4… A ano, špatně jsem spočítala měsíc, omlouvám se uznávám svou chybu, snad to není tak strašnej prohřešek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
2.1.20 13:28

Rozhodovala bych se podle toho, jak se dceři ve školce líbí a co jí školka poslední rok přinese. My to zrovna také řešíme.
Kromě PPP je potřeba vyjádření doktora po stránce fyzické. Že školky doporučení nepotřebujeme, protože pokračuje v navazující soukromé škole, tady všichni učitelé dceru znají. U státní potřeba je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin